Gay Aten

En gayguide till Aten

Aten har en gayhistoria som sträcker sig tusentals år tillbaka

Aten är en berusande samling av antik historia, autentiska och orörda stadsdelar, prisvärd lyx och en unik gayscen. Staden har länge ansetts vara en av de mest kulturellt och historiskt betydelsefulla platserna på planeten och lockar miljoner besökare varje år.

Grekland sitter på mötesplatsen för Europa, Afrika och Asien och har kontinuerligt formats av kulturerna runtomkring och de imperier som har drivit det. Efter att ha funnits genom det bysantinska riket, fyra århundraden av ottomanskt styre och klassisk grekisk civilisation, har Aten en av de mest unika och olika historierna i världen.

Gayscenen i Aten är inte lika högljudd och uppenbar som i andra europeiska städer, men det är utan tvekan landets mest liberala stad och har den största homosexuella befolkningen i Grekland. Homosamhället i Aten tenderar att vara mer diskret och subtilt men det betyder inte att destinationen är mindre kul för homosexuella resenärer.

Vacker utsikt över Aten

Gaybarer och klubbar i Aten

De flesta gaybarer och klubbar i Aten finns i Gazi, och även om arenor kanske inte alltid är tydligt markerade som homosexuella, har de flesta en spännande och livlig atmosfär.

STOR bar var den första björnbaren som öppnade i Aten och har varit en favorit bland det lokala gaysamhället sedan dess. BIG är känt för sin vänliga atmosfär, prisvärda drycker och bra musik. Baren ligger bara 5 minuters promenad från närmaste tunnelbanestation och är ett populärt uppvärmningsresmål för dem som vill gå vidare till stadens större klubbar.

läsk2 är Aten mest berömda gayklubb och är också stadens största. Spridda över två dansgolv med live DJs och flera barer, Sodade2 ligger i hjärtat av gayscenen i Aten. Klubben blir särskilt upptagen på helgerna och kunder kan ofta ses spilla på närliggande gator.

Med en varierad publik och unik inredning, Shamone är en populär plats på grund av dess dragshows, liveuppträdanden varje natt och regelbundna temakvällar. Klubben har också fantastiska dryckeavtal och gästerna kan njuta av den livliga atmosfären när det är särskilt upptagen. Läs mer: Gay nudiststränder i Grekland.

Gayhotell i Aten

Central Athens Hotel ligger i hjärtat av Gamla staden Plaka. Hotellet är fantastiskt valuta för pengarna, med elegant inredda rum och en takterrass med enastående utsikt över Aten. Hotellet ligger nära den ikoniska och otroligt populära Akropolis som också kan ses från taket.

Det prisvärda Chic hotell är det perfekta resmålet för homosexuella resenärer som vill stanna i närheten av Gazi-gaybyn. Varje rum erbjuder en boutiqueupplevelse, och är inrett i en modern och ren stil. Gästerna har tillgång till hotellets restaurang och bar.

Hämtar sitt namn från den antika grekiska karaktären med samma namn, Electra Palace Aten är bekvämt beläget i stadens gamla stad, nära många av de mest populära attraktionerna. En mängd olika rum och sviter är tillgängliga för gästerna och alla är välmöblerade och helt luftkonditionerade. Hotellet har också en fantastisk takpool, gym och spa.

Gay Aten · Hotell

Forntida grekisk historia i Aten

Aten är full av referenser och bevis för sin antika historia och platsen för grundandet av demokrati. Det finns en rad ikoniska historiska landmärken ströade över hela staden.

Parthenon är förmodligen den mest kända och slående bilden av den antika grekiska civilisationen. Byggt 432 f.Kr. i hängivenhet till gudinnan Athena, har Parthenon haft många funktioner inklusive perioder av både islamisk och kristen betydelse, efter att ha varit en kyrka och moské. Parthenon är centrum för den universellt erkända Akropolis, och ivriga resenärer bör utforska hela Akropolis citadellet för att upptäcka allt som denna unika plats har att erbjuda.

Kerameikos Cemetery ligger i centrala Aten och bara en kort promenad från Akropolis. Kyrkogården namngavs efter samhället av keramiker och hantverkare som bodde i området före dess utveckling som en kyrkogård. Webbplatsen innehåller resterna av flera antika strukturer och reliker, inklusive en stadsmur byggd 479 f.Kr. Läs mer: Saker att göra i Aten.

Odeon från Herodes Atticus

Odeon of Herodes Atticus byggdes under den romerska perioden och är en stor friluftsteater som noggrant återställdes på 1950-talet. Teatern byggdes ursprungligen för den romerska kejsaren Marcus Aurelius som trodde att strukturen var en av de finaste i sitt slag. Resenärer kan fortfarande fånga en show på Odeon som har varit värd för sådana som Patti Smith, Liza Minelli och Florence and the Machine.

Aten

Gay rättigheter i Aten

Grekland är känt för sitt gamla gayvänliga arv, men den moderna situationen är något annorlunda. Äktenskap av samma kön är olagligt i landet och även om det finns civila fackföreningar erbjuder de lite i vägen för lika äktenskapliga rättigheter. Par av samma kön kan inte heller adoptera barn. Det finns dock lagstiftning som skyddar HBT-personer från diskriminering i arbete, hälso- och sjukvård och privata affärer på grund av sexuell läggning eller könsidentitet.

Trots den konservativa rättsliga situationen för HBT + -personer i Grekland kommer homosexuella resenärer i Aten sannolikt att ha ett bekvämt och stressfritt besök, där lokalbefolkningen tenderar att vara artig och respektfull mot homosexuella resenärer.

Bästa Gay Grekland destinationer

Förutom Aten kommer många människor att kombinera denna stad med Mykonos och andra grekiska öar. mykonos är utan tvekan en av världens mest kända gayvänliga destinationer, ett mecka för gayresenärer globalt som flockas dit varje år för sin gudomliga kombination av både lyx och öliv.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Aten

Bläddra bland ett urval av turer i Aten från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Aten för din resaFå din guide