Gay Chengdu

Gay Chengdu

Chengdu, huvudstaden och största staden i Sichuan-provinsen, är känd för sin mat, tehus, pandor och mångsidiga homosexuella nattliv.成都是四川省最大的城市。它以美食,茶楼,熊猫以及繁华同志夜生名闻夜生吴

Vad händer idag

Vad händer imorgon

Chengdu

Om Oss Chengdu

Chengdu, huvudstaden i Sichuanprovinsen i sydvästra Kina, hyllas inte bara för sitt kryddiga kök och bedårande pandor utan också för sin livliga och inkluderande HBTQ+-scen. Staden kallas ofta av både lokalbefolkningen och besökare som "Gaydu", och staden presenterar en avslappnad gayatmosfär som smidigt integreras i den bredare sociala strukturen. Detta rykte gör Chengdu till en ledstjärna för gaykultur i Kina, trots att vissa röster varnar för att dess queer-meriter ibland kan vara överskattade.

Stadens nattliv erbjuder en mängd olika barer, klubbar och bastur som vänder sig till HBTQ+-gemenskapen, och erbjuder sociala och underhållningsalternativ som är mer inkluderande än många andra städer i Kina. Anmärkningsvärda platser inkluderar MAX bar och Hunk Sky, som var och en bidrar till den rika gobelängen av Chengdus gay-scen.

Chengdu är också känt för sin stora befolkning på cirka 14 miljoner människor och fungerar som ett ekonomiskt nav med många höghus och en livlig nattmiljö. Det är en stad av paradoxer som balanserar snabb modernisering med rika kulturarv som Wuhouci-templet, Tianfu-torget och Jinli Ancient Street, vilket lägger till lager av historiska intriger till dess moderna lockelse.

Gay Chengdu - Travel Gay guide

Chengdu INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Chengdu från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Chengdu för din resaFå din guide