Gay Nice · Stadsguide

Gay Nice · Stadsguide

Första gången i Nice? Då är vår trevliga stadsguidesida för dig något för dig.

Trevlig

Nice, huvudstad i Côte d'Azur, är en av de största städerna på den franska rivieran.

Detta solkyssade semestermål lockar 5 miljoner resenärer från hela världen som dras av solskenet, fransk kultur, djupblått Medelhavsvatten, utmärkt mat och charmiga pittoreska torg fyllda med kaféer, restauranger och butiker.

Promenera längs den palmkantade Promenade des Anglais med utsikt över Baie des Anges (änglarnas bukt), koppla av på klapperstenskusten, vandra runt kullerstensgatorna i Gamla stan, njut av sevärdheterna på den vackra blomstermarknaden Cours Saleya, njut av raffinerad Fransk gastronomi, beundra det rika kulturella urvalet på museer och utforska stadens pulserande nattliv.

 

Gay scen

Nice har en livlig gayscen som är en av de största i Frankrike (utanför Paris). Staden lockar ett stort antal homosexuella besökare under sommarmånaderna.

Många gaybarer, gay nattklubbar och gay bastur ligger i området Gamla stan (Vieux Nice). Andra gay-populära arenor ligger nära strandpromenaden.

Cours Saleya "Square", Nice

 

Att komma till Nice

Nice Côte d'Azur flygplats är en av de mest trafikerade i Frankrike, och betjänar både Nice och närliggande Monaco med många budgetförbindelser över hela Europa. Ett antal direkta längre avlägsna rutter finns tillgängliga (inklusive Dubai och New York).

Flygplatsen ligger 6 km från Nice centrum i västra änden av Baie des Anges. En flygbuss erbjuder flygplatstransfer till och från Nice centrum (järnvägsstation) för 6 €. Buss 98 går från flygplatsen till Nice Old Town. Buss 99 går till Gare SNCF-tågstationen. Båda kostar också € 6.

Taxibilar finns också tillgängliga och kostar cirka 30 € varje väg.

Nice har utmärkta tågförbindelser till andra delar av Frankrike och vissa italienska städer. En höghastighets TGV-tjänst är tillgänglig för Paris (6 timmar).

 

gay-trevlig-guide-2017

Port de Nice

 

Att ta sig runt Nice

De flesta av de historiska sevärdheterna, butikerna och gaynattlivet ligger i Nices stadskärna, som har en promenadradie på mindre än 30 minuter. Det finns ett omfattande nätverk av bussar och spårvagnar.

Vélo Blus självbetjäningscykelsystem har 120 hämtnings- och avlämningsställen och 34 km cykelvägar. Cyklar kan hyras från bara 1 euro per dag. Taxi finns också överallt – men kan vara dyra.

 

Var man kan bo i Nice

Det finns många utmärkta hotell nära Promenade des Anglais, Rue de France och Vieux Nice (Gamla stan). Dessa områden är populära bland homosexuella turister och erbjuder en utmärkt bas för att utforska stränderna, stadens attraktioner och homosexuella nattliv.

För några av de bästa hotellvalen i Nice för homosexuella resenärer, besök vår Gay Nice Hotell-sidan.

 

Trevligt museum för modern och samtida konst 

Saker att se och göra

Gamla stan - hem till katedralen, medeltida gator och fantastisk arkitektur. Pittoreska kullerstenstorg, en typisk fransk kafékultur, boutiquer, museer, konstgallerier finns här.

Castle Hill - erbjuder fantastisk panoramautsikt över staden. Operahuset, Museum of Modern & Contemporary Art och Massena Museum of Art & History är också några av stadens största attraktioner.

Kolla in det romerska arvet från Cimiez norr om centrum och den arkeologiska platsen Älskade land på sluttningarna av Mount Boron.

 

När ska Besök

Nice har ett milt medelhavsklimat under en stor del av året och är ett resmål för solsökande och strandälskare som letar efter en tillflyktsort på Franska Rivieran.

Det varma vattnet är turkos och himlen är blå under större delen av året. Medeltemperaturen är över 20 ° C och når ofta 30 ° C. Vintermånaderna ligger mellan 11 ° C och 17 ° C.

 

Pengar

Frankrike är ett land i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt. Hotell, banker och vissa lokala företag har också valutaväxling.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.