chendgu-och-jin-floden

Gay Chengdu · Stadsguide

Första besöket i Chengdu? Då är vår gay Chengdu stadsguide för dig.

第 一次 到 成都 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

chendgu-och-jin-floden

Chengdu |成都

Denna snabbväxande stad med en befolkning på 14 miljoner är ett viktigt ekonomiskt knutpunkt med många höghus och livliga nattlokaler. Chengdu är uppdelad i fem stadsdelar, med floden Funan som går genom staden.

Trots stadens snabba modernisering finns det en mängd kultur och historia att utforska. Chengdus berömda turistattraktioner inkluderar Wuhouci-templet, Tianfu Square, Chunxi Shopping District och Panda Research Base.

 

Gay scen

Chengdu har en avslappnad gayscen som smälter väl in i den vanliga miljön. Offentliga uppvisningar av tillgivenhet, homosexuella och raka tolereras generellt.

Det finns några "exklusivt gay" och gayvänliga barer som är mer för att umgås än att ansluta. Chengdu nattlivsscen lockar en mycket blandad, internationell och gayvänlig publik.

Chengdu Shuanglius internationella flygplats serverar flyg till de flesta större städer i Kina och vissa internationella destinationer. Tågförbindelser är tillgängliga till de flesta städer inklusive Peking, Shanghai och Kunming.

 

Att ta sig runt i Chengdu

Det finns två tunnelbanelinjer. Linje 1 går nord-syd och linje 2 öst-väst. Taxi är allmänt tillgängliga. Officiella taxibilar är utrustade med mätare. Chengdu har ett omfattande busssystem, men busslinjer och kartor är alla på kinesiska, så mindre användbara för icke-kinesiska lästurister.

 

Saker att se och göra

Tianfu-torget (天府广场) - stadskärnan med den stora ordförande Mao-statyn och hela dagen vattenshow med synkroniserad musik.; navet i Chengdus tunnelbanesystem.

Jinli Ancient Street (锦里古街) - denna stadsdel i Gamla stan är populär bland lokalbefolkningen och besökare för sitt breda utbud av hotell, antikaffärer, barer, restauranger och nattklubbar.

Wuhouci-templet (武侯祠) - beläget sydväst om Tianfu Square bredvid Jinli Street, är templet hem för dussintals dammtäckta statyer av historiska figurer och attraktiva trädgårdar.

Chunxi väg (春熙路) - populär shoppinggata i centrala Chengdu, med många restauranger, klädbutiker, bokhandlar, arkader och biografer.

Kuanzhaixiangzi (宽窄巷子) - en avkopplande stadsdel i Qing-dynastinstil med massor av tehus och lokala matställen; gratis WiFi tillgängligt.

Chengdu Panda Research Base - den största anläggningen av detta slag i världen för uppfödning av jättepanda.

Wenshu-templet (文殊院) - Chengdus mest imponerande och berömda buddhistiska tempel från Tangdynastin.

Qingyang-templet (青羊宫) - det äldsta och största taoisttemplet i området, beläget väster om stadens centrum.

qingyang-gong-tempel-chengdu

Sichuan provinsmuseum (四川省博物馆) - visar upp en stor samling kinesiska målningar, bronsartiklar, buddhistiska skulpturer, tibetanska artefakter och antropologiska föremål från provinsen.

Sichuan Opera (四川歌剧院) - denna plats har en mängd olika scenframträdanden inklusive traditionella musiker, magiker, komedi (på kinesiska), skuggspel och dans.

 

När ska Besök

Omgiven av natursköna berg är Chengdu känt för sin brist på sol. Sommarmånaderna kan vara varma och fuktiga. Den trevligaste tiden att besöka är på vintern.

 

Var ska man bo i Chengdu?

Chengdu är en av de mest levande megastäderna i Kina. Dess stora stadskärna är hem för många internationella märkeshotell i världsklass.

Vår rekommenderade Chengdu-hotell erbjuder en utmärkt bas för att utforska stadens attraktioner, gayscener och nattliv.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.