Gay bastu

Seoul Gay bastur

Gaybastun i Seoul är inte så stor som man kan förvänta sig, även om de flesta bastur är öppna dygnet runt.

Varför är bastur populära i Sydkorea?

Med rötter i Joseon-dynastin har sydkoreaner länge besökt "jjimjilbang" (uppvärmningsrum) som en plats för bad, avkoppling och gemenskap. Dessa 24/7 könssegregerade bastur erbjuder en rad bekvämligheter utöver typiska ångbad och duschar. Besökare kan varva ner på golvvärme, ta in TV-lounger eller träffas bland områden med minerallera. Många har tupplurar, gym, utomhusterrasser och snackbarer som serverar vanliga läkemedel som ingefärste. Unika traditioner består också - gästerna kopplar av i lösa lätta plagg som kallas "gunaebang" och många äldre kunder skrubbar huden med italienska handdukar för naturlig exfoliering.

Idag finns samma anläggningar och traditioner kvar, även vid gaybastur i Seoul. Men besökare kommer sannolikt att hitta mer på just dessa anläggningar, inklusive mörka rum och lekområden.

Besök också vår Gay Cruise Clubs i Seoul sida.

Seoul Gay bastur

He's (Hyundae Sauna)
Platsikon

2/F, 131-36 Itaewon, Yongsan, Seoul, Sydkorea

Visa på kartan
3.2
Publikens betyg

Baserat på 145 avgivna

Publikens utmärkelser 2017
Publikens utmärkelser 2017

4 Stjärnvinnare

Publikens utmärkelser 2018
Publikens utmärkelser 2018

4 Stjärnvinnare

Publikens utmärkelser 2019
Publikens utmärkelser 2019

4 Stjärnvinnare

Publikens utmärkelser 2020
Publikens utmärkelser 2020

4 Stjärnvinnare

Den huvudsakliga gaybastun i Itaewon gaydistrikt. Tidigare Hyundae Sauna, nu He's 현대 사우나 har funnits i många år och är utlänningsvänlig. Öppet 24 timmar men mest trafik på sena kvällar.

Faciliteterna inkluderar torrbastu, lounge, videorum, internetstation, privata stugor och mörkt rum. Det finns en pool, men den är alltid tom. Drycker och snacks erbjuds.

Ta avfart 4 från tunnelbanestationen Itaewon. Fortsätt på höger böj på gatan och du kommer till en sidogata till vänster. Sväng vänster så kommer Hyundae Sauna till höger.

Funktioner:
Mörkt rum
Internetåtkomst
Avkopplande stugor
Bastu

Vardag: 24 timmar

Helg: 24 timmar

Senast uppdaterad den: 31-Dec-2023

Mun Hwa
Platsikon

nära Jongno 3-Ga station (avfart 1), Seoul, Sydkorea

Visa på kartan
3.7
Publikens betyg

Baserat på 63 avgivna

Denna lokala gaybastu är populär bland äldre koreanska män och några utlänningar. Faciliteterna inkluderar ångbad, torrbastu, tre varma bad, viloplatser.

Mun Hwa blir livligare på helgerna. Mycket action på toaletten på övervåningen. Ta med eget skyddsmaterial. Öppet 24 timmar, 7 dagar i veckan.

Från stationen Jongno 3-Ga, ta avfart 1 och gå rakt fram i cirka 1-2 minuter, du ser en liten gränd på höger sida. Vänd och fortsätt ner mot slutet så ser du två motell. Mun Hwa ligger i den vänstra byggnaden, med skylt "bastu" på glasdörren.

Funktioner:
Avkopplande stugor
Bastu
Ångbad

Senast uppdaterad den: 18-september-2023

Prince Sauna
Platsikon

nära Sinchon Station (Exit 8), Seoul, Sydkorea

Visa på kartan
3.2
Publikens betyg

Baserat på 71 avgivna

Prince Sauna Seoul ligger i Sinchon-området. Faciliteterna på Prince inkluderar skåp, duschar, TV-rum, lounge, 3 stora rum, 14 privata stugor och gratis WiFi. Utlänningar välkomna. Öppet 24 timmar.

Från Sinchon Station, ta avfart 8 och gå rakt fram i 3-4 minuter, du ser en skylt på en vit tavla. Prince ligger på 3:e och 4:e våningen i den byggnaden.

Närmaste station: Sinchon (utgång 8)

Funktioner:
Mörkt rum
Internetåtkomst
Labyrint
Avkopplande stugor

Senast uppdaterad den: 3-februari-2024

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.