# marina-bay

Gay Singapore · Stadsguide

Planerar du en resa till Singapore? Vår stadsguide för homosexuella i Singapore är för dig.

第 一次 到 新加坡 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

# marina-bay

Singapore

Singapore är ett litet land på en ö i Sydostasien, med en landmassa på bara 715 km² och en befolkning på över 5 miljoner.

Singapore ligger utanför den södra spetsen av den malaysiska halvön och är den enda östadsstaten i världen och är världens näst mest tätbefolkade land.

Med en kombination av kinesiska, malaysiska och indiska influenser är Singapore nu ett av världens mest välmående länder, med skyskrapor, moderna tunnelbanor, exklusiva butiker och ett pulserande nattliv.

 

Gay rättigheter i Singapore

Singapore är en av de få återstående utvecklade länderna där sex mellan två män fortfarande är olagligt. Äktenskap av samma kön är inte tillåtna. Utländska äktenskap av samma kön erkänns inte.

I praktiken åtalas inte homosexuella och homosexuella mötesplatser tillåts verka fritt utan alltför mycket inblandning. Undantaget från detta är storskaliga gaydansfester. 2007 antydde premiärministern att det bara är en tidsfråga innan homosex avkriminaliseras. Den årliga HBT-rättighetsfestivalen "Pink Dot" har vuxit i styrka de senaste åren.

Även om det fortfarande är svårt för många asiatiska homosexuella män att komma ut till sin egen familj eller arbetskollegor som homosexuell, accepterar Singapores bredare befolkning generellt homosexuella.

 

Gay scen

Under de senaste åren har en blomstrande och självsäker homosexuell scen uppstått med Gaybarer och Gay dansklubbar, Gay bastur och Gay massage spa mestadels koncentrerad i och runt Chinatown (se i förgrunden på bilden nedan).

 

# bugis-little-indien

Att komma till Singapore

Singapore är en av Sydostasiens största flygnav. Changi Airport (SIN) anses vara en av de bästa flygplatserna i världen. Det är stort och välorganiserat. Immigration och bagagedistribution är mycket snabb.

Flygplatsen har fyra terminaler. Terminal 1, 2 och 3 är anslutna via en gratis Skytrain-flygplats. En gratis flygbuss förbinder terminal 4 med terminal 2.

Flygplatsen är ansluten till staden med järnväg. Taxi och bussöverföringar är också tillgängliga från alla terminaler.

 

Att ta sig runt i Singapore

Singapore har ett omfattande kollektivtrafiksystem MRT (ett underjordiskt och förhöjt järnvägssystem) och bussar och taxibilar. Turister kan köpa ett Singapore Tourist Pass som ger obegränsad 1, 2 eller 3 dagar, med priser som börjar på S $ 10 per dag (plus en återbetalningsbar deposition på $ 10).

MRT

Singapores MRT (Mass Rapid Transport) järnvägsnät är vanligtvis det snabbaste och bekvämaste sättet att ta sig runt i Singapore. Detta moderna järnvägsnätverk har 152 km spår och 108 stationer och fungerar mellan 05:30 och 01:30 sju dagar i veckan. Tågen går var 1-2:e minut vid rusningstid.

Du kan köpa en engångsresebiljett, ett turistkort eller ett lagrat värdekort (lokalt känt som EZ-länkkort) från TransitLink Ticket Office på stationerna. Ladda ner ruttkartan här.

Om du är på väg till den främsta gayscenen i Singapore, gå av vid Tanjong Pagar Station.

Taxi

Taxibilar är tillgängliga och alla använder en taxamätare. Om du stöter på en taxichaufför som ber om en fast avgift, gå ut och flagga för en annan. Du kan boka en taxi per telefon. Klicka här för en lista över taxitelefonkontakter (bokningsavgifter tillkommer).

Busshållplats

Singapore har ett omfattande bussnätverk och majoriteten av förarna talar engelska. Tack vare det varma och fuktiga vädret är alla bussar luftkonditionerade så att du kan njuta av en bekväm resa.

Du kan använda kontanter eller EZ-link-kort för att betala din biljettpris. Priserna sträcker sig från 0.80 SGD till 3.50 SGD. Släpp det exakta beloppet i biljettpriset (ingen ändring kommer att ges) eller tryck på ditt EZ-länkkort när du går ombord. Kom ihåg att trycka på ditt kort igen när du stiger av, annars debiteras du det högsta priset för bussresan.

Klicka här för busslinjer i Singapore. 

Singapore Supertrees på natten

Singapore "Supertrees"

 

Att komma till / från Changi flygplats

Det billigaste alternativet från flygplatsen till staden är att ta busstjänsten 36 från källarbussplatserna i terminal 1, 2 och 3. MRT går från terminal 3 till staden.

Taxi är lätt tillgängliga från taxistånden vid ankomstnivån för varje terminal.

 

Att komma till / från Sentosa Island

Det finns tre sätt att komma till Sentosa från Singapores fastland (exklusive taxi).

- Ta linbanan (från antingen Mount Faber eller Harbourfront) och njut av en flygvy över ön.

- Gå till ön via Sentosa Broadwalk from VivoCity Shopping Malls strand.

- Ta Sentosa Express som ligger på våning 3 i VivoCity Shopping Mall.

Mer information finns i vår gratis nedladdningsbar guide till Gay Singapore.

 

Var man kan bo i Singapore

För våra hotellrekommendationer för homosexuella resenärer, Klicka här för att gå till vår sida för Gay Singapore-hotell.

 

Saker att se och göra

Vi har en separat sida som visar de bästa turistattraktionerna i Singapore, klicka här för att gå till Singapore sevärdheter sida.

När ska Besök

Singapore har ett tropiskt klimat utan särskiljande årstider. Temperaturerna kan variera mellan 23 ° C och 32 ° C, och det regnar i genomsnitt runt 13 till 19 dagar per månad.

April och maj brukar vara de varmaste månaderna, och det är vanligtvis blötare mellan november och januari.

 

Visa

De flesta besökare från västra och asiatiska länder (exklusive Kina) behöver inte få visum. Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader.

Tekniskt sett bör turister ha med sig passet hela tiden i Singapore. Men i praktiken är det bättre att hålla det låst i ditt hotellrum och ha en fotokopia av detaljerna i din plånbok.

 

Pengar

Singapores valuta är Singapore dollar. Bankerna är öppna från 9:30 till 3:XNUMX måndag till lördag. Vissa banker på Orchard Road är öppna på söndagar.

 

Shopping timmar

Officiell butik öppettider 9 till 10 sju dagar i veckan. Många butiker öppnar dock inte förrän klockan 11. Butiker får hålla öppet till 11:XNUMX på lördagar.

 

Elektricitet

3-poliga pluggar i brittisk stil som körs på 220V / 50 hertz. Adaptrar finns allmänt tillgängliga och lånas ut på de flesta hotell.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.