Hanoi på natten

Gay Hanoi · Stadsguide

Planerar du en resa till Hanoi? Då är vår stadsguide för Hanoi gay något för dig.

Hanoi på natten

Hanoi | Hà Nội

Huvudstaden och största staden i Vietnam, Hanoi, har uppskattningsvis 7.7 miljoner människor (2015). Staden ligger på den högra stranden av Röda floden, cirka 1,760 XNUMX km norr om Ho Chi Minh-staden.

Hanoi kombinerar influenser från öst och väst och är känt för århundraden gammal kolonial arkitektur och en rik kultur. Dess historiska stadskärna är kontaktpunkten för det offentliga livet och turistattraktionerna. Under de senaste åren har Hanoi genomgått en byggboom, vilket gör det till en av de snabbast växande städerna i Sydostasien.

tran-quoc-pagoda-hanoi

Gay scen

Gayscenen i Hanoi är mycket liten jämfört med andra asiatiska huvudstäder. Även om det finns gott om vietnamesiska homosexuella män, besöker de inte offentliga platser där de kan bli föremål för skvaller. Som ett resultat tenderar människor att hålla en låg profil, och onlinetjänster och appar som Grindr är det bästa sättet för homosexuella män att träffa varandra.

Den diskreta homosexuella livsstilen skapar ett lugnt homosexuellt nattliv där barer och klubbar mestadels är blandade. Bar GC (Golden Cock) verkar vara den enda välkända gayplatsen i stan. Hanoi har dock sett ett växande antal uteslutande män Gay massage spa genom åren, eftersom dilemmaet kring homosexualitet har börjat avta.

När du besöker Hanoi, se upp för bedrägerier och hustlers som poserar som homofile. Som i de flesta större städer, använd ditt sunt förnuft och försiktighet när du har kommit i kontakt med främlingar.

 

Att ta sig till Hanoi

Resenärer flyger till Hanoi via Noi Bai International Airport (IATA: HAN), som ligger cirka 15 km norr om staden. Den nya internationella terminalen (T2), som öppnade 2015, var en stor förbättring för flygplatsen. Dessutom ger den nya motorvägen och den nya bron som förbinder flygplatsen och stadskärnan mycket mer bekvämlighet än den gamla vägen.

Det finns gott om taxibilar, varav de flesta har mätare, även om det är vanligt att komma överens om priset innan man tar en taxi från flygplatsen till centrum.

 

Att ta sig runt i Hanoi

Motorcyklar, bussar, taxibilar och bilar är det vanligaste sättet att ta sig runt i Hanoi. För att minimera de negativa effekterna på hälsa och miljö som orsakas av motorcyklar försöker kommunen öka kollektivtrafiken. Två tunnelbanelinjer är nu under uppbyggnad och förväntas vara i drift 2016 respektive 2018.

Många hyr en "kramcykel" (xe ôm) för att göra snabba resor eller gå igenom oregelbundna rutter runt Hanoi. Motorcyklar kan hyras från agenter i de gamla kvarteren. Allmänna bussar går på många rutter, och biljettpriser kan betalas på bussen. Priserna är mycket billiga, jämfört med taxi.

bro-till-ngoc-son-templet-på-hoan-kiem-sjön-hano

 

Var att bo i Hanoi

De flesta besökare bor i det gamla kvarteret som ligger nära alla de stora attraktionerna och den berömda Hoan Kiem -sjön. För vår lista över några av de bästa hotellen i Hanoi för homosexuella resenärer, besök Gay Hanoi Hotels sida.

 

Saker att se och göra

Hoan Kiem-sjön och Ngoc Son-templet - Hoan Kiem Lake ligger i centrum av staden, nära de gamla kvarteren. Ngoc Son-templet ligger på en ö i sjön och är en plats att ta en paus från stadens liv och rörelse. Templet är tillägnat nationalhjälten Tran Hung Dao som besegrade mogulinkräktare på 13-talet.

De gamla kvarteren - Även känd som '36 Streets. Gamla kvarteren har varit ett kommersiellt distrikt i mer än 1000 år. Denna labyrint av gator, var och en tillägnad att sälja en specifik handel eller produkt, är den mest fascinerande synen i staden. Från tidig morgon till sent på kvällen är det här området en kupa av aktivitet och en bra introduktion till livet i Hanoi.

Ho Chi Minh-mausoleet - Ho Chi Minhs sista viloplats och fortfarande en pilgrimsplats för många vietnameser. Mausoleet, en monolit av granit och marmor från hela Vietnam, är baserat på ett traditionellt vietnamesiskt kommunalt hus. Bredvid mausoleet ligger pålhuset där Ho Chi Minh bodde från 1958 - 1969. Huset och trädgårdarna (och garaget) är öppna för allmänheten.

ho-chi-minh-mausoleum-hanoi

One Pillar Pagoda - Chua Mot Cot - Bara en kort bit från Ho Chi Minhs mausoleum ligger Chua Mot Cot. Pagoden byggdes 1049 av kejsaren Ly Thai Tong som regerade från 1028 -1054. Den lotusformade pagoden återställdes på en enda stenpelare och restes för att fira kejsarnas äktenskap med en bondflicka och efterföljande födelse av hans arvtagare.

Hanoi operahus - Hanois operahus med 700 platser ligger bara en kort promenad från sjön Hoan Kiem. Det byggdes 1911 av fransmännen och byggdes efter Paris Palais Garnier. Det var från byggnadens balkong som Viet Minh meddelade att de hade tagit över staden 1945.

Litteraturtemplet - Van Mieu - Byggd 1070 och tillägnad dyrkan av Konfucius och flera berömda vietnamesiska forskare, Van Mieu blev det första nationella universitetet i Vietnam 1706 för att utbilda Mandarinernas son - vars namn är inskrivna på stentavlor inne i tempelkomplexet. Detta är ett av de mest historiskt viktiga templen i Hanoi.

van-mieu-tempel-av-litteratur-hanoiVan Mieu

 

Maison Centrale - The Hanoi Hilton - Hoa Lo fängelse – Det här franskbyggda fängelset byggdes 1896 för att hålla 450 fångar. På 1930-talet hölls mer än 2000 vietnamesiska fångar inne. Efter att fransmännen drog sig tillbaka inhyste fängelset amerikanska krigsfångar, vilket gav det namnet "Hanoi Hilton". Byggnaden är nu ett museum.

Thang Long Water Puppet Theatre - Föreställningar varje timme av dockor som dansar på en vattenfylld scen till traditionell vietnamesisk musik.

waterpuppet-theater-hanoi

 

När ska Besök

Hanois klimat är tropiskt, med fuktigt och varmt väder större delen av året. På vintern kan temperaturen sjunka dramatiskt och vädret kan kännas kallt. Undvik om möjligt de varma sommarmånaderna och besök Hanoi från oktober till april.

 

Utanför Hanoi

Ha Long Bay

Ha Long Bay är en mystisk skärgård av 1969 öar, av vilka några är bebodda, varav många inte är det. Det är förmodligen Vietnams mest kända turistmål och ingår ofta i listor över världens naturliga underverk. 1994 utsågs det till ett UNESCO: s världsarv.

Ha Long Bay ligger långt från Hanoi (170 km!) Och är minst 4 timmars bilresa varje väg. Dagsutflykter är möjliga men kan vara mycket ansträngande. Planera din resa i förväg och överväga att boka en kryssning med minst en natt på en båt.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell