Barcelona

En gayguide till Eixample

En guide till Barcelonas homosexuella centrum för kultur och nattliv

De trädkantade gatorna och den modernistiska arkitekturen i Eixample ser ut som alla andra delar av Barcelona. Men Eixample är faktiskt den katalanska stadens mest framstående och koncentrerade homodistrikt. Förutom att vara hjärtat av gaykulturen i Barcelona, ​​är Eixample också ett nav för shopping, underhållning och nattliv, och drar otaliga homosexuella resenärer från hela världen varje år.

Under sommarmånaderna är gatorna i Eixample livliga och livliga av människor som rinner ut från kaféerna och barerna som kantar dem. Området är nu värd för majoriteten av stadens nattliv, med många av Barcelonas bästa gaybarer och Barcelonas bästa gayklubbar alla inom gångavstånd från varandra.

Eixample utvecklades i slutet av 19-talet i linje med idén om radikal urbanisering som var populär i Spanien vid den tiden. Med influenser från Gaudi och flera franska och spanska arkitekter på den tiden har Eixample några av de bästa exemplen på de modernistiska och gotiska arkitektoniska stilar som präglar Barcelonas estetik.

homosexuellt exempel

Gayhotell i Eixample

Acevi Villaroel är ett populärt val för många homosexuella resenärer på grund av sitt centrala läge i Eixample men det är inte bara placeringen av detta hotell som gör det så eftertraktat. Acevi Villaroel har också eleganta och klassiskt designade rum som ger gästerna tillgång till de många faciliteter som erbjuds, inklusive hälsocenter, takterrass och gratis frukostbuffé.

Det eleganta H10 Casanova Hotel är ett av Barcelonas mest bekvämt boende för homosexuella resenärer som vill utforska stadens centrum och Eixample -regionen. Det prisvärda hotellet är inrett i en modern stil som garanterar gästerna en bekväm och bekväm stil i hjärtat av Eixample. H10 Casanova ligger i en vackert renoverad 18-talsbyggnad som nu har en takterrass och ett poolområde.

För gäster som vill ha den bästa lyxupplevelsen nära Barcelonas gaydistrikt, Alma Barcelona är ett perfekt val. Den fantastiska byggnaden från 20-talet har totalrenoverats för att återspegla ett sömlöst möte med klassisk och modern design. Alma är en oas av lugn, delvis på grund av sin stora och lugna inre trädgård - en original egenskap hos fastigheten. En rad rum och sviter finns tillgängliga, som alla är inredda i världsklassstandarder.

gay Eixample

Gaybarer i Eixample

Eixample är hem för de mest populära gaybarerna och klubbarna i Barcelona och områdets olika blandning av arenor gör att det finns en nattlivsupplevelse perfekt för alla homosexuella resenärer. Majoriteten av gayställen inom området ligger inom gångavstånd från varandra och besökare kan främst stanna inom Eixample medan de fortfarande njuter av en uppsjö av möjligheter.

NattBarcelona är en livlig och upptagen gaykryssningsbar i hjärtat av distriktet Eixample. NightBarcelona är den perfekta platsen för homosexuella resenärer som vill ha roligt sent på kvällen under sin resa med skärmar som spelar lagom ångande video och barlös barpersonal. Baren blir upptagen efter midnatt, så överväg att ta en drink på en av områdets andra barer innan du anländer.

Gayklubbar i Eixample

En mer vanlig gay-klubbupplevelse erbjuds på Metro Disco, en gaydansklubb populär bland Eixample's blandade HBT-publik. Klubben har två imponerande dansgolv samt ett mörkt rum och varje natt har sitt eget tema, så se till att kolla vad som händer innan du deltar.

Månen är ett relativt nytt tillskott till Eixamples homosexuella nattliv men har snabbt fått popularitet bland både lokalbefolkningen och resenärer. Inredningen i baren är inredd i karibisk stil och är unik genom sina gogo-dansare som uppträder på The Moons bar. Baren tenderar att vara mer populär bland områdets yngre befolkning men besöks fortfarande av en mycket blandad grupp.

Barcelona

Gaudi i Barcelona

Arkitekturen i och runt Eixample är unik för Barcelona av olika anledningar men inget mer betydelsefullt än framträdandet av den unika stilen från 19-talets arkitekt Antonio Gaudi.

Gaudi hämtade stor inspiration från den gotiska stilen och arkitekturen i de byggnader som han observerade under resan i Asien och definierades i slutändan som en katalansk modernist. Exempel på hans arbete kan observeras i hela Barcelona och många av hans skapelser ligger inom gångavstånd från centrala Eixample.

Beläget i hjärtat av Eixample är Casa Batllo, ett modernistiskt Gaudi-mästerverk och en av hans mest populära mönster. Fasaden på Casa Batllo kännetecknas av oregelbundna ovala fönster och imponerande skulpturarbete, och är en fascinerande mosaik av trasigt glas och kakel, som på kvällen kastar en fantastisk och färgstark glöd.

Hela Gaudis arkitektur kan ses och uppskattas gratis och bör finnas på alla homosexuella resenärers resplan. Men varnas för att under dagen kan de mest framträdande exemplen på Gaudis arbete bli extremt upptagna, så för att undvika att folkmassorna försöker besöka på morgonen eller senare på kvällen.

gay Eixample

Gay rättigheter i Eixample

Invånare och resenärer i homosexuella Eixample kan njuta av de rättigheter och skydd som HBT -personer erbjuder i resten av Spanien. Gayäktenskap har varit lagligt i landet sedan 2005 och det finns ett antal lagar som skyddar HBT -personer från diskriminering och fara.

Trots att Spanien är ett i stort sett katolskt land med 69% av befolkningen som identifierar sig som sådant, har majoriteten av allmänheten en öppen och accepterande inställning till HBT -personer, vilket innebär att homosexuella resenärer kan förvänta sig att känna sig trygga och bekväma när de utforskar Eixample.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Barcelona

Bläddra bland ett urval av turer i Barcelona från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Barcelona för din resaFå din guide