New Orleans

Gay New Orleans · Stadsguide

Planerar du en resa till New Orleans? Vår gay New Orleans stadsguide är sidan för dig

 

New Orleans

Louisianas största stad och hem till några av de mest unika och charmiga stadsdelarna och arkitekturen i landet, New Orleans är ett nav för historia, konst och musik. Staden har skapat sig en dynamisk och eklektisk kultur genom sin mångkulturella befolkning och fascinerande historia.

New Orleans är känt över hela världen som en stad med fest, nattliv och fest. Från det ikoniska Mardi Gras-firandet till de många jazzfestivalerna, det händer alltid något i denna glada och eklektiska stad. New Orleans osar avslappnat boende och lägger tonvikt på njutning och nöje, vilket gör det till ett fantastiskt resmål för alla homosexuella resenärer.

New Orleans har också en livlig och mångsidig homosexuell scen som i allmänhet är fokuserad i stadens franska kvarter. Scenen är livlig och energisk och som sådan kan homosexuella resenärer hitta ett antal gayfokuserade platser i hela staden, varav många har långa och etablerade historier.

Gay rättigheter i New Orleans

Louisiana är en av få sydstater som har antagit lagstiftning om hatbrott som specifikt nämner sexuell läggning och könsidentitet. Det finns också ett antal lagförslag som garanterar HBT + -individer från diskriminering i alla former på grund av deras identitet.

Nya undersökningar som gjordes i New Orleans avslöjar att även om acceptansen av HBT + -personer i allmänhet är jämnt fördelad växer acceptansen och oppositionen minskar. Detta återspeglar de allt mer liberala attityderna hos dem som bor i staden.

Antidiskrimineringslagar innebär att hotell och andra arenor är skyldiga att behandla HBT + -individer med samma respekt och värdighet som alla andra gäster får, så homosexuella resenärer bör känna sig allmänt lugna i staden.

Gå till New Orleans

Gaybarer i New Orleans

Gayscenen i New Orleans har en etablerad och stark historia. Det mesta av scenen ligger i det franska kvarteret, ett område känt för sin charmiga europeiska arkitektur, livliga och livliga gator och eklektisk kultur. Nattlivet börjar sent i Aten. Huvudvägen för gayställen i distriktet är känd som "Lavender Line" och många av stadens gaybarer och klubbar ligger inom gångavstånd från varandra.

Med sin fantastiska omslutande balkong och ikoniska dragshower är det ingen överraskning det Bourbon Pub och Parade är en av stadens mest populära gaybarer. Lokalen är också en av New Orleans största, fördelad på två våningar och med flera barer och dansgolv. Baren erbjuder utmärkta happy hour-erbjudanden och är regelbundet värd för landets mest legendariska drag queens.

Den längsta gaybaren i New Orleans är Hörnfickan, en klassisk bar som förvandlas till en livlig och energisk klubb efter 9. Corner Pocket erbjuder en unik klubbupplevelse i hjärtat av det franska kvarteret med prisvärda drycker och temakvällar.

Läs mer: En gayguide till New Orleans

Gayhotell i New Orleans

French Quarter är det mest kulturrika området i New Orleans och är ett nav för historiska landmärken, fantastisk arkitektur och design. Området är också det viktigaste homosexuella distriktet i staden, med många eleganta gaybarer och klubbar som kantar dess utsmyckade gator. Hotel Monteleone är en institution i New Orleans och har ägs av samma familj sedan öppnandet 1886. Hotellet är designat i en traditionell europeisk 19-talsstil och har en uppvärmd pool på taket och en fantastisk restaurang på plats. Hotellets läge i hjärtat av det franska kvarteret innebär att stadens bästa gayplatser ligger inom gångavstånd.

Med sin charmiga innergård och rum i kreolstil Mazarin Hotel är bekvämt beläget nära mycket av stadens gay nattliv. Gästerna kan dricka läckra cocktails och levande musik, och hotellets bar serverar dryck och mat till sent på kvällen. Hotel Mazarin ger exceptionell valuta för pengarna och rummen är bekvämt inredda.

Andra hotell i New Orleans som ligger nära gay nattliv inkluderar Chateau Hotel, Chateau LeMoyne och Maison Dupuy.

New Orleans

Mardi Gras i New Orleans

New Orleans är möjligen mest känd för sina Mardi Gras-firande som äger rum årligen i februari. Den traditionella franska festivalen drar upp till 1.4 miljoner människor till staden varje år när gatorna exploderar med färg, musik och fest. Mardi Gras har firats i New Orleans sedan 1699 när den franska utforskaren och kolonialisten Pierre Le Moyne d'Iberville anlände till Louisianna och introducerade långsamt traditionerna och började med Mardi Gras-parader och maskeradbollar.

Sedan introduktionen till Mardi Gras har staden firat festivalen på sitt eget unika och överdrivna sätt, genom att kombinera karibiska och afrikanska influenser för att skapa livfulla flottor och dekorationer. Lag av festivalarrangörer som heter Krewes samordnar festligheterna och tillämpar Mardi Gras färgschema av lila, guld och grönt. De franska kvarteren är i centrum för firandet och de pittoreska balkongerna som är så synonyma med området blir fullproppade med festälskare som njuter av den festliga atmosfären.

Läs mer: Mardi Gras I New Orleans.

Att komma till New Orleans

New Orleans betjänas av Louis Armstrong New Orleans internationella flygplats och resenärer kan nå stadens centrum via ett antal kollektivtrafiknät.

Flygplatstransfern hämtar resenärer från flygplatsen och upphämtningsplatserna är markerade i gult och vitt. Bussen går till en rad hotell i Downtown, Uptown och French Quarter i New Orleans och resenärer bör kontrollera om deras hotell ingår i skyttelstoppen. Bussen är relativt billig och rullstolsanpassade fordon kan ordnas med en veckas varsel.

Flygplatsen har också en stor taxistation från vilken resenärer kan resa över staden. Uber och Lyft är båda populära transportsätt i New Orleans och det finns särskilda områden på flygplatsen för individer som vill rida.

Alternativt stannar stadsbussen också vid Louis Armstrong New Orleans internationella flygplats och gör 9 dagliga resor till centrala New Orleans.

Att ta sig runt i New Orleans

New Orleans är en stor och vidsträckt stad, men dess stadsdelar är lätt att navigera och deras kompaktitet gör dem lätta att utforska till fots. Det finns många kollektivtrafiknätverk som är bra alternativ till biluthyrning och som gör det möjligt för resenärer att uppleva ett mer autentiskt New Orleans.

Spårvagn

Gatubilarna i New Orleans är ikoniska, men de har en större funktion än bara estetik, eftersom de också är ett effektivt och populärt sätt att resa runt i staden.

Stadens spårvagnsnät körs på fyra huvudvägar som transporterar förare till de mest populära distrikten. Spårvagnarna är ett utmärkt sätt att se New Orleans och dess distinkta stil och charm, med rutter som passerar genom det historiska franska kvarteret, Downtown-området och två universitetsområden.

Individuella biljettpriser och flera dagars biljetter kan köpas och spårvagnsnätet är lätt att navigera och fungerar ungefär som bussar i någon annan stad.

Färja

För en fantastisk utsikt över floden New Orleans bör resenärer överväga att ta färjan från French Quarter till stadens centrala affärsdistrikt. Dessa starkt olika platser kan resas för $2 på den mycket populära Canal Street Ferry.

Cykel

Staden har ett cykeldelningsprogram och cykelnaven kan ses runt i staden och märks med sina ljusblå färger. Resenärer måste registrera sig online för att kunna njuta av obegränsad användning av cyklarna till ett mycket överkomligt pris. New Orleans har fantastiska cykelbanor så att resenärer kan cykla med komfort och lätthet.

Saker att göra i New Orleans

New Orleans är en livlig och färgstark stad full av spännande möjligheter till underhållning och utforskning. Några av de bästa sakerna att göra är:

 

 

  • Utforska det charmiga franska kvarteret
  • Njut av ljudet från New Orleans Jazz and Heritage Festival
  • Fördjupa dig i området Marigny
  • Vandra genom pilarna i City Park
  • Besök New Orleans Museum of Art
  • Njut av atmosfären i Mardi Gras-firandet

 

 

Vanliga frågor

Visa

De som bor utanför USA kommer att behöva ett tillfälligt resevisum, och dessa kan sökas via den officiella amerikanska ambassadens webbplats eller i din lokala amerikanska ambassad.

När ska man besöka

Utan tvekan är den bästa tiden att besöka New Orleans mellan februari och maj, under denna period kommer du att kunna uppskatta den varma temperaturen utan den kvävande värmen. Dessa månader är också de bästa tiderna att uppleva New Orleans i dess fullaste och mest livfulla form under det årliga Mardi Gras-firandet. Firandet toppar vanligtvis i mitten av februari med Mardi Gras Day Parade.

Det är något billigare att besöka under höstmånaderna när vädret är milt och priserna på flyg och hotell är som lägst.

Pengar

Bankomater finns i överflöd i New Orleans, och de flesta anläggningar accepterar kredit- och betalkort. Vissa bankomater och kortläsare kan dock lägga till en extra avgift för transaktioner som görs med utländska kort.

De allmänt accepterade och förväntade tippningsgraden i New Orleans är 15-20% för bra service.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell