Seoul

Gay Seoul · Stadsguide

Planerar du en resa till Seoul? Då är vår stadsguide för homosexuella Seoul något för dig.

Seoul

Seoul

Seoul, officiellt Seoul Special City, är Sydkoreas huvudstad och största stad, med en befolkning på över 10 miljoner, och är världens näst största storstadsområde med cirka 25 miljoner människor.

Seoul ligger vid floden Han och har varit en stor bosättning i över 2,000 XNUMX år och är hem för flera UNESCO-arv. Idag är Seoul ett av världens ledande finansiella och kommersiella centra med mycket avancerad infrastruktur och världens snabbaste bredbandsnät.

Seoul är också ett kulturellt knutpunkt med över 100 museer, otaliga religiösa och politiska monument och några av de bäst designade och underhållna stadsparkerna i världen.

Gay rättigheter i Seoul

Även om homosexuell aktivitet är laglig står HBT + -samhället fortfarande inför juridiska utmaningar. Äktenskap av samma kön erkänns inte socialt och kulturellt. Många föredrar att inte avslöja sin homosexuella identitet för sin familj, vänner eller kollegor. Men som i många länder blir samhället mer accepterande av HBT + -personer.

Transpersoner får genomgå en könsbekräftelsekirurgi i Sydkorea efter 20 års ålder och kan ändra sin könsinformation på officiella dokument. Det finns inget erkännande av relationer av samma kön i landet och HBT + -par kan inte adoptera barn tillsammans.

Alla män i Sydkorea är skyldiga att utföra obligatorisk militärtjänst, de som identifierar sig som HBT+ klassas som att de har en personlighetsstörning och kan bli föremål för en ohederlig utskrivning. Militärens strafflag listar homosexuell sexuell aktivitet med samtycke som "växelvis våldtäkt".

Gay scen i Seoul

Seoul är fortfarande Sydkoreas mest gayorienterade stad med en internationell, utlänningsvänlig gay-scen. Ett antal väletablerade Gaybarer ligger i det livliga Itaewon-området, särskilt på den så kallade "Homo Hill". I närheten finns några populära Gay Dance Club & fester som blir upptagen sent på kvällen.

HONOM är en gayfest som hålls två gånger i veckan och lockar en ung och energisk publik. Festen är ett av Seouls främsta gaydansevenemang med ett stort urval av K-pop, pop och technoklassiker.

Gay bastur och Gay Cruise Clubs i Seoul är ganska små, men de finns överallt i staden, särskilt i populära områden som Itaewon, Jongno och Gangnam. Dessa platser är vanligtvis öppna 24 timmar och kan bli ganska vilda på helgen.

För en mer "lokal" gay-scen, kolla in Jongno. Detta område i centrala Seoul är hem för dussintals gaypopulära tillhåll, karaokebarer och restauranger. Ta tunnelbanan till stationen Jongno 3-ga och ta avfart 5.

På kvällen, The Coffee Bean café kl Fraser Suites Insadong hotell är full av homosexuella kunder och är ett populärt tillhållsutrymme.

Seoul

Gayhotell i Seoul

Om du vill hålla dig nära all action finns det flera prisvärda Seoul mellanklass + budgethotell nära alla gaybarer, dansklubbar och nöjesställen i Itaewon-området och det lokala nattlivet i Jongno-distriktet. Imperial Palace Hotel är ett ljust och roligt boutiquehotell och Travel Gay Asiens populäraste plats. Hotellet ligger mycket nära Alltid Homme Gay Bar och Klubb HIM, vilket gör det till det perfekta valet för homosexuella resenärer som vill bli uppslukade av Seouls gay nattliv.

Bara 10 minuter från Seoul Tower och i närheten av stadens bästa affärer och restauranger, Shilla SeouJag är ett 5-stjärnigt lyxhotell med utmärkta faciliteter. Gästerna på hotellet kan utnyttja de fyra globala restaurangerna, takpoolen och det fullt utrustade gymmet till fullo. Rummen har stora och bekväma sängar och är inredda med en modern och elegant standard.

Bättre hotellval och några av de bästa Lyxhotell i Seoul finns i Myeongdong och Seoul Central District och en fullständig lista finns på Travel Gays val av hotell i Seoul.

Gaymassage i Seoul

Det finns många massageställen spridda över Seoul och många finns i stadens gaydistrikt Itaewon. Seouls gaymassageställen håller generellt hög standard och erbjuder gästerna ett rent och bekvämt besök. En av de mest populära är SPY, ett fantastiskt massageställe som erbjuder en rad faciliteter inklusive privata behandlingsrum och bubbelpooler. För en fullständig lista över de massageupplevelser som finns tillgängliga i Seoul, kolla Travel Gays val för den bästa gaymassagen i staden. 

Seoul

Gay stolthet i Seoul

Seoul Queer Culture Festival har ägt rum årligen sedan 2000 och har upplevt ett växande antal deltagare varje år. Festivalen äger rum i slutet av maj eller början av juni när vädret är varmt men inte kokande. Idag är festivalen en livlig och trevlig upplevelse som vanligtvis lockar stora folkmassor. Festerna deltar emellertid ofta av anti-LGBT + -grupper men evenemangsarrangörerna och polisen säkerställer en säker och trevlig händelse för besökare.

Att komma till Seoul

De flesta besökare anländer via Incheon International Airport (ICN) på Yeongjong Island i grannstaden Incheon. Den närmare men äldre Gimpo-flygplatsen hanterar de flesta inrikesflyg samt pendeltrafik till Tokyo, Osaka och Shanghai.

A'REX-tåget, som förbinder flygplatsen med Seoul Station, går från 5:20 till midnatt. Det finns två versioner - Expressen går varje halvtimme och tar cirka 40 minuter, medan pendeltåget går var 6:e ​​minut och tar cirka 50 minuter.

Skatter finns tillgängliga dygnet runt från Incheon flygplats och tar dig direkt till dörren till ditt hotell. Även om taxier är det mest bekväma och enkla alternativet kan de vara dyra och en resa från ICN till centrum kommer sannolikt att kosta dig cirka 24 7 Won.

Fort det mest prisvärda alternativet, överväg att använda bussen. City Limousine Bus är extremt bekväm och bekväm. Resan kan ta upp till 70 minuter, vilket gör den till den långsammaste resemetoden, men med biljetter på bara 9,000 XNUMX vann är den överlägset billigast.

Att ta sig runt i Seoul

Med tunnelbana

Det bekvämaste sättet att pendla i Seoul. Du kan besöka de flesta platser via tunnelbanan. Det finns för närvarande nio numrerade linjer plus några förortslinjer, alla differentierade efter färger. Alla skyltar i tunnelbanesystemet är på koreanska och engelska.

Med buss

Seoul har en omfattande busstrafik. Det finns fyra olika typer: gul, grön, blå och röd. Gula bussar har kortslutning vanligtvis runt turistområden. Gröna bussar reser runt kvarter och ansluter till tunnelbanan. Blå bussar går över staden, medan röda bussar är intercitybussar. Bussar stannar bara vid anvisade hållplatser och väntar inte på obeslutsamma resenärer.

Med taxi

Det finns två typer av taxibilar. Deluxe-taxibilar är svarta med gult skylt och är dyrare men ger bekvämare service. Vanliga taxibilar är silver och de flesta har läderinredning. Det är lätt att hyra en taxi när som helst på dagen eller natten längs någon relativt stor Seoul-gata.

med bil

Att hyra bil är möjligt men inte tillrådligt eftersom trafiken vanligtvis är dålig och parkering är extremt svår att hitta.

Till fots

Eftersom Seoul är en av de mest tätbefolkade städerna i världen kan det vara förvirrande att gå runt i staden. De flesta kommer att försöka hjälpa dig att hitta rätt men känner ofta inte igen sig själva. Det bästa du kan göra är att bekanta dig med några landmärken och de närmaste tunnelbanestationerna.

Seoul

Saker att se och göra

Seoul är fartfyllt och actionfyllt. Det är också hem för en rad turistattraktioner och sevärdheter. Det bästa som erbjuds inkluderar:

  • Utforska det 600 år gamla Gyeongbokgung-palatset
  • Besök Sydkoreas största museum på Koreas nationalmuseum
  • Handla på Namdaemun
  • Uppskatta traditionell teater på Myeongdong NANTA Theatre
  • Fördjupa dig i konstscenen på Leeum Samsung Museum of Art
  • Bo som en lokal i Samcheong-dong Bukchon
  • Promenera runt Namsan Park

Vanliga frågor

När ska Besök

Korea har fyra årstider och upplever hårda vintrar och varma, fuktiga och regniga somrar. Den bästa tiden att besöka Seoul är på våren eller hösten.

Somrarna i Seoul är extremt varma och under juli och augusti har skolor sina sommarlov, vilket innebär att stora delar av staden blir märkbart livligare med tillströmningen av turister. Många av Seouls byggnader är helt luftkonditionerade, så resenärer kommer att ha små problem att fly från värmen.

Oktober är när Seoul upplever sitt bästa väder och är också en hektisk månad när det gäller festivaler och evenemang, inklusive Seoul Fashion Week. Det omgivande landskapet är också som vackert under oktober, och bergen förvandlas till ett lapptäcke av röda, apelsiner och gula.

Visa

De flesta länder har anslutit sig till ett visumundantagsavtal med Republiken Korea och får komma in i Korea utan visum för turism och resor.

Ett annat visumavtal är den utsedda viseringsfria inresan. Längden på vistelsen beror på avtalet mellan Sydkorea och ditt land (vanligtvis 3 månader).

Pengar

Valutan i Sydkorea är den sydkoreanska Won (KRW). Den vunna valutan handlar om höga siffror. En restaurangmåltid kan kosta 50,000 XNUMX KRW. Lär känna valutan innan du anländer.

Korttransaktionsavgifterna för resekort i Sydkorea är högre än på betalkort eller kreditkort, därför är det tillrådligt att resenärer i Seoul använder sina vanliga kort när de tar ut pengar eller betalar i butiker och restauranger i motsats till de resekort som många resenärer gynnar. besöker Asien.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell