Våra tio bästa saker att göra i Taipei

Våra tio bästa saker att göra i Taipei

Nämn Taipei och de flesta homosexuella resenärer kommer omedelbart att tänka på dess färgglada gayscen och stora Pride-festival.

Men det finns så mycket mer att se och göra. De fantastiska nattmarknaderna, stora köpcentra och god mat är bara en del av berättelsen.

Taipei saknas ofta av resenärer som väljer städer med mer kända namn som Hong Kong, Tokyo eller Bangkok. Det är verkligen synd eftersom Taipei är lika livligt som alla andra asiatiska huvudstäder med mycket att göra och se. Och till skillnad från några av sina konkurrenter kan Taipei erbjuda ett förstklassigt transportsystem med rena, luftkonditionerade tunnelbanor som gör staden lätt att utforska.

Det finns också mycket kultur i staden och du hittar många konstgallerier och installationer att njuta av runt om i staden också. Läs mer: De bästa konstgallerierna i Taipei.

Här är vår topp tio lista över favorit saker att göra och se i denna kosmopolitiska stad:

National Palace Museum

National Palace Museum har en utmärkt samling av kinesiska historiska föremål och är en utmärkt plats för första gången turister att få en förståelse för taiwanesisk kultur och historia. Beläget i Shilin-distriktet. Inträde NTD160.

Chiang Kai-shek minneshall

Uppkallad efter den tidigare Taiwans president Chiang Kai-shek, är detta Taipeis främsta arenor för scenkonst - Nationalteatern och National Opera House. Det är också en rekreationspark för människor att träna och koppla av. Bra ställe för foton. Inträde är gratis.

Taipei 101

Taipei 101 högsta byggnad

En av världens högsta byggnader, det är hem för många barer och restauranger, en hälsoklubb, biograf och designerbutiker. Betala NTD 500 och du kan gå till 89: e till 91: e våningen för att få en fågelperspektiv över Taipei.

Taipei Zoo

Nittio hektar av utställningsbyggnader och utomhusområden, inklusive det asiatiska tropiska regnskogens djurområde, ökendjursområdet, det australiensiska djurområdet, det afrikanska djurområdet, Bird World och den tempererade zonens djurområde. Missa inte jättepandan. Det är en offentlig park så besökare betalar endast 20 NTD för att komma in.

Maokong gondol

Från Taipei Zoo tar du gondolen till Maokong. Utforska de historiska områdena tempel, tebutiker och gatuboder som erbjuder traditionellt kinesiskt te och mat.

Beitou varma källor

En resa till Taipei är aldrig komplett utan att besöka en varm källa. Gå till Beitou-distriktet och välj bland över 30 orter. Beitou-museet har över 5,000 föremål av traditionell folkkonst och broderier.

Longshan-templet

Longshan -templet Taipei

Stadens berömda taoistiska tempel. Bra ställe att besöka för bilder. Inträde är gratis.

Nattmarknader

Nattmarknaden är en av Taipeis ikoner. Shilin Night Market är den mest kända och utmärkta för turister, med bås som säljer souvenirartiklar till kläder och massor av utmärkt taiwanesisk mat. Priserna i de flesta butiker är inte fasta, så prat är en användbar färdighet här. Öppet till midnatt.

Ximenderande

Levande shopping- och nöjesdistrikt.

Elefantberg vandringsled

En relativt kort promenad på 600 meter uppför branta trappor leder till en skogskulle. Du belönas med fantastisk utsikt över staden. Gå tidigt på morgonen eller vid solnedgången.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Taipei

Bläddra bland ett urval av turer i Taipei från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Taipei för din resaFå din guide