Aten i bilder

Aten i bilder

Planerar du en resa till Aten? Vårt galleri ger en glimt av de fantastiska sevärdheterna att se i staden.Aten är en storstad, men de flesta av de största sevärdheterna och turistområdena ligger i centrum, runt Akropolis bas (ses här mitt på bilden).Akropolis är klippformationen som stiger 156 meter över staden, sett från Hefaistos tempel, som i sig ligger i den antika Agora.Parthenon (ovan) är Akropolis största tempel. Denna 2,500 år gamla byggnad skadades allvarligt 1687 under det stora turkiska kriget. Under de senaste åren har man arbetat med att rekonstruera delar av byggnaden.Erechtheion (ovan) är ett tempel tillägnad gudinnan Athena och guden Poseidon. Det är särskilt känt för de sex jungfrurna på södra portiken.Ligger på den södra sluttningen av Akropolis är Odeum av Herodes Atticus (ovan). Byggd 161 e.Kr. används den fortfarande som konsertlokal idag.Det utmärkta New Acropolis Museum är en skattkista av artefakter från 5-talet f.Kr. till 5-talet e.Kr.Inuti New Akropolis Museum finns också en rekonstruktion av 160 meter kontinuerlig skulpturell dekoration av Parthenon-frisen (ovan).Det fantastiska Hefaistos-templet (ovan) är ett av de bäst bevarade antika grekiska templen. Det har utsikt över Agora vid den västra foten av Akropolis.Endast 16 av de 104 korintiska marmorkolonnerna i Zeustemplet finns kvar, men du kan fortfarande förstå skjuvskalan i den ursprungliga strukturen.Den extraordinära marmor Panathenaic Stadium (ovan) byggdes för de första moderna OS, som hölls 1896. Den rymmer 60,000 XNUMX personer.Hoppa över folkmassorna utanför det grekiska parlamentet och bege dig till presidentbostaden (bakom National Gardens) för att titta på vaktbytet. Kända som Evzones, alla medlemmar är frivilliga från Hellenic Army's Infantry Corps.Efter en hård dag med att utforska sevärdheterna, gå till gay-popular Rooster för en kall öl eller cocktail, några coola låtar och folk tittar på.På natten, gå till Syntagma Square (nedan) för att se den grekiska parlamentsbyggnaden (ovan).Senare på kvällen, när du är redo för homosexuella nattliv, ta tunnelbanan till Gazi. Det gaypopulära Del Sol Cafe, som ligger alldeles intill tunnelbanestationen Keramikos, är ett bra ställe att börja på. 

Utanför Aten


Lite mer tid att spara? Tänk på ett besök på Cape Sounion, cirka 40 km söder om Aten för att besöka templet Poseidon. De rent vita doriska kolonnerna är fortfarande majestätiska mot det blå Egeiska havet och himlen.

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.