viktig guide till Busan

Gay Busan · Stadsguide

Planerar du en resa till Busan? Då är vår bussguide för Busan för dig något för dig.

viktig guide till Busan

Busan 부산시

Sydkoreas största hamn och näst största stad, Busan är känd för sina stränder, varma källor och internationella evenemang. Denna snabbväxande stad ligger på södra spetsen av den koreanska halvön och har en befolkning på cirka 3.6 miljoner.

Varje år har Busan ett ökande antal besökare och sjömän från hela världen. Staden är hem till Haeundae Beach 해운대 해수욕장, landets största strand, och Shinsegae Centum City 신세계 센텀시티, världens största varuhus.

Den kända Busan International Film Festival hålls på hösten.

Gay scen

Busan har en liten, avslappnad homosexuell scen. Stadens 'gaybourhood' ligger i Beomil-dong i distriktet Busanjin, nära tunnelbanestationen Beomil. Det finns få vänliga Gaybarer och klubbar och gaykaraokebarer i detta område, och det är inte ovanligt att se homosexuella par gå runt.

För att komma till Beomil-dong gay-området, ta tunnelbanan till Beomil station (linje 1). Gå till avfart 1 och gå rakt cirka 60 meter så ser du U + Square-butiken. Sväng höger så ser du ett skylt som läser 새마을 금고 (vilket betyder gemenskapskreditkooperativ). Fortsätt gå rakt ner och du är där.

Haedong Yonggungsa tempel nära Busan

 

Var man kan bo i Busan

Busan har ett stort urval av hotell som passar alla budgetar. För vår lista med Busan hotellrekommendationer, besök Busan Hotels-sida.

 

Väder

Busan har ett subtropiskt klimat med en varm fuktig sommar och en kall torr vinter med starka vindar. Oktober och november är de trevligaste månaderna, med klar himmel och mild temperatur.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.