PALM SPRINGS

En gayguide till Palm Springs - barer, hotell, historia och evenemang

Kaliforniens gayöken

Palm Springs har varit en magnet för homosexuella resenärer i många år. Det kan verka som ett osannolikt gay -mekka. Palm Springs är en liten ökenstad i Coachelladalen. Den permanenta befolkningen i Palm Springs är inte mer än 44,000 XNUMX. Minst hälften av invånarna är HBT+. Rent numeriskt är Palm Springs Amerikas gayaste stad.

Hur blev Palm Springs så populärt bland homosexuella resenärer? Det tar knappt två timmar att köra från Los Angeles till Palm Springs. Tillbaka på Golden Age Hollywoods dagar, blev Palm Springs den stora marken för Tinseltowns elit. De stora kontraktsspelarna var tvungna att hålla sig nära filmstudiorna i LA. Palm Springs blev den logiska platsen för dem att varva ner och festa, långt från tabloidernas blixtlampor.

PALM SPRINGS

Gay Hollywood åker till Palm Springs

Naturligtvis finns det ingen brist på homosexuella skådespelare i Hollywood. Tillbaka i Hollywoods guldålder var homosexualitet olagligt. I Ryan Murphys Netflix-drama om efterkrigstidens Hollywood dyker gaybildsidolen Rock Hudson upp på Oscars, hand i hand med sin pojkvän. Det hade varit trevligt om det hände i verkligheten. Om det hade gjort det hade hans karriär varit över. Rock Hudson var en av många gaykändisar som festade i Palm Springs. Det var avlägset och privat - du kunde ha dina sparkar och inte bli fångad.

Andra stora gayikoner som Liberace, Greta Garbo och Tab Hunter tillbringade tid i Palm Springs. Det var också ett stort drag för raka kändisar, särskilt Frank Sinatra. Då menade gay något annat. Att vara borta skulle ha stavat karriärmord. Liberace stämde till och med en brittisk tabloid för att antyda att han gillade män. Trots att han var en av de tätaste människorna som någonsin levt, maskerade Liberace sig som rak. Gaylivet ägde rum i skuggorna och Palm Springs var den perfekta fristaden.

Bart Palm Springs

De bästa gaybarerna och klubbarna i Palm Springs

Palm Springs har varit en destination för homosexuella resenärer sedan Garbo och Rock Hudson var regelbundna besökare. Det behåller fortfarande andan i den perioden: mycket av den finaste arkitekturen i Palm Springs är mitten av århundradet.

Stacy's är en av våra favorit gaybarer i Palm Springs. Det är art deco -tema. Stacy's har öppet sju dagar i veckan. Det är ett bra ställe att ta en drink och en pratstund. Det är en av de barer där du faktiskt kan ha en konversation.

Toucans Tiki Lounge är en av de mest populära gaybarerna i Palm Springs. Tiki-barer är baserade på en romantiserad version av polynesisk kultur. Denna bar är särskilt populär bland turister. Dragprogrammen är väl värda att kolla in, särskilt Sunday Revue.

Chill Bar ligger på arenor. Det är en avslappnad bar med ett rymligt utomhusområde. Det blir upptagen på kvällarna. Ett bra ställe att träffa några lokalbefolkningen och kanske till och med dra.

Triangle Inn Palm

Gayhotell och resorts i Palm Springs

Palm Springs har många homosexuella, klädanläggningar. Endast Key West konkurrerar med Palm Springs när det gäller gayresorter.

Triangle Inn är en "romantisk och livlig" utväg. Värdarna bor själva på orten och de driver ett tätt fartyg. Det är en muromgärdad förening så att du kan låta allt umgås. Triangle Inn ligger på Palm Canyon Drive, mitt i hjärtat av åtgärden.

La Dolce Vita Resort är en annan klädsel som är valfri med 18 rum, ett spa för män, en pool och ett ångbad.

PALM SPRINGS

Gayevenemang i Palm Springs

Palm Springs Pride är en av de sista gaypride-händelserna i kalendern. Det äger rum i november. Det här är öknen så det blir fortfarande varmt. Få en ny dos Pride-anda före jul. Palm Springs Pride är alltid en stor fest.

Ella är den största musikfestivalen i Amerika. Det äger rum i Coachella Valley öster om Palm Springs. Det lockar de största namnen inom musik.

Dinah Shore Weekend är den största lesbiska festivalen i Amerika - och i hela världen, när jag tänker på det. Det pågår under fem dagar. En omissad händelse för damerna.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Palm Springs

Bläddra bland ett urval av turer i Palm Springs från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in PALM SPRINGS för din resaFå din guide