New Orleans

En gayguide till New Orleans

Upptäck Louisianas feststad

New Orleans har en av de bästa homosexuella scenerna i söder. Det är en av Amerikas mest liberala städer, för att inte tala om en av de mest hedonistiska. New Orleans har länge förknippats med dekadens.

Från Mardi Gras till Anne Rices vampyrromaner är det en plats med överskott. Du måste bara besöka Bourbon Street under Mardi Gras! Att dricka på gatan är lagligt i New Orleans, till skillnad från de flesta amerikanska städer.

Förutom överskott är New Orleans också ett viktigt kulturellt resmål. Det är hem för voodoo, jazz och spöken. Många av de historiska byggnaderna sägs vara hemsökta. Detta är vår gayguide till Big Easy.

Gå till New Orleans

Gaybarer och klubbar i New Orleans

New Orleans är ganska kompakt så nattlivet är lätt att navigera. Många av New Orleans bästa gaybarer finns i French Quarter. Huvudnavet för New Orleans festscen, för att inte tala om musikscenen, finns längs Bourbon Street.

Bourbon Pub och Parade är en av våra favoritbarer i New Orleans. Det är ett bra ställe att se en dragshow och det är ganska läger. Cocktailerna är uppkallade efter legendariska divor. Vi går ofta efter The Liza! Du kan delta i showen sånger med när du smuttar på din cocktail. Liza skulle utan tvekan göra detsamma.

Cafe Lafitte i exil är ett måste. Det är en av de äldsta gaybarerna i Amerika. Det har varit en etablerad HBT + -plats sedan 1953. Balkongen är en bra plats för människor som tittar på. Gyllene lykta är en annan historisk New Orleans gaybar. Det har pågått sedan 1964 och har en klassisk New Orleans-atmosfär.

Om du befinner dig i det franska kvarteret, Hörnfickan är en rolig gaybar att utforska. Go go-dansarna är ganska iögonfallande.

Södra dekadens

Överlägset den största gayevenemanget i New Orleans, Southern Decadence är en sex dagars fest extravaganza. Det äger rum över Labor Day Weekend. Skjortor kommer att lossna och några av de finaste exemplar i Amerika kommer att vara närvarande. Det är ett destinationsevenemang. Du vill boka i förväg eftersom hotell fylls med homofile.

Du kommer att se många medlemmar av fetischgemenskapen, särskilt läderentusiaster och björnar. Det kommer att vara blockfester, som Phoenix Block Party. Söndagsparaden genom det franska kvarteret är en av de viktigaste händelserna i södra dekadensen.

New Orleans

Mardi Gras

Mardi Gras är inte ett gayevenemang men det är väldigt läger och det drar många LGBT + -besökare. Det är den absolut mest ikoniska händelsen i New Orleans. Southern Decadence är utan tvekan det näst största festevenemanget i staden. Läs mer: Mardi Gras i New Orleans.

Jake Shears favoritplatser i New Orleans

Berömd som sångare för Scissor Sisters, Jake Shears fungerar nu som soloartist och han bor i New Orleans. Han har länge varit associerad med nattliv så hans insider tips är värda att utforska. Hans val av gaybar i New Orleans är Phoenix, en gammaldags läderbar som är öppen 24 timmar om dygnet - vi sa att den här staden var dekadent.

Han rekommenderar också One Eyed Jacks, en mycket populär musikplats. New Orleans är naturligtvis en av Amerikas stora musikstäder. One Eyed Jacks är värd för ett brett utbud av band och några dragartister. En av de mest populära cocktailsna heter Helen Fucking Mirren.

För en turistupplevelse rekommenderar han Preservation Hall för en jazzshow. För ett ögonblick av lugn rekommenderar han Crescent Park vid Mississippi River.

Gayhistoria i New Orleans

Tennessee Williams skrev A Street Car Named Desire när han bodde i New Orleans. Hans hjältar var ofta tragiska södra belles, och de var inte en liten del ett uttryck för hans egen komplexa identitet. Truman Capote, en annan queer södra författare, tog sin första – och absolut inte sista drink! - på Carousel Bar vid Monteleone Hotel.

Fat Monday Luncheon började i New Orleans 1949 och det är den längsta gayhändelsen i Amerika. Sammantaget är New Orleans en av de queerest städerna i världen, i alla bemärkelser av ordet.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i New Orleans

Bläddra bland ett urval av turer i New Orleans från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in New Orleans för din resaFå din guide