oslo

En gayguide till Oslo

Oslo är mycket välkomnande för homosexuella resenärer

Oslo är Norges huvudstad. Det passerade nyligen London för att bli en av Europas fem dyraste städer. Oslo är en mycket kultiverad stad med en lång historia. Levnadsstandarden är hög. Staden är full av museer.

Eftersom Oslo är så gayvänligt hittar du de flesta barer och klubbar blandade. Du kommer att se många HBT + -personer i raka barer och offentliga kärlek visar sällan så mycket som en blick. Nordmännen är för upptagna med att vara rika för att vara homofoba.

Gay Oslo · Hotell

Bygdøy halvön

Du hittar de flesta av Oslos museer på Bygdøyhalvön, inklusive Viking Ship Museum. Bygdøy är ett bostadsområde. Du hittar också många spår och några stränder att utforska. Det anses vara den mest fashionabla delen av Oslo. Bygdøy har också de dyraste fastighetspriserna i Oslo. Du hittar några mycket snygga egenskaper. Det är ett bra ställe att gå runt och beundra. En idealisk plats att börja ditt Oslo-äventyr.

Gay Oslo · Hotell

Gaybarer i Oslo

Oslo har ingen stor homosexuell scen men det finns några anständiga platser att utforska. Norge är ett socialt liberalt land och homosexualitet är allmänt accepterat. De flesta av Oslos gaybarer och klubbar finns i stadens centrum.

London Pub är den största gaybaren och -klubben i stan. Det har pågått i över trettio år. Öppet från 3:3 till XNUMX:XNUMX alla dagar i veckan, det är ett bra ställe att börja din gaykväll i Oslo. Den är – som namnet antyder – utformad efter brittiska pubar. elsker och Cesar Bar och även roliga gaybarer att utforska.

oslo

Gay Cruising i Oslo

Antar att du vill spela lite hårdare, SLM Oslo är den främsta gaykryssningsklubben i Oslo. Det är öppet alla dagar i veckan från 11:XNUMX till tidigt. Kolla deras hemsida för att se vilka temahändelser som finns. Du måste ha på dig rätt klädsel på temakvällar. Kryssa dig runt i de mörka rummen och lekplatserna och hitta en trevlig viking att leka med.

Det finns en gaybastu i Oslo. Saunahuset Hercules, att vara precis. Det är en stor bastu fördelad på fyra våningar. Som med de flesta gaybastur beror det på vilken tid du går. Det kan vara tyst men kan bli mycket livligare under Pride eller på helger.

Gay Pride i Oslo

Gay Pride äger vanligtvis rum i Oslo under juni månad. Det är en tio dagars festival med en parad, liveevenemang, klubbkvällar och massor av action. Programmet ändras varje år. Det ger alltid en bra fest. Gay Pride i Oslo är mycket avslappnad och mycket synlig.

oslo

Aker Brygge

Ett trendigt område med strandpromenad, Aker Brygge är ett utmärkt ställe för restauranger och barer. På sommaren finns det många uteserveringsalternativ. Du kan promenera längs kajen och titta lite på folk. Detta är ett av Oslos mer exklusiva områden så du hittar några mycket snygga restauranger. Det var en gång ett stort varv. Idag har den plats för 2,500 utomhus. Aker Brygge är mycket ett område som ägnas åt fritid och nöje.

Akershus fästning

Akershus fästning grundades 1299 och är ett slående medeltida slott som tål olika belägringar. Det har använts som ett fängelse, det överlämnades till tyskarna under andra världskriget och det fungerade nyligen som en regeringsbyggnad. Det har sett många av Norges mest dramatiska stunder. Flera svenska monarker har lagts till vila på Akershus fästning. Idag är det en populär turistattraktion. Du kan gå med på en guidad tur och upptäcka mycket av Oslos historia. Fästningen lyckades stå emot varje belägring.

oslo

Kungliga slottet

Norge har fortfarande en monarki. Till skillnad från den brittiska monarkin tar den svenska kungafamiljen inte formen av världens största tvålopera. Byggnaden går tillbaka till 19-talet. Du hittar den på Oslos huvudgata. Liksom Buckingham Palace är det monarkens huvudresidens och det är där de flesta kungliga affärer bedrivs. Du kan gå med på en guidad rundtur i slottet och titta på vaktskiftet dagligen kl. 1.

oslo

Oslofjorden

Ta en båttur runt Oslofjorden och besök några av de omgivande öarna. Du kan delta i en fjordkryssning, prova på kajakpaddling och till och med bada. Det finns fler aktiviteter att välja på på sommaren. Ekbarg Park ligger vid fjorden och det var där Edvard Munch inspirerades att måla The Scream.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Oslo

Bläddra bland ett urval av turer i Oslo från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in oslo för din resaFå din guide