PALM SPRINGS

Gay Palm Springs · Stadsguide

Första resan till Palm Springs? Då kan vår gayguide i Palm Springs hjälpa dig att komma från A till Ö.

PALM SPRINGS

Palm Springs är en av de mest gayvänliga destinationerna i världen och denna soliga ökenoas är full av möjligheter för utforskning, underhållning och avkoppling.

Tjänar som öknen reträtt för de största Hollywood-stjärnorna på 1950- och 60-talet är staden full av arkitektur från mitten av århundradet, fascinerande kulturella platser och en livlig och eklektisk konstscen. Palm Springs ligger i en expansiv och vild öken och är extremt kopplad till naturen och det finns många vandringsleder och vildmarksturer som lovar homosexuella resenärer den ultimata ökenresan.

Palm Springs har ett etablerat rykte som ett mekka för homosexuella turister. 40% av stadens befolkning identifierar sig som HBT + och som sådan är det verkligen en fristad för queer-kultur och gemenskap. Med staden som hem för en stor och koncentrerad mängd HBT + -platser och evenemang finns det verkligen något för alla homosexuella resenärer.

Gay rättigheter i Palm Springs

År 2018 välkomnade Palm Springs USA: s första lokala regering som helt bestod av HBT + -individer. Ögonblicket var historiskt och speglar stadens invånares liberala attityder.

Kalifornien betraktas ofta som den mest liberala staten i USA och de rättigheter och skydd som erbjuds HBT-personer här bekräftar detta. Äktenskap av samma kön legaliserades 2013 och civila partnerskap har varit lagliga sedan 1999. Staten var också en av de första som förbjöd "homosexuell panik" som ett försvar för mord och våld, vilket var ett vanligt rättsligt försvar som minskade anklagelser om mord. om gärningsmannen trodde att offret gjorde homosexuella framsteg.

HBT + -personer i Kalifornien åtnjuter också ett antal lagförslag som skyddar dem från diskriminering på grund av sexuell läggning eller könsidentitet.

Gaybarer i Palm Springs

Palm Springs anses vara en av de mest gayvänliga destinationerna i USA och till och med världen och har inte överraskande ett utmärkt utbud av gay nattklubbar och barer. Barer är öppna hela dagen eftersom dagdrinkning är populärt i staden och tenderar att vara öppet till morgon tidigt. Det finns en rad alternativ för underhållning på natten här, allt från stora klubbar som spelar popsånger till avslappnade cocktailbarer.

jägare är den främsta gayklubben i Palm Springs och lockar stora folkmassor med sina fantastiska drinker, imponerande videoskärmar och livlig atmosfär. Klubben blir upptagen de flesta nätter och särskilt på lördagar. Förutom ljudsystemet i världsklass och det vidsträckta dansgolvet, har Hunters också ett utomhusområde som ofta är värd för grillkvällar och temahändelser.

Kombinera en klassisk tiki-baratmosfär med några av de bästa dragdrottningarna i Palm Springs, Toucans Tiki Lounge är en populär plats på stadens gaynattliv. Baren serverar en rad specialcocktails som gästerna kan njuta av medan de njuter av barens otroliga dragshows.

Läs mer: En gayguide till Palm Springs

Gayhotell i Palm Springs

Palm Springs är ett knutpunkt för avslappnade levande och liberala attityder i öknen, eftersom alla hotell och boende i Palm Springs kan betraktas som gayvänliga och det finns ett antal som specifikt tillgodoser homosexuella resenärer och håller en mängd LGBT + -fokuserade evenemang . Colony Palms är en dold pärla undangömd av stadens huvudgator. Detta populära boutiquehotell har individuellt inredda och inredda rum i frodiga och tropiska trädgårdar. Hotellet hämtar inspiration från spansk och marockansk design och stadens centrum ligger bara en kort promenad bort.

Triangle Inn är ett av Palm Springs gayfokuserade hotell och är unikt i sin policy för klädsel. Ett litet hotell, gästerna kan njuta av en intim vistelse i detta privata och välskötta komplex. Hotellet har tropiska trädgårdar, en utomhuspool och fantastisk utsikt över bergen.

Gay resenärer som letar efter en mer lyxig och överdådig vistelse bör överväga Ritz Carlton Rancho Mirage. Detta 5-stjärniga hotell på bergstoppen erbjuder gästerna enastående panoramautsikt över Palm Springs och Coachella Valley.

PALM SPRINGS

Att komma till Palm Springs

Palm Springs har ett centralt läge i hjärtat av inlandet av södra Kalifornien. Staden ligger bara två timmar från både San Diego och Los Angeles. Palm Springs har ett bekvämt läge på I-10 och nås nästan var som helst i Nordamerika.

Palm Springs International Airport välkomnar flyg från arton städer över hela världen. Resan från flygplatsen till centrala Palm Springs ska bara ta cirka 5 minuter med bil och det finns ett antal bussar och taxibilar som går från flygplatsen till stadens centrum.

Bussar kan fångas från ett antal städer i Kalifornien till Palm Springs till ett överkomligt pris och detta tenderar att vara det bästa sättet att komma till staden för dem med en budget. Bussen från LA till Palm Springs tar bara två timmar och kostar 10 USD.

Att ta sig runt i Palm Springs

Det finns många sätt att resa runt i Palm Springs och även om kollektivtrafikalternativen är fantastiska är staden otroligt fotgängarvänlig, vilket innebär att de flesta av de största sevärdheterna och sevärdheterna kan nås till fots. Men under sommarmånaderna kan den höga värmen ta sitt prägel på fotgängare.

Cykel

Palm Springs är notoriskt varmt, och resenärer som vill utnyttja vädret och ta utforskningen i egna händer bör överväga att hyra en cykel. Vissa företag, som Bike Palm Springs Rentals, tillåter kunder att hyra cyklar i halvdagar, hela dagar eller flera dagar och levereras komplett med en rad planerade cykelvägar och hjälpsam personal till hands.

Busshållplats

Bussen är det bästa sättet att resa runt stadens centrum och är snabb, effektiv och i allmänhet inte för upptagen. Busslinjerna i staden är dock begränsade och finns bara riktigt runt stadens centrum och centrum. Det finns några företag som kör transfer till andra intressanta platser runt Palm Springs.

Biluthyrning

Ökenlandskapet som omger Palm Springs är full av natur som väntar på att upptäckas, och det bästa sättet att göra detta är att hyra en bil och fly stadens gränser. Det finns flera biluthyrningsföretag i Palm Springs som erbjuder en rad fordon. Att hyra ett fordon är utmärkt för resenärer som vill ha mer kontroll över sin resa.

Saker att göra i Palm Springs

Palm Springs full av modern arkitektur, kulturinstitutioner och naturens underverk, några av de bästa sakerna att göra inkluderar:

  • Mata djuren i Living Desert Zoo and Gardens
  • Utforska luftfart på Palm Springs Air Museum
  • Njut av kultur på Palm Springs Art Museum
  • Upptäck en dold oas vid Tahquitz Canyon
  • Vandra på området i Sunnyland Estate

Vanliga frågor

Visa

De som bor utanför USA kommer att behöva ett tillfälligt resevisum, och dessa kan sökas via den officiella amerikanska ambassadens webbplats eller i din lokala amerikanska ambassad.

När ska man besöka

Januari till april är i allmänhet den bästa tiden att besöka palmkällor. Under de första månaderna av året kommer turistsäsongen att sakta av att dö, vilket innebär att arenor och evenemang är mindre upptagna samtidigt som de upprätthåller en livlig och livlig atmosfär.

Dessa månader tenderar också att ha det bästa vädret, med temperaturer varma men inte kokande, vilket är typiskt för Palm Springs på sommaren.

Resenärer som letar efter de billigaste priserna på flyg och hotell bör dock överväga att besöka mellan oktober och november, när vädret är fantastiskt och allt är billigare, särskilt på helgerna.

Pengar

Det finns gott om bankomater runt Palm Springs, och majoriteten av anläggningarna accepterar kredit- och betalkort. Vissa bankomater och kortläsare kan dock lägga till en extra avgift för transaktioner som görs med utländska kort.

De allmänt accepterade och förväntade tippningsgraden i Palm Springs är 15-20% för god service.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.