Aten

Saker att göra i Aten

Upptäck forntida och moderna Aten

Aten är en livlig, lite kaotisk stad. Det är mest känt för sina extraordinära reliker från antiken. Aten är värt ett besök bara för att få en glimt av den antika världen. Den västerländska civilisationen började i Aten, liksom demokratin. Stadens guldålder varade inte så länge. Romarna tog över och senare ottomanerna. Aten tillbringade mycket längre tid under utländska makters herravälde än att uppfinna demokrati och invadera Perisa. Men i dess glansdagar skapade den ett kulturellt och politiskt arv som fortfarande formar den värld vi lever i.

Gayresenärer har länge lockats till Aten. Samkönade relationer ägde rum i det antika Grekland och blev inte rynkade på. Du hittar en anständig gay scen i Aten och massor av drömmande män.

Aten är mer än ett friluftsmuseum. Det har en fantastisk matplats, många barer och caféer, för att inte tala om nattliv och några utmärkta hotell. Aten betraktades en gång som en flyover-stad. En plats du kan besöka kort på väg till och från de grekiska öarna. Det rykte är inte längre förtjänat. Aten är en stad i uppväxt.

Gay Aten · Hotell

 

Akropolis

 

Juvelen i Atens krona i 2,500 år, Akropolis är den största kvarlevande reliken från det antika Grekland. Det representerar Atens makt i antiken när det var på sin absoluta topp. Parthenon byggdes efter persernas seger av athenerna. Det är förkroppsligandet av demokrati, filosofi, teater och fri tanke.

Det är ett mirakel att det komplex av byggnader som utgör The Parthenon har överlevt genom 25 århundraden. Till skillnad från andra historiska monument är vad The Parthenon representerar lika relevant nu som när det byggdes.

The Acropolis Museum

 

The Acropolis Museum

 

Även om Akropolis är välbevarat i sin ursprungliga form, har det ett eget dedikerat museum och det är väl värt ett besök. Museets design är mycket modern, vilket orsakade en del kontroverser när det stod klart 2009. Det väckte också ytterligare kontrovers för att leda en kampanj för att återlämna Elgin Marbles till Grekland.

Detta museum är interaktivt och det ger dig inblick i Athens största monument. Innan du går in i museet, ta en promenad runt gatorna strax nedanför museet. En nyligen utgrävd bosättning är nu öppen för allmänheten. Du kan gå med på en guidad tur och besöka hus där athenarna bodde tillbaka när Parthenon byggdes.

 

Olympic Stadium

 

Vi vet alla att grekerna uppfann OS. De uppfann många saker. Den samtida olympiska stadion i Aten är byggd på platsen för en gammal arena. Den ursprungliga arenan var stenlagd med marmor. Det användes också för de första moderna OS. Du kan till och med ta en jogging tidigt på morgonen genom stadion. Du joggar i historiens fotspår. Om du joggar i Aten gör det så tidigt som möjligt. Den här staden blir väldigt het.

tallrik

 

tallrik

 

Du är lite historisk efter allt detta. Ta en tur till stadsdelen Plaka. Det är den gamla stadsdelen i Aten. Även om det är ganska turistiskt, är det väl värt ett besök. Det grekiska köket firas av en anledning. Du kanske vill undvika frukost. Det finns gott om ställen att äta i Plaka. Du kommer också att se hur olika imperier påverkar arkitekturen. Lager och lager av historik staplas ovanpå varandra vart du än tittar.

National Archaeological Museum

 

National Archaeological Museum

 

Ett måste-se museum i Aten, det grundades 1829 strax efter Greklands befrielse från ottomanerna. Sedan dess har den samlat och bevarat grekisk konst. Det är ett av de viktigaste museerna i världen. Det finns över 11,000 XNUMX utställningar. Du kan utforska Greklands förhistoria och arbeta dig fram till nutiden. Ja, du kommer sannolikt att stöta på många vaser. De gamla grekerna hade en sak om vaser.

santorini

 

Grekisk öhoppning

 

Öhoppning i Grekland är alltid en bra idé. Om du funderar på att sätta ihop en resplan för grekisk ö-hoppning, kan våra kollegor på Out Of Office kan skräddarsy den perfekta upplevelsen för dig. Att boka en grekisk öhoppning genom en researrangör är en säker satsning. Att lita på nycklarna till grekiska färjor och tajma dina överföringar korrekt kan vara knepigt. Mykonos och Santorini är de mest populära grekiska öarna, särskilt för homosexuella resenärer. Men om du vill centrera din resa runt Aten kan du besöka Aegina och Angistri. De är de närmaste öarna till Aten.

meteora

 

meteora

 

Att ta en tur till Meteora är en bra idé. Delphi är kanske mer känd, men dess överklagande är mer begränsad till historia buffs. Medan Meteora är roligt även om du har kunskap om grekisk historia är begränsad. Det är värt att gå med på en dagstur för att få ut det mesta.

Meteora är i grunden en klippformation där du hittar ett komplex av kloster. De är byggda så brant att de ser ut som att de läcker ut ur klipporna. Det är okänt när det första templet byggdes, men det var för ett årtusende sedan. Meteora är en av de mest bländande delarna av Grekland att utforska.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Aten

Bläddra bland ett urval av turer i Aten från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Aten för din resaFå din guide