Hur gayvänligt är Spanien?

Hur gayvänligt är Spanien?

Ingen som deltog i konferensen International Gay & Lesbian Travel Association (IGLTA) i Madrid i maj 2014 kunde ha varit tvivelaktig.

Inför konferensen var Isabel Borrego, spansk utrikesminister för turism mycket specifik. Spanien vill vara den främsta europeiska, om inte globala, semestermålet för homosexuella.

Om det inte räckte, såg Madras kultur- och turismminister, Dorla Ortega, den andra dagen ett oplanerat utseende för att återupprätthålla meddelandet.

Ortega betonade Madrids årliga mycket framgångsrika firande för gay pride och en mängd attraktioner som inkluderar över 10,000 13 restauranger (varav XNUMX har två Michelin-stjärnor), museer i världsklass och världsarv.

En gayklass i världsklass

IGLTA-konferens-MadridIngen minister nämnde det faktum att Madrid (och närliggande Barcelona) har två av Europas mest omfattande gaybar-, bastu- och kryssningsklubbscener, med tillräckligt med mörka rum för att konkurrera med Berlin. Men de behövde inte. Under de senaste två decennierna har framgångsrika spanska regeringar antagit progressiva HBT-lagar om rättigheter som har gjort det möjligt för dessa omfattande homosexuella scener att utvecklas.

Dessa enorma juridiska framsteg var centrala för talet vid samma konferens av James Costos, den öppet homosexuella amerikanska ambassadören i Spanien, som sa att landet nu är möjligen det mest inkluderande, icke-diskriminerande landet i världen.

Och på gatorna?

Hur återspeglas detta på gatunivå? Vi fyllde i 24-timmars sightseeing i Madrid. Under den här tiden såg vi två män som kysser passionerat på gatan i Chueca, två kvinnor som kysser passionerat nära Retiro Park och ett rak par kysser passionerat på Gran Via. Och ingen brydde sig om att ge någon av dem en andra blick!

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Barcelona

Bläddra bland ett urval av turer i Barcelona från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Barcelona för din resaFå din guide