Warszawa

Warszawas gaybarer

Warszawa har sett fler nya gaybarer de senaste åren, med Srodmiescie-distriktet som är hem för de flesta av anläggningarna

Warszawas gaybarer

Butero Bistro
Platsikon

Bracka 3, Warszawa, Polen

5
Publikens betyg

Baserat på 1 avgivna

En queer plats och inkluderande bistro som serverar esperantoköket. Även om de har ett brett utbud av alkohol, är vin deras huvudfokus. Du kommer att hitta många delar av HBTQIA+ konst som visas överallt. Under säsongen erbjuder de uteservering i sin färgglada och udda trädgård.
 
Butero ligger gömd på bakgården på Brackagatan (följ regnbågsneonen) och har öppet från 3 till midnatt från kl. Tisdag till Fredag, från 11 till midnatt lördag och från 11:10 till XNUMX:XNUMX på Söndag.

Butero Bistro i Warszawa: A Royal Encounter in a Queer-Friendly Space

Nyligen hamnade Butero Bistro i det internationella rampljuset. Detta hände efter ett improviserat besök av prins William, som valde denna HBTQIA+-vänliga plats för en avslappnad matupplevelse under sin resa till Polen. Evenemanget var inte bara en höjdpunkt för bistron utan också en betydande nick till LGBTQIA+-gemenskapen i ett land där strävan efter inkludering fortsätter.

I en unik twist efter prins Williams besök har Butero Bistro placerat ut den stol som prinsen använde på auktion. Det här är inte vilken stol som helst; det är ett stycke historia, som bidrar till Polens största filantropiska evenemang, Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Stolen är märkt med en enkel lapp som lyder "PRINCE WILLIAM" och tjänar som en symbol för kungligt stöd för LGBTQIA+-gemenskapen.

Du kan nu hitta detaljer om auktionen och budet genom att följa denna länk.

Närmaste station: Metro Centrum

Funktioner:
bar
Kafé
Gratis trådlöst nätverk
Internetåtkomst
Restaurang

Vardag: 12-11

Helg: 12-12

Senast uppdaterad den: 31-jan-2024

Plan B
Platsikon

Aleja Wyzwolenia 18, 00-999 Warszawa, Masovien, Polen, Warszawa, Polen

Visa på kartan

En hbt-vänlig bar i Warszawa, Plan B lockar lokala alternativa, avslappnade och konstnärliga publik. Besökare kan chansa på performancekonst, enstaka filmvisningar och elektronisk dansmusik.

Öppet till sent och serverar mat efter midnatt.

Vardag: mån-tors: 1 - 2

Helg: fre-lör: 1 - 4; Sön: 1–2

Senast uppdaterad den: 17 Nov 2023

Ramona Bar
Platsikon

Widok, 00-023 Warszawa, Masovien, Polen, Warszawa, Polen

Visa på kartan

Ramona Bar är en gayvänlig cafébar i Warszawa, med unik retroinredning och en avslappnad atmosfär. Besöks av HBT-kunder.

Perfekt för drycker och lättare måltider, lokala öl och cocktails.

Vardag: 4–2

Helg: 4–4

Senast uppdaterad den: 17 Nov 2023

Miedzy Nami Cafe
Platsikon

Bracka 20, 00-028 Warszawa, Masovien, Polen, Warszawa, Polen

Visa på kartan

Między Nami Cafe, ett gammalt gayvänligt tillflyktsort i Warszawa, är en älskad mötesplats för det konstnärliga samhället.

Utöver läckra erbjudanden fungerar det som bokhandel, musiknav och konstgalleri. Vibrerande och livligt, det blir levande tidigt till mitt på kvällen, och bjuder in olika själar att ansluta och skapa.

Vardag: 9–11

Helg: fre-lör: 9–12; Sön: Stängt

Senast uppdaterad den: 17 Nov 2023

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.