gay-siem-skörd-guide-2017

Gay Siem Reap · Stadsguide

Semestrar i Siem Reap? Då är vår stadsguide för Siem Reap något för dig.

gay-siem-skörd-guide-2017

Siem Reap | ក្រុង សៀមរាប

Siem Reap är en stad i norra Kambodja och porten till den världsberömda Angkor Wat Archaeological Park.

Förutom Angkor Wat finns det mycket mer att uppskatta i Siem Reap. Det finns fransk kolonial arkitektur i det gamla franska kvarteret och runt den gamla marknaden, konst & hantverk, sidengårdar, vilda djur nära Tonle Sap Lake etc.

Idag är Siem Reap ett stort turistmål som erbjuder en exotisk blandning av livlig men avslappnad atmosfär.

Klicka här för att läsa mer om Angkok Wat

angkor-wat-tempelAngkor arkeologiska park

Gay scen

Medan gayscenen i Siem Reap inte är enorm, några Gaybarer och klubbar finns nära den gamla marknaden. Staden har också sett mer Gay bastur och manliga massage spa på senare år.

 

Att komma till Siem Reap

Siem Reap International Airport har internationella flygningar från och till Bangkok, Ho Chi Minh-staden, Vientiane, Phnom Penh, Kuala Lumpur, Singapore och Seoul.

Flygplatsen ligger 7 km från Siem Reaps centrum. Taxi och tuktuk finns tillgängliga.

 

 

Att ta sig runt i Siem Reap

Stadens centrum är relativt kompakt, så promenader är ett utmärkt alternativ.

Cykel

Välskötta cyklar kan hyras via olika pensionat

Motordop

Motodops (motorcykeltaxi) är gott och en heldagsservice kan ordnas. Enas om ett pris först. Vi rekommenderar starkt att du begär en hjälm. Utlänningar får inte hyra motorcyklar själva.

tuk tuk

Liksom motodops kommer tuk-tuks att ringa till turister från nästan alla gathörn. De flesta tuk-tuks kan rymma upp till fyra personer. Priserna kan fördubblas på natten eller vid dåligt väder. Enas om ett pris först och se till att föraren är helt klar över din destination.

Bil

Bilar med förare kan hyras för enstaka resor eller hela dagar. De flesta talar lite engelska men är inte reseguider. Att ta en licensierad reseguide med dig till templen rekommenderas.

 

Var man kan bo i Siem Reap

Siem Reaps lilla centrala område erbjuder en utmärkt bas för att utforska staden, nattlivet och attraktionerna. Gaybesökare kan bo närmare Pub Street och Old Market-området. Många lyxhotell finns längs National Road 6, som ligger cirka 4 km från centrum.

För vår lista över rekommenderade hotell i staden, besök Gay Siem Reap Hotell och Gay Siem Reap lyxhotell sidor.

 

Saker att se och göra

Utan tvekan är det UNESCO: s världsarvslista arkeologiska förstörda städer Angkor Wat, Bayon och ten Prohm det är den främsta anledningen till att människor besöker Siem Reap. Templen ligger cirka 5 km från staden Siem Reap, och varje hotell i området är utrustat för att hjälpa dig att planera dina utforskningar.

De flesta resenärer tillbringar ett par dagar med att utforska de fantastiska templen och flyger sedan vidare till Phnom Penh, Laos eller Thailand. Men vi föreslår att du kanske vill spendera en extra dag med att utforska Siem Reap, en stad som har utvecklats snabbt under de senaste åren med uppkomsten av några ganska coola barer, utmärkta restauranger och fashionabla butiker.

Börja med en promenad längs det eleganta Gränd Väst, en fil som går parallellt med Pub Street, med sina boutiquer och konstgallerier blandade med kaféer och barer. Ring in Art Deli för en espresso och beundra denna 1920-tals franska kolonistruktur som är hem för Siem Reaps spirande konst-, litteratur- och musikscen.

Nattlivsgata i Siem ReapPub Street 

 

Korsa vägen och fortsätt till en förlängning av Alley West kallas Passagen. Här hittar du fler barer och restauranger inklusive McDermott Gallery och dess imponerande visning av konstnärliga svartvita bilder av Angkor Wat. Vidare, Lustens trädgård visar unika smycken gjorda av ädelstenar. Kolla upp Central Cafe, ett modernt, coolt och avslappnat café. Det är en utmärkt plats att varva ner och ta in den förbipasserande publiken med ett glas vin.

Längre bort är Utländska korrespondentklubbar (eller FCC) som är hem för ett antal butiker och gallerier. Från FCC, fortsätt längs flodstranden till "1961" - ett privat hem i 1960-talsstil som förvandlades till en lokal karaokebar och nu återuppstod till ett kreativt komplex av gallerier, konstnärers och designers ateljéer, restauranger och shoppingdestinationer inklusive en åtta -rum "kreativt hotell".

Tillbaka i stan, glöm inte att kolla in de eleganta barerna som har öppnat upp sig i hela Siem Reap och i synnerhet i den dolda gränden bakom Pub Street.

Om du älskar exotiska saker säljer några av butikerna i Siem Reap utmärkta produkter gjorda av odlade reptilskinn. Kontrollera tullbestämmelserna i ditt land innan du köper för att säkerställa att du kan ta med varorna hem.

 

När ska Besök

Klimatet i Siem Reap är tropiskt. Det finns två säsonger. Regnperioden (juni-oktober) och torrperioden - som är uppdelad i två undersäsonger, sval (november-februari) och varm (mars-maj).

 

Visa

Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader från ankomstdagen. Alla utländska medborgare, utom medborgare i Malaysia, Singapore, Filippinerna och Laos, behöver visum för att komma in i Kambodja.

Enstaka turistvisum utfärdas vid ankomsten till Siem Reap International Airport. Detta visum är giltigt i 30 dagar och kostar $ 20 (betalas kontant). Du behöver ett foto i passformat.

 

Flygplatsskatt

Tänk på att det finns en utgående internationell passagerarskatt på 25 USD per person på alla flyg från Siem Reap och en utgående skatt på 6 USD för inrikesflyg inom Kambodja. Denna skatt betalas på flygplatsen.

 

Språk

Det kambodjanska språket är Khmer. Engelska talas ofta på hotell och i de flesta barer och restauranger i stan.

 

Hälsa

Även om inga vaccinationer krävs officiellt för inresa till Kambodja, rekommenderas de. Kontrollera med din läkare eller en resevaccinationsklinik för skydd mot malaria, tyfus, stelkramp, hepatit A och B.

Du bör ta med tillräckliga mängder av mediciner som du tar, eftersom det kanske inte finns i Kambodja.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.