lotus-tempel-new-delhi

Gay New Delhi · Stadsguide

Första besöket i New Delhi? Då är vår stadsguide för New Delhi för dig.

lotus-tempel-new-delhi

New Delhi नई दिल्ली

Indiens huvudstad, Delhi, är två städer i en - Old Delhi, huvudstad i (mycket gamla) islamiska Indien, och New Delhi, byggd av britterna som en rymlig imperialistisk huvudstad. Den resulterande blandningen är en spännande och fängslande smältdegel av arkitektur, språk, kulturer och traditioner.

Som med hela Indien är Delhi ett konstant angrepp på sinnena - alla, för det mesta. Trotsa värmen, buller, lukter och oändliga mängder av människor och trafik för att upptäcka de dolda underverken i denna stora metropol.

Från otroliga monument, inspirerande museer och föreställningsutrymmen, bra shopping och en ny framträdande restaurangscen som ger en ny känsla för den traditionella curry med extra bredare influenser från hela världen.

 

Gay scen

För det som förblir en djupt konservativ kultur är det bara den största och mest metropolitiska av indiska städer som Delhi som har något som liknar en homosexuell scen som resenärer från väst skulle känna till det.

Det finns nu en framväxande gay-scen i Delhi - med ett litet men växande antal gay- och gayvänliga arenor, tillsammans med queer festivaler och evenemang.

india-gate-new-delhiIndien Gate 

Att komma till New Delhi

Indira Gandhi International Airport har förvandlats till oigenkännlighet till en stor global navanläggning i världsklass, särskilt sedan öppningen av Terminal 3 2010, och är långt ifrån "kulturchocken vid landning" av den ursprungliga flygplatsen som var vår första intryck av Indien i början av 1980-talet.

Flygplatsen är nu kopplad till centrala New Delhi med The Delhi Airport Metro Express (DAME) med en restid på 20 minuter och en biljettpris på Rs150. Linjen går från 5:11 till XNUMX:XNUMX.

För ankomster utanför tågförbindelsens öppettider är ditt bästa alternativ att ta en taxi och se till att du köper en biljett från de förbetalda båsarna i den internationella terminalen. Håll utkik efter monter som drivs av Delhi Police och använd den här om du kan. En genomsnittlig biljettpris till stadens centrum bör vara runt Rs 200-300.

 

Att ta sig runt i New Delhi

Ditt bästa alternativ att ta sig runt i denna stora stad är utan tvekan den nya, rena och effektiva Delhi-tunnelbanan. Nätverket växer fortfarande och har för närvarande sex färgkodade linjer (inklusive Airport Express) som sträcker sig till alla huvuddistrikt i staden.

För bara ett par dagliga resor är ditt bästa alternativ att köpa enskilda resetecken på mellan Rs 8-30. Om du planerar mer än fyra längre resor med tunnelbanan per dag investerar du i ett turistkort för obegränsad daglig resa till Rs100 / 3 dagar Rs 250.

Det bästa bussalternativet är Hop On Hop Off-tjänsten som tillhandahålls av Delhi Tourism - en modern flotta av luftkonditionerade bussar med engelsktalande guider som länkar samman över 20 stora turistattraktioner. Den här tjänsten fungerar inte på måndagar men eftersom många ställen är stängda.

För en mer traditionell resa runt staden, ta en svart och gul gammal ambassadörs taxi. Det finns också nu en radiotaxitjänst med mycket nyare bilar som kan bokas i förväg.

För korta lokala resor, resa som en lokal i en bil eller cykel rickshaw.

 

HBT + resurser i New Delhi

Gay Desi är en bra resurs för HBT+-resenärer i New Delhi. Det är en rikstäckande publikation som täcker alla aspekter av homosexuella liv i Indien. Vår New Delhi-tjänster sidan täcker olika platser för homosexuella och homosexuella. Gaylaxy Magazine är en användbar online-resurs för gay New Delhi. Fler användbara länkar:

 

Var man kan bo i New Delhi

För en lista över rekommenderade hotell, besök vår New Delhi Hotell-sida.

 

Saker att se och göra

Röda Fortet - detta lysande röda sandstensfort byggdes av Mughal-kejsaren Shah Jahan och är en av stadens främsta turistorter.

Humayuns grav - en UNESCO: s världsarvslista i södra Delhi, denna grav av den andra Mughal kejsaren kombinerar persiska och indiska byggnadshantverk och är omgiven av obefläckade trädgårdar.

humayuns-grav-new-delhi

 

Qutub-komplex - en annan UNESCO: s världsarvslista har strukturer som går tillbaka till slavdynastin av 13th Århundrade; lätt nås med tunnelbana (Qutub Minar station på den gula linjen).

Nizamuddin Auliya - en av islams heligaste gravar i staden; mest magiskt att besöka vid solnedgången.

Av stadens många museer, ta dig tid åtminstone till Nationalmuseum, för att prova den otroliga samlingen av indisk konst som visas.

Smakämnen Kiran Nadar konstmuseum är också väl värt ett besök som den första privata Museum för samtida och modern indisk konst.

Delhi har många imponerande monument inklusive det största landmärket i Indien Gate och det intilliggande Rajpath vilket är en stor paradväg.

Raj Ghat är minnesmärket för Mahatma Ghandi vid platsen för hans kremering och ger en sällsynt, riktigt fredlig fristad i staden.

Stora religiösa byggnader inkluderar fantastiska Bahai Lotus tempel och det enorma tempelkomplexet i Chattarpur Mandir, båda i södra Delhi.

Gurudwara Bangla Sahib nära Connaught Place och Gurudwara Sis Gan i Gamla Delhi är de viktigaste sikhplatserna i staden.

Smakämnen Sacred Heart Cathedral, Cathedral of Redemption och Peterskyrkan är också värda att besöka som ädelstenar från kolonial arkitektur.

Ta te eller gin tonic på Imperial Hotel för en smak av Raj.

Bege dig till Janpath, nära Connaught Place för äkta indisk hantverksshopping i Delhis regeringsbyggnader.

Vandra de smala basarer av Gamla Delhi för en smak av denna forntida sida av Delhi.

Se till att prova läckra lokala godisar som Gujarati Thali och Masala Dosas, lokalt kaffe och den sötaste kakan var du än hittar dem.

Slutligen, cirka 215 km söder om New Delhi ligger den världsberömda Taj Mahal - cirka 3-4 timmars bilresa varje väg.

taj-mahal-nära-new-delhi

 

När ska Besök

Beläget i norra delen av subkontinenten upplever Delhi extremt väder - det blir väldigt varmt i april/maj innan den årliga monsunsäsongen. November till januari är de kallaste månaderna och den mest klimatbehagliga tiden på året att besöka.

 

Visa

Turistvisum utfärdas vanligtvis för sex månader - från och med utfärdandedatumet, inte inresedatumet. Observera att sexmånadersvisumet tillåter en vistelse på högst 90 dagar per besök.

Sök efter information med din lokala indiska ambassad eller konsulat eftersom viseringsreglerna varierar beroende på din nationalitet.

 

Pengar

Rupien är den indiska valutan. Bankomater finns allmänt tillgängliga i hela staden. Betalkort och kreditkort accepteras allmänt på hotell, större restauranger och butiker.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell