Koh Samui Thailand - Chawang Beach

Gay Koh Samui Island Guide

Planerar du en resa till Koh Samui? Då är vår homosexuella Koh Samui ö-guide för dig

 

Koh Samui Thailand - Chawang Beach

Koh Samui เกาะสมุย

Koh Samui (Ko Samui eller helt enkelt "Samui") är en ö i Thailandbukten, belägen cirka 700 km söder om Bangkok och nära fastlandsstaden Surat Thani. Det är Thailands näst största ö efter Phuket, med en yta på över 200 km² och en befolkning på över 63,000 XNUMX.

Samui är känt för sin hippa, internationella atmosfär, vita sandstränder, kokospalmer, fantastiska resorter och roliga nattliv. Den lockar över en miljon besökare om året och är en av Thailands mest kända öar.

 

Gay scen

Samui har en mycket livlig nattlivsscen, varav mycket är centrerat i Chaweng Beach-området. Medan de flesta barer och klubbar lockar en blandad publik, finns det några Gaybarer, Klubbar och Massage spa som specifikt riktar sig till gayklienten.

Varje kväll på Chaweng Beach spelas en volleyboll för gay framför OP Bungalow. De flesta spelare är antingen homosexuella eller mycket homosexuella.

Samui Pride, en icke-lönsam organisation, är värd för regelbundna evenemang för att främja gayturism till Samui och samla in pengar för lokala välgörenhetsändamål. Dessa inkluderar den årliga Samui Pride-festivalen, sporttävlingar bland andra aktiviteter.

 

Att komma till Koh Samui

Samui internationella flygplats är förvånansvärt vacker med en hal med halmtak och blomsterrabatter längs banorna.

Flygplatsen ägs och drivs av Bangkok Airways som flyger till Bangkok, Phuket och andra regionala destinationer. Bangkok Airways codeshare med Etihad Airways.

 

koh-samui-flygplatsThai Airways har dagliga flygningar till Samui från Bangkok.

 

 

Under högsäsong kan flygen bli fullbokade ganska långt i förväg - särskilt de tidigt på morgonen eller sen eftermiddag som är tidsinställda för att ansluta till interkontinentala tjänster mellan Bangkok och Europa.

Billigare alternativ

Det är möjligt att flyga från Bangkok till någon av de närmaste fastlandet städerna och ta en färja till Samui (Surat Thani med AirAsia eller NokAir; Nakon Si Thamarat med NokAir).

Båda flygbolagen erbjuder biljetter som inkluderar privat bussöverföring till färjebryggan och färjeövergång till Samui.

Dessa kombinerade biljetter kan vara mindre än halva priset av en Bangkok Airways-biljett till Samui. Restiden är cirka 5 timmar "dörr-till-dörr" från Bangkok Don Muang flygplats till Nathon Town på Samuis västkust. De flesta badorter ligger på norra och östra kusten, så du måste tillåta ytterligare 30-50 minuter med taxi eller "songthaew" för att slutföra din resa.

Dessa alternativ är utmärkta för dem som vill spara pengar och ha lite mer tid att resa, eller för dem som anländer till eller behöver lämna Thailand från Bangkoks flygplats Don Muang (snarare än Suvarnabhumi flygplats).

Firefly flyger från Penang och Kuala Lumpur direkt till Samui. AirAsia flyger från Kuala Lumpur till Surat Thani.

 

-Särskilt tack till Adam Preston på Rainbow Scuba & Tours för informationsuppdateringar.

 

 

Att ta sig runt Koh Samui

Från flygplatsen

Det finns en taxidisk på flygplatsen, men privata taxileverantörer som väntar bakom disken kan vara ett snabbare alternativ (men också dyrare). Det är bättre att ordna flygplatstransfer i förväg.

Med taxi

En resa på 25-30 km från piren i Nathon till Chaweng eller Lamai-stranden bör kosta cirka 600-800 baht. Observera att taxipriserna är högre än i Bangkok, och förare brukar be utlänningar om ett fast pris eller mycket högre än normalt pris.

Med pickup

Pickupbilar (eller "songthaews") fungerar som grupptaxibilar med ett schablonbelopp. Om du vill åka till en viss plats, hyr en och förhandla priset med dem i förväg.

Med motorcykel

Motorcyklar kan hyras nästan var som helst på ön för mellan 120-700 baht per dag, beroende på storlek och säsong. Det är tillrådligt att du bara anställer från ett ansedd företag.

Med cykel

Cykeluthyrning är mycket billigt på Koh Samui och bör inte kosta mer än 200 baht per dag.

med bil

Att köra är lätt på Koh Samui, och det finns många biluthyrningsföretag tillgängliga.

 

stränder

Chaweng och Lamai är de populäraste stränderna på Koh Samui, medan de norra stränderna MaeNam, BoPhut och Choeng Mon är mer fridfulla. Dessa stränder erbjuder ett brett utbud av boende, från nästan utdöda strandbungalower till moderna 5-stjärniga resorter och allt däremellan.

För detaljer om de mest populära stränderna på Samui, klicka här för att gå Gay Samui stränder sida.

 

chaweng-beach-samui-2Chaweng Beach

 

 

Var man kan bo på Koh Samui

De flesta homosexuella besökare bor nära populära stränder som Chaweng, Lamai och BoPhut. Alla dessa platser har ett brett utbud av boende att välja mellan.

För vår lista över rekommenderade hotell för homosexuella resenärer, besök våra Gay Koh Samui lyxhotell och Gay Koh Samui mellanklass + budgethotell sidor.

 

Saker att se och göra

Mormor och farfar stenar - Beläget på Lamai Beach, liknar dessa udda formade stenar de manliga och kvinnliga könsorganen; en av Samuis mest populära attraktioner.

Wat Khunaram – Det här templet är mest känt för sin mumifierade munk som visas upp.

Fisherman's Village - Livlig nattmarknad fylld med restauranger och butiker i Bophut-området.

Stora Buddha -templet (Wat Phra Yai) - Templet byggdes 1972 och innehåller en 15 meter hög staty av Buddha.

Samui Aquarium och Tiger Zoo - Beläget vid Ban Harn Beach, har akvariet en stor samling av tropiska fiskar, vattenlevande djur och färgglada koraller. Djurparken är hem för bengaliska tigrar och leoparder. Öppet dagligen 9-6.

Secret Buddha Garden - Byggd 1976, denna vackra trädgård är omgiven av frodiga skogar och klippiga kullar.

Angthong National Marine Park - en grupp vackra öar nära Koh Samui bildade av eroderad kalksten.

angthong-national-marin-park

 

När ska Besök

Samui är fantastiskt att besöka nästan hela året. Högsäsong är från januari till mars, de torraste månaderna på ön.

Från april till september, när resten av Thailand har sin monsonsäsong, förblir Samui ganska torr. Oktober till december är de regnigaste månaderna.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.