Gay par i Central Park New York

De tio bästa gayborhoods i Nordamerika

Din praktiska gay-guide

Nordamerika är hem för några av världens mest etablerade, berömda och fascinerande gayborhoods, fulla av historia och gay nattliv. Om du letar efter en bra gayborhood, se till att läsa vidare.

Det kan hävdas att det finns mindre behov av distinkta gayborhoods under 21-talet, som vågen av HBT+ rättigheter och växande acceptans för könsidentiteter och sexuella läggningar. Men gayborhoods fyller fortfarande en viktig roll. Oavsett om de bevarar HBT+-kulturen, förevigar aktivisternas kamp under decennierna eller fortsätter att tillhandahålla ett säkert utrymme för HBT+-ungdomar, representerar dessa distrikt skillnadens skönhet. Många av dem räknas dessutom till världens bästa partydistrikt.

Läs vår sammanfattning av de 10 bästa gaydistrikten i Amerika.

 

French Quarter, New Orleans

 

New Orleans

Få städer kan hitta en balans mellan bevarad historisk betydelse och en livlig, blomstrande och etablerad homosexuell scen precis som New Orleans. Det franska kvarteret är lika charmigt som det är kaotiskt och så förfinat som det är hedonistiskt. Området är hem för ett stort antal gayklubbar och barer, inklusive några av de äldsta i USA. När du går runt det franska kvarteret är det svårt att missa överflödet av anläggningar och konstverk tillägnad stadens förhållande till det övernaturliga och det ockulta.

New Orleans har länge ansetts vara en av landets mest hemsökta städer, med århundraden av mytologi som beskriver möten med häxor, zombier och vampyrer. Ett nav av kreativitet, musik och kultur i årtionden, det franska kvarteret är ett av de mest kända kvarteren i USA.

Den längsta gaybaren i New Orleans är Hörnfickan. Denna klassiska bar förvandlas till en livlig och energisk klubb när natten fortsätter. Corner Pocket är en häftklammer för den lokala homosexuella scenen och är ofta värd för några av de bästa temakvällarna och liveframträdandena i det franska kvarteret. Läs mer: En gayguide till New Orleans.

 

Hell's Kitchen, New York

 

helvete kök

Hell's Kitchen är hur hipster som helst. New Yorks gayborhood brukade vara centrerat kring de bohemiska stadsdelarna East Village och Greenwich, men på senare år har Hell's kitchen befäst sitt rykte som stadens främsta gaydistrikt. Ungefär som många av världens andra gaydistrikt var Hell's Kitchen en gång i tiden ett farligt, fult och fult kvarter i New York - som namnet antyder - innan det utvecklades och förvandlades till det lysande exklusiva hemmet för stadens homosexuella befolkning. Det finns gott om gaybarer, klubbar och till och med medlemsklubbar här. Alla homosexuella resenärer i New York bör börja sin utekväll i Hell's Kitchen. Läs mer: De bästa gaybarerna i Hell's Kitchen.

 

Andersonville, Chicago

 

chicago

Den blåsiga staden är ett lapptäcke av distinkta och varierade stadsdelar. Andersonville är ett sådant grannskap, en vidsträckt men avslappnad enklav av HBT + -gemenskapen och en alternativ livsstil. Andersonville är känt för sina trevliga och charmiga gator och är det bästa stället i staden för små kaféer, oberoende butiker och musikbutiker. Gayborhood har en lång historia av att erbjuda en säker tillflyktsort för utomstående och utstödda i Chicago, med tusentals HBT + -personer som flyttar hit under slutet av 20-talet.

Medan Andersonville utan tvekan har blivit mer gentrified under senare tid, behåller området fortfarande sin något grusiga och autentiska charm. Sidetrack är förmodligen Chicagos mest populära gayklubb och är enorm med flera dansgolv och en rymlig takterrass. Den blandade homosexuella publiken här är inkluderande och välkomnande och du kommer garanterat att ha en domfri natt. Läs mer: En gayguide till Chicago.

 

Zona Rosa, Mexico City

 

Mexico City

Zona Rosa, en bastion av mångkultur, uttryck och liberala värderingar i Mexico City, är ett av stadens mest ikoniska och färgstarka stadsdelar. Översatt till engelska betyder Zona Rosa "Pink Zone" - ett passande namn för den största och mest kända gayborhooden i Mexico City. Området har blivit allt mer utvecklat de senaste åren, med rymliga gågator och exklusiva butiker och restauranger.

Mexico City är en vidsträckt metropol som ibland kan vara kaotisk och överväldigande att utforska. Zona Rosa är ett utmärkt resmål för turister eftersom det är hem för flera attraktioner och ett överflöd av nattliv och nöjesställen. Området är lätt att utforska och är ibland mindre hektiskt än större Mexico City.

Huvudgatan i Zona Rosa är Calle Amberes och detta är epicentret för HBT + -kulturen i området. Ett tätt och koncentrerat urval av homosexuella barer och klubbar befolker Amberes och på kvällarna är gatorna ofta fyllda med homosexuella festare. Med något som händer i varje hörn av detta livliga område, har Zona Rosa en påtaglig atmosfär av livlighet och energi. Läs mer: En gayguide till Mexico City.

 

West Hollywood, Los Angeles

 

Gayborhood

West Hollywood är det primära resmålet för gaygemenskapen och -kulturen i Los Angeles och är utan tvekan den mest igenkända och välkända gayborhooden i världen. Området har en stark och gåtfull homosexuell befolkning, där över 40 % av WeHos befolkning identifierar sig som HBT+, och detta märks när man promenerar längs någon av dess ikoniska boulevarder. Området är också ett nav för exklusiv livsstil och detaljhandel, med gatorna i West Hollywood som är värd för flaggskeppsbutiker från några av modets största namn.

Området är hem för en av USA:s mest koncentrerade och lovande gay nattlivsscener med 25 gaybarer och klubbar som serverar en mängd olika intressen och smaker. Epicentrum av West Hollywood efter mörkrets inbrott är Santa Monica Boulevard när gatan vaknar till liv med både homosexuella lokalbefolkningen och turister som gärna vill uppleva en smak av West Hollywoods festkultur. Områdets största och bästa gaybarer i West Hollywood har fått globala identiteter som uttryck och hedonismens bastioner, inklusive Mickey'soch Klostret. Läs mer: Saker att göra i West Hollywood.

 

The Village, Montreal

 

Gayborhood

Du skulle inte nödvändigtvis förvänta dig att hitta ett livfullt, framåtblickande och livligt homosexuellt distrikt i huvudstaden i Franska Kanada, men Montreal har faktiskt varit en av Nordamerikas gayaste städer i årtionden och har lett vägen för homosexuella rättigheter över hela kontinenten och fastställa en global standard för behandling av HBT + -personer. Gayborhooden i staden är kärleksfullt känd som "The Village" och är epicentret för allt som är gay i Montreal. Centrerat kring Sainte-Catherine Street är områdets gay nattliv scen stort och varierat, med platser anpassade för alla intressen och smaker.

Juvelen i kronan som är Montreals homosexuella by, Cabaret Mado har tillhandahållit otillåtna primära dragföreställningar i trettio år. Öppet sju dagar i veckan och erbjuder nattliga föreställningar och kabaret, showens namne Mado Lamotte, är en etablerad och vildt begåvad drottning som ofta åtföljs av planetens mest kända dragstjärnor. Cabaret Mado är inte en plats att missa och borde vara på alla homosexuella resplaner i Montreal. Läs mer: Upptäck Montreals Gay Village.

 

Castro, San Francisco

 

Gayborhood

Få platser är lika synonyma med kampen för HBT + -rättigheter i USA som San Fransisco och särskilt Castro gayborhood. Det var här på 1970-talet där många av USA: s ledande HBT + -organisationer bildades och där den politiska banbrytaren och homosexuella aktivisten Harvey Milk ringde hem. Idag är området fortfarande en bastion för HBT + -kulturen med ett stort utbud av homosexuella barer och klubbar, varav de flesta finns längs en sträcka av Castro Street som går mellan Market och 19th Streets.

Även om Castro kanske har förlorat en del av Böhmen och grus som gjorde det till en hotbed för aktivism på 1970-talet, är området fortfarande ett som definieras till stor del av sin HBT + -befolkning och fortsätter att vara en kontaktpunkt för homosexuella frågor nationellt. Castros ikoniska rykte har gjort det till en hotspot för turism internationellt, med både homosexuella och raka människor som flockar i tusentals för att uppleva den eklektiska miljön och knäppa attraktioner. Läs mer: En gayguide till Castro.

 

The Village, Toronto

 

Gayborhood

Toronto har en av de största homosexuella byarna i Nordamerika och den största i Kanada. Det etablerade gayborhood of the Village har en lång historia av att ge ett säkert, inkluderande och roligt utrymme för stadens gaybefolkning. The Village, som ligger i centrum av Tronto, är centrum för liv och kultur, och det är här du hittar majoriteten av stadens gaybarer, klubbar och restauranger, inklusive några som användes som filmplatser för den amerikanska versionen av den ikoniska "Queer as Folk".

Woodys är utan tvekan en av The Village mest populära LGBT + hangouts, med lokalbefolkningen och turister som flockar genom sina dörrar för otillåtna dragspel och underhållning i världsklass. Erbjuder en lite mer avslappnad och avslappnad atmosfär, Boutique bar är den perfekta platsen att njuta av en uppfriskande cocktail och titta på folk, eftersom baren är hem för en rymlig och livlig utomhusterrass. Den vänliga och öppna atmosfären på Boutique gör det utmärkt för att träffa lokalbefolkningen och besöka HBT + -personer. Läs mer: En gayguide till Toronto.

 

South Beach, Miami

 

Gayborhood

För toppen av det glamorösa och solfyllda homosexuella nattlivet och underhållningen, leta inte längre än den lätt glittrande South Beach. Stranden gayborhood South Beach erbjuder en uppsjö av gay restauranger, barer och klubbar, varav många kan klassas som några av de mest spännande och avancerade i USA. Palace Bar är det perfekta ansiktet för att smutta på en utsökt cocktail på en uteservering och leva ut din sanna 80-tals Miami-fantasi. Till skillnad från de flesta homosexuella distrikt i Nordamerika är South Beach hem för 12th Street gay strand, populär bland alla typer av homosexuella män, som söker den varma sanden och det kristallblå vattnet. 12th Street Beach kan hittas lätt eftersom den ligger nära den massiva Flamingo Park. Läs mer: De bästa sakerna att göra i Miami.

 

Davie Village, Vancouver

 

Gayborhood

Davie Village ligger vid Kanadas dramatiska västkust och är Vancouver's ljusaste och gayaste gayborhood, full av stolthetflaggor, regnbågskorsningar och massor av gaybarer och klubbar. Bute och Davie Streets utgör hjärtat av Davie Village och det är här du hittar huvuddelen av distrikten homosexuella platser, som sträcker sig från små och intima människor som tittar på hotspots till expansiva och up-market gay dansklubbar. Det är inte bara homosexuella nattliv som det finns gott om i Davie Village, det finns också en rad LGBT + -fokuserade butiker, bokhandlar, kaféer och samhällsutrymmen.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Chicago

Bläddra bland ett urval av turer i Chicago från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in chicago för din resaFå din guide

Boka en Travel Gay Godkänt hotell