Luke Millington Drake och Darren Burn

Luke Millington-Drake om att hitta komediestjärna, Keira Knightley och Nigella Lawson

Luke Millington-Drake har byggt upp en ganska imponerande följd på Instagram och Tiktok.

Luke Millington-Drake har byggt upp en ganska imponerande efterföljare Instagram och TikTok. Om du ännu inte har upptäckt hans Keira Knightley-imitationer, så går du definitivt miste om något. De är så på punkt att de blev virala över en natt. Han lyckas fånga hennes väsen på ett tillgivet sätt, hur absurd sketchen än är. Nigella Lawson, Hugh Grant och Lukes egna föräldrar har också blivit en del av hans repertoar.

Luke växte upp i Storbritannien men han har varit baserad i Los Angeles i nästan sex år. I sin första stora intervju pratar Luke med vår chefredaktör Darren Burn för att diskutera hans snabba uppgång till berömmelse på sociala medier, komedi och olika andra ämnen.

Luke publicerade sin första video på sociala medier i oktober 2020 efter en knuff från en familjemedlem. "Min bror sa till mig att jag borde köra TikTok. Jag tyckte inte att jag var tillräckligt cool för TikTok, men jag började blixtsnabb. En av videorna handlade om kulturella skillnader mellan amerikanska och brittiska och sedan provade jag intryck som Keira. Många det var försök och misstag. Men jag är chockad över hur snabbt det gick!"

"Jag gör intryck av min bror också, även om de inte låter som honom: det är bara vad jag hör i mitt huvud."

Både hans TikTok- och Instagram-följningar sprang till hundratusentals följare på mycket kort tid när hans inlägg blev virala.

 

Se hela intervjun

 

 

 

 

 

Leighton Meester

 

Det mest kända intrycket han gör är Keira Knightley. "Vi är så vana vid att se Keira i perioddramer eller dramatiska roller med hög koncept. Vi är inte vana vid att se henne på Pizza Hut. Hur skulle hon beställa där?" Naturligtvis kämpar Keira för att förstå de finare punkterna med att beställa en Pizza Hut eller på KFC. Kommer en familjehink i en riktig hink? Han spelar upp scenariot till en rolig effekt. Att bära en vit stickad sköldpaddshals fann han vara den perfekta kostymen för Keira.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett inlägg delat av Luke Millington-Drake (@lukemillingtondrake)

 

 

 

 

 

 

 

Från London till LA

 

Lukes angloamerikanska uppväxt bidrog till att forma hans komedi. Hans brittiska pappa träffade sin amerikanska mamma när han arbetade i USA. Luke växte upp med en kulturkrock mellan en posh engelsk pappa och en mamma från Mellanvästern. Att observera dynamiken mellan dem har gett honom massor av komisk inspiration.

Luke flyttade till Iowa från London för college. Han gick till och med med i ett brödraskap - "det var en helt amerikansk upplevelse." Återigen fick han möjlighet att observera. "Jag såg hur amerikaner beter sig, deras kroppsspråk, hur de pratade med varandra. Jag förstod inte men jag spelade in allt." Allt detta skulle vara användbart när han lanserade sin komedikarriär online.

 

Lyssna som en podcast

 

Lyssna på Apple Podcasts Lyssna på Google Podcasts Lyssna på Spotify

 

Konst av komedi

 

Hans komediklipp har en verklig omedelbarhet – därför fungerar de på sociala medier. "Med människor som rullar oändligt, måste du erbjuda något bra för att behålla deras uppmärksamhet i en hel minut. Det måste också landa väldigt snabbt - du har inte mycket tid att sätta upp scenen." Skulle han kunna utöka dessa skisser till ett längre format?

"Min utbildning är i sketchkomedi. Jag är van vid att skriva fyra till fem sidor för en sketch och jobba för det skrattet på slutet. Jag håller på med projekt för att få mig till karaktärsshower i full längd." Speciellt på teater, där han är ivrig att återvända efter lockdown. Hans karaktärer kommer sannolikt att anta en annan dimension med en livepublik att spela av.

Lukes träning har sett honom tillbringa mycket tid på The Groundlings - improvisations- och sketchkomedietrupp baserad i Los Angeles. Tidigare alun inkluderar Brudtärnor författarna Kristen Wiig och Annie Mumolo samt deras medarbetare Melissa McCarthy och Maya Rudolph.

För Luke är det viktigt att hans imitationer inte går ner i grymhet. Du kan säga att han respekterar Keira - och hans mamma, för den delen! "Jag har en enorm respekt för Keira Knightley. Att titta på hennes filmer var en form av eskapism när jag var liten. Jag trodde bara att det var något med henne som var så magnetiskt... Det är därför jag spelar mer upp till enfalden. . Ren humor, kan man säga. Om du går efter någon för att håna dem, är det en väldigt låg ribban. Om du kan tjäna på skrattet genom att vara smartare och inte använda den låga ribban så tjänar du verkligen det skrattet."

 

UK vs US komedi

 

Han citerade Ab Fab som en av sina största komiska inspirationer - en mycket brittisk show men populär över hela världen. UK humor fungerar bra i Amerika, inte minst Lukes. Vad är hans syn på brittisk komedis unika karaktär? "Vi är ett land med bisarra karaktärer och vi bor alla i det här lilla utrymmet tillsammans. Det finns mer utrymme att vara experimentell och driva på kuvertet med karaktärerna. Amerikaner är vana vid att se posh engelsmän i perioddramer. Att se posh människor vara öppet silly kan fungera för amerikaner - du presenterar dem med en annan version av hur posh människor kan bete sig."

 

Har Keira eller Nigella sett Lukes skisser?

 

Naturligtvis är Nigella Lawson en karaktär han dras till, inte minst hennes uttal av "mikrovågsugn"! Hon har också blivit en av Luke Millington-Drakes huvudkaraktärer. Han gör en skiss där han föreställer sig att hon säger andra saker - "mee-cro-wa-vay" verkligen!

Så den stora frågan: har Keira sett sina intryck? "Jag kan varken bekräfta eller dementera om hon har sett det. Jag har hört rykten om att kanske, bara kanske. Men jag kan inte följa brödsmulorna för att få bekräftelsen. Jag tror att jag skulle förlora den om hon gjorde det. Jag hoppas att om hon har sett det skrattar hon."

Men en av hans idoler som har sett hans verk är megastjärnan Jennifer Coolidge, känd för sin roll som Stiflers mamma i American Pie och även hennes roller i Legally Blonde samt gästspel i Friends. "Jag slängde min telefon över rummet. Jag kunde inte riktigt tro det. Hon är en absolut ikon i mina ögon. Det faktum att hon såg det, gillade det och delade det och kommenterade det, blev jag helt överlycklig. [Med Jennifer ] du tror verkligen på personen du tittar på och så förtjänar hon alla sina skratt."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett inlägg delat av Luke Millington-Drake (@lukemillingtondrake)

 

 

 

 

 

 

 

Mångfald, resa och föreslå i Yosemite National Park

 

Vi frågade Luke om hans syn på mångfald och HBTQ+ inom komedi: "Det känns som att vi är i början av att kunna bli mer mainstream. Program som Drag Race visar oss i ett annat ljus. Att berätta våra historier är viktigt. Jag skulle vilja att folk dras till mig på grund av mina idéer, inte på grund av min sexualitet. Men jag förstår likaså att de går hand i hand just nu och jag tror att vi jobbar oss igenom den delen som kan kännas lite lerig just nu , men jag tror att vi når dit. Det är en spännande tid att göra det jag gör."

Naturligtvis pratade vi om resor och frågade var är Lukes favoritställen? "Min favoritplats i världen är Yosemite National Park. Min nu fästman tog mig dit. Det är vår favoritplats att åka till. Jag friade till honom förra året i parken och det var fantastiskt eftersom ingen var där på grund av covid!"

Och hur är det med hans bucket list? "Jag har aldrig varit i Italien vilket är hemskt! Jag vill verkligen åka till Nya Zeeland också."

Så vad händer härnäst? "Jag jobbar på ett manus, idéer om tv-serier, utvecklar mina karaktärer och hittar platser för dem. Och bara för att jobba. Jag vill bli en fungerande skådespelare. Jag vill bara fortsätta och se vad jag kan göra . COVID har lärt oss att du inte har någon aning om vad som kommer att hända härnäst."

Följ Luke vidare Instagram och TikTok.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Los Angeles

Bläddra bland ett urval av turer i Los Angeles från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Los Angeles för din resaFå din guide