Taipei

De bästa konstgallerierna i Taipei

Taipei har ett stort urval av konstgallerier att utforska

Taipei är känt för att vara en av Asiens mest liberala och mångsidiga städer och detta återspeglas definitivt i den pulserande och ständigt växande konstscenen. Med sitt rykte som en av kontinentens kulturhuvudstäder är staden hem för många av regionens mest inflytelserika konstnärer.

Som en av Asiens mest gayvänliga städer har några av gallerierna verk som visar upp det lokala HBT+-samhället och kulturen. Det brukar finnas flera evenemang med fokus på queerpersoner under stadens pridefestivaler.

Mycket av de mest uppvisade verken i Taipei är samtida och konstscenen i staden tenderar att lägga tonvikten på moderna verk. Med många konstmässor och turnerande utställningar finns det många fantastiska gallerier i hela Taipei som alla är väl värda ett besök.

Läs mer: De tio bästa sakerna att göra i Taipei.

Taipei

Aki Galleri

Aki Gallery grundades 2002 och är specialiserat på att visa upp talanger och verk av nya och innovativa samtida konstnärer. Galleriet arbetar med både taiwanesiska och internationella konstnärer för att skapa samlingar av den mest spännande samtidskonsten i alla medier och former.

Museets engagemang för nya konstnärer gör att det är högst osannolikt att se kända konstverk i Aki Gallery, men det är värd för resande utställningar och installationer. Sedan han flyttade till nya lokaler 2008, ligger Aki Gallery nu nära Taipeis konstmuseum, vilket innebär att det är perfekt beläget för resenärer att kombinera de två till en dag av kulturell utforskning.

Samtida galleri

Med arbetsuppdraget att främja Taiwans imponerande förhållande till fotografi och fotografiska konstverk, visar Contemporary Gallery upp en rad konstnärer vars fotografier är både synliga och köpbara från galleributiken.

Utvalda artister inkluderar Olivial Parker, Ansel Adams och Maeda Shingzo samt ett antal mindre kända individer. The Contemporary Gallery är ofta hem för konstmässor och internationella utställningar, så resenärer bör kolla vad som finns på galleriet innan de besöker.

Galleriet är öppet måndag till fredag ​​och är kostnadsfritt. Lokalerna har ett kafé och en butik och är lätta att nå med stadens allmänna kommunikationer, inklusive MRT.

Angel Art Gallery

Angel Art Gallery byggdes och öppnades 1999 i kölvattnet av en förödande jordbävning som skakade Taipei. Galleriet ligger i hjärtat av Taipei, nära Daan Forest Park och ligger inom gångavstånd från många av stadens andra toppattraktioner.

Institutionens mål är att leverera konst till Taipeis invånare på ett sätt som är tillgängligt och opretentiöst. Sedan det öppnades har galleriet blivit ett multifunktionellt utrymme, som visar konst i världsklass och även värd för en rad kulturevenemang under hela året.

Angel Art Gallery är ett gemenskapsdrivet och fokuserat utrymme och detta kan kännas när du besöker galleriet. Galleriet är ett populärt tillhåll för lokalbefolkningen och det kryllar ofta av vänner som njuter av utställningar och skapar sin egen konst.

Chi-Wen Gallery

En av Taipeis ledande institutioner för insamling av samtida konstverk, Chi-Wen Gallery är ett Art Basel-anslutet galleri. Galleriet är hem för verk av några av Taiwans mest kända konstnärer och skapare, med fokus särskilt på dem som arbetar inom video och fotografi.

Chi-Wen Gallery har varit avgörande för att starta karriären för många framgångsrika konstnärer och besökare har chansen att vara en liten del av detta uppdrag genom att besöka och stödja galleriet.

Galleriet ligger bredvid Shuangxi Riverside Park - en av stadens vackraste grönområden som sträcker sig över floden Shuang. Chi-Wen Gallery visar ofta installationer i parken och resenärer uppmuntras att utforska området under sitt besök.

Elsa konsthall

Elsa Gallery tar med en internationell samling till den ibland lokalt dominerade konstscenen och är ett av de mest pålitliga och populära gallerierna i Taipei. Elsa är populär bland individer som söker konst att köpa till sina egna personliga samlingar men är också välkomnande och inkluderande för besökare som bara vill observera de imponerande utställningarna.

Varje konstverk i galleriet har valts ut av Elsa konsthalls personal och är utvalda för sitt estetiska och kulturella värde. Några av verken som visas permanent inkluderar verk av Ah Lan, Wu Yian Yi och Ye Zi Qi, några av Taiwans mest kända konstnärer.

Museum of Contemporary Art

Museum of Contemporary Art var Taiwans första galleri som enbart var tillägnat samtidskonst och är ett av de mest besökta gallerierna i staden och staten. Inrymt i en byggnad från 20-talet, är konsten inuti en skarp kontrast till museets historiska exteriör, med de mest banbrytande samtida verken på utställning.

Museum of Contemporary Art var nyligen värd för Asiens första HBT+ konstutställning. Programmet innehöll över 50 verk av 22 queerartister från Taiwan, Hongkong, Singapore och Kina. Showen ansågs vara en "politisk seger" och inspirerade till ett antal liknande händelser över hela Taiwan.

Besökare på galleriet kan ta del av en rad spännande och välledda engångskurser i konst och veckolånga konstläger.

Läs mer: Taipei, Asiens gaypartyhuvudstad.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Taipei

Bläddra bland ett urval av turer i Taipei från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Taipei för din resaFå din guide