New Orleans

Mardi Gras I New Orleans

Upplev en av Amerikas mest upprörande festivaler

New Orleans är en av de mest spännande städerna i det amerikanska söderlandet. Det är också en av de bästa destinationerna för homosexuella resenärer. New Orleans gaybarer är rikliga. Det är en dekadent stad och den har en stor konstscen. New Orleans är hem för voodoo, jazz och (påstås) hemsökta byggnader. Anne Rice satte sina vampyrromaner här av en anledning.

Det mest kända evenemanget i New Orleans är naturligtvis Mardi Gras. Det är ojämnt och det är tufft. Du kommer att se några scener längs Bourbon Street. Här är vår guide till Mardi Gras i New Orleans, en av de lägsta sakerna du kommer att se i Amerika.

New Orleans

Vad betyder Mardi Gras i New Orleans?

Mardi Gras går tillbaka till hedniska fertilitetsritualer. Dess rötter kan spåras tillbaka till antika romerska festivaler som Saturnalia och Lupercalia. Det fick senare en kristen makeover. Mardi Gras tar formen av ett förspel till fastan. Vi ger upp saker i fastan, så Mardi Gras handlar om att skämma bort.

New Orleans kultur har ett starkt franskt inflytande. tisdag är franska för tisdag och gras betyder i huvudsak fett. Fett tisdag är tisdag före ask onsdag och det är Mardi Gras sista natt.

New Orleans

När är Mardi Gras i New Orleans?

Öppningskvällen är 12: e natten. Fett tisdag är två veckor senare. Det är osannolikt att turister kommer att besöka Mardi Gras hela två veckor. Den mest populära tiden att uppleva Mardi Gras i New Orleans är helgen före Fat Tuesday. Det kommer att vara mest trafikerat just nu och hotellen kommer att vara fulla. Avancerad bokning rekommenderas starkt. Du kan besöka tidigare och kolla in paraderna före Fat Tuesday. New Orleans kommer fortfarande att vara upptagen men inte riktigt lika häftiga med folkmassor.

New Orleans

Vilka är de bästa paraderna och festerna på Mardi Gras i New Orleans?

Det finns så många parader och fester att kolla in. Om du besöker en av de stora under helgen måste du komma dit tidigt för att hitta en bra plats. Det finns cirka 80 parader.

Rex görs av en väletablerad krewe. Det grundades på 19-talet. Rex håller Mardi Gras klassiska anda i New Orleans vid liv. Den här är otillåten. Du bör också kolla in Thoth, en stor krewe med cirka 50 flottörer och 1,600 förare. Att bryta ner saker: Endymion är den största krewe, Orpheus den mest estetiskt firade och Bacchus den mest historiska.

Det är lämpligt att sätta ihop en paradplan. Det händer så mycket och vissa händelser kommer att bli fulla av folkmassor.

Mardi Gras New Orleans

Behöver jag klä mig i kostym för Mardi Gras i New Orleans?

Det är inte obligatoriskt men uppmuntras. Som Anna Wintour säger, "Vi dikterar inte, vi förväntar oss." Du kan dyka upp i vanliga kläder, oavsett vad du känner dig bekvämast i. Men notera Wintours nagande röst i ditt huvud! Om du är redo för det så klä dig fantastiskt, kläd skandalöst. Det är Mardi Gras.

New Orleans

Akta dig för det franska kvarteret

Paraderna äger inte rum i det franska kvarteret, men festen gör det. Det är bara vuxna. Partiet kan bli väldigt raucous i det franska kvarteret. Censoriska tidningar täcker ofta dessa delar av staden under Mardi Gras, vilket möjligen ger festivalen ett dåligt namn. Om du vill ha en häftig fest, gå sedan till det franska kvarteret och kolla in det.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i New Orleans

Bläddra bland ett urval av turer i New Orleans från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in New Orleans för din resaFå din guide