Västkusten på Phuket Island

Gay Phuket · Öguide

Planerar du en resa till Phuket? Då är vår gayguide på Phuket något för dig.

 

Västkusten på Phuket Island

Phuket ภูเก็ต

Phuket är den största ön i Thailand. Det ligger i Andamansjön, strax utanför sydvästkusten. Ön är 48 km lång, 21 km vid sin bredaste punkt och förbunden med en bro till fastlandet.

De bästa sandstränderna finns på Phukets västkust. Patong, Kata och Karon stränderna är de mest kända men kan bli trånga under högsäsong. Stränderna och orterna norr eller söder om dessa centrala områden är lugnare. Klicka här för en mer detaljerad guide till Phukets bästa stränder.

strand-vid-surin-phuket-guide1

Gay scen

Homoscenen på ön Phuket ligger i västkusten Patong. Dussintals gayplatser inklusive Hotell, restauranger, Bastu & SpaBarer och klubbar koncentreras i och runt Paradise Complex. Det finns en väletablerad gayavdelning på Patong Beach, precis framför flora hotell.

Veckans långa Phuket Gay Pride-festival äger rum varje år i april och lockar tusentals besökare.

 

Att komma till Phuket

De allra flesta turister anländer med flyg. Phukets internationella flygplats, belägen mot norra änden av ön, betjänas av direkta flyg från många länder samt flyg från Bangkok och andra regionala thailändska städer.

Det är möjligt att resa från Bangkok, Malaysia eller till och med Singapore med buss, bil eller tåg. Tågpassagerare går av vid Surat Thani-provinsen och tar sista sträckan till Phuket på väg. Det är också möjligt att besöka Phuket med kryssningsfartyg.

 

Från flygplats till hotell

Uppmätt taxi

Taxi är populärt alternativ, men till skillnad från Bangkok är priset inte billigt. Det genomsnittliga priset från flygplatsen till Patong är 600-700 baht. Priset är det pris som visas på mätaren plus en flygplatsavgift på 100 baht. Restiden från flygplatsen till Patong är cirka 40 minuter. Vissa taxichaufförer kanske vill debitera en fl i takt. Du kan behöva ställa i kö för en uppmätt taxi.

Limousintaxi

Ett bekvämare "extrat" ​​taxialternativ som kan kosta upp till 1,000 XNUMX baht (inkl. flygplatsavgift), men vanligtvis tillgängligt omedelbart (ingen kö).

Minivan

En delad pendling från dörr till dörr. Dessa minibussar går efter att de fyllts och släpper av passagerare längs vägen - så restiden blir längre.

Biluthyrning

Detta är ett utmärkt sätt att utforska Phuket eftersom det finns många natursköna vägar. Biluthyrning är inte särskilt dyrt, men körstandarden i Thailand är ganska dålig så kör defensivt och se upp för motorcyklister.

Kommunal flygplatsbuss

Åker dagligen 6: 30-21: 30, varje timme, till Phuket stad (men inte till västkusten) och tar ungefär en timme. Inte ett särskilt användbart alternativ.

 

Att ta sig runt i Phuket

Phuket är en stor ö, så du behöver någon form av transport för att ta dig runt. Kollektivtrafiken är begränsad så taxibilar eller tuk-tuks är det enda praktiska sättet. Vissa hotell erbjuder pendelbuss till Patong.

Med taxi

Phuket har två typer av taxi. En "tuk-tuk" har ingen mätare, så kom alltid överens om ett pris i förväg och pruta hårt. Tuk-tuks är bra för korta resor runt staden som inte bör kosta mer än 40-50 baht. Många tuk-tuk-förare kommer att försöka ta ut för höga priser. Säg bara nej och hitta en annan.

Uppmätta taxibilar är ett mycket bättre alternativ för längre resor. De är säkrare och bekvämare än tuk-tuks men inte lätta att hitta på gatan. Be din hotellreception att ringa en taxi.

Med bil eller motorcykel

Biluthyrning kostar från 1,000 1,200 till XNUMX XNUMX baht per dag. Det finns flera uthyrningsföretag i och runt flygplatsen. Körstandarden i Thailand är i allmänhet mycket dålig. Vi rekommenderar att du tar full försäkringsskydd och kör defensivt. Enligt lag måste du ha ditt körkort när du kör.

Motorcykel- och skoteruthyrning börjar vid cirka 200 baht per dag. Att åka motorcykel är dock mycket farligt och bäst undviks.

Phuket har en av de högsta trafikolyckorna i Thailand och 90% av motorcyklarna! Kom ihåg att motorcykeluthyrning ALDRIG inkluderar någon tredjepartsförsäkring. Om du är inblandad i en olycka eller skada eller skada motorcykeln kommer du att vara ansvarig. Om du är västerlänning har du extra risk eftersom du ses som mer betalningsförmåga.

Du är enligt lag skyldig att bära hjälm. Denna lag ignoreras ofta av thailändare. Trafikpolisen är mer benägna att stoppa västerlänningar för att inte ha hjälm eftersom de är mer benägna att ha kontanter för att betala böterna.

Med båt

Longtail båtar är ett utmärkt sätt att göra lite öhopping. Priserna kan förhandlas fram och bör vara cirka 500 baht per timme eller högst 1,800-2,000 baht per dag.

Med 'songthaew' eller buss

Det finns få fullstora bussar. De flesta rutter körs med "songthaews" (i huvudsak en ombyggd pickup). Priset är från 25 baht och uppåt, och det finns inga fasta stopp. Songthaews hämtar och lämnar efter önskemål.

Det finns inga "cross-beach"-förbindelser, så att resa från Surin till Patong (15 minuter med taxi) kräver en timme lång omväg via Phuket stad. Vissa förare kan försöka ta ut en alltför hög avgift från turister.

 

Var man kan bo i Phuket

Om du vill bo nära Patong gaystrand och Paradise Complex gay nattlivsscen, har vi några förslag på Phuket Hotell i Patong.

För andra alternativ, besök vår sida för mellanklass + budgethotell i Phuket. Lyxiga badorter listas separat på Phuket lyxhotell sida.

 

Saker att se och göra

De flesta homosexuella besökare till Phuket kommer med en avsiktlig avsikt att tillbringa större delen av sin semester med att njuta av solen. Men om din kropp kan dras från sin naturliga strandmiljö, kommer den att upptäcka ett stort utbud av fritidsaktiviteter på och runt ön Phuket.

Khao Sok National Park

Thailands främsta regnskogsreservat som har mer än 48 arter av däggdjur inklusive vilda elefanter, tiger och leoparder.

Phi Phi Islands

Blev känd av filmen "The Beach" och nu ganska överutvecklad. Dock, Phi Phi öarna är fortfarande en majestätisk syn att se och ger en intressant dagsutflykt.

Dykning

Öarna runt Phuket erbjuder några av de bästa dykplatserna i Sydostasien. Av särskild anmärkning är de närliggande Similanöarna där sikten kan nå över 30 meter och leopardhajar och delfiner är en vanlig syn. Det finns ett antal PADI-certifierade dykskolor på ön som ger instruktioner och ordnar utflykter.

Phang Nga Bay

Phang Nga Bay sträcker sig från Phukets östra kust till Krabi. Den här bukten är hem för gigantiska klippberg som reser sig från havet - den mest kända av dem heter James Bond Island. Spektakulära sevärdheter som är väl värda en dagsutflykt att se.

phang-nga-bay-med-james-bond-ön

När ska man besöka

Temperaturerna i Phuket är vanligtvis 28ºC-32ºC året runt. Det är mängden nederbörd som förändras.

Högsäsong (och torraste) är från början av december till mitten av april (efter "SongKran" - thailändska nyårsfirandet).

April och maj är vanligtvis de hetaste månaderna, med vissa dagar regn. Juni till oktober är regnperioden. I november och början av december kan det finnas något svalare temperaturer och en blandning av soliga och regniga dagar.

För rekommendationer om ställen att äta, klicka här för att gå till våra restauranger i Phuket sida.

 

Strandaktiviteter

På många stränder hittar du jet-ski och parasailing. Delar av stranden tilldelas dessa operatörer. Var mycket försiktig så att du inte simmar i dessa zoner, eftersom nästan alla jetskiduthyrningskunder är mycket oerfarna förare.

Att hyra en vattenskoter eller parasailing är mycket riskabelt. Det finns en god chans att din operatör inte är försäkrad. Om du bestämmer dig för att hyra en vattenskoter får någon att ta bilder av vattenskotern innan du åker. Den minsta skadan på vattenskotern kommer att resultera i rejäla extra avgifter. Om du inte betalar kommer operatören att hota med att ringa polisen. Vi har sett detta hända.

 

Turistpolisen

Ett användbart nummer att komma ihåg är 1155 – turistpolisen.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.