Taipei

Gay Taipei City Guide

Planerar du en resa till Taipei? Då är vår sida för gay Taipei stadsguide för dig

 

Taipei 

Taiwans huvudstad ligger på öns norra spets. Taipei har en yta på cirka 270 km² och cirka 2.6 miljoner människor (cirka 7 miljoner inklusive förorterna). Det är en "global stad" och Taiwans politiska, ekonomiska och kulturella centrum.

Taipei har ett utmärkt transportsystem - med järnvägar, motorvägar, flygplatser och bussar som förbinder Taipei med alla delar av ön. För homosexuella resenärer är Taipei en fantastisk plats att besöka och anses vara mycket säker. Den har allt - en stor gay-scen med fester i världsklass, massor av shopping och restauranger, varma källor och spa och en bra blandning av gammalt/nytt, öst/västlig sightseeing.

Taipei City är indelat i 12 distrikt. De mest välkända distrikten bland homosexuella resenärer inkluderar:

 

 

 • Wanhua 萬華區- Taipeis äldsta distrikt i Taipei; hem till "gaybyn", The Red House, Ximending och många historiska byggnader.
 • Zhongshan 中山區 - har parker vid floden, Fine Arts Museum och ett stort nattliv och barscen, speciellt för björnar.
 • Da'an 大安區 - ett exklusivt kommersiellt område fyllt med varuhus, butiker och trendiga restauranger.
 • Xinyi 信義區 - finansdistriktet som ligger intill Da'an; hem till Taipei 101, World Trade Center, stora köpcentra och många lyxhotell.
 • Songshan 松山區 - hem till många finansiella institutioner och företag samt Raohe Street Night Market - Taipeis äldsta berömda gatumarknad.
 • Beitou 北投區 - detta förortsdistrikt hyser Yangmingshan National Park och är känt för sina många varma källor.

 

Gay rättigheter i Taiwan

När det gäller HBT-rättigheter är Taiwan ett av de mest progressiva länderna i Asien. Regeringen legaliserade äktenskap av samma kön 2019 och skydd mot diskriminering på grund av sexuell läggning har funnits sedan 2003.

Gay resenärer kan förvänta sig att behandlas med samma värdighet och respekt som alla andra och kan njuta av en rad hotell och platser som är gayspecifika eller vänliga. Forskningen visade att före laglig utjämning av rättigheter för HBT + -personer i Taiwan, 75% av befolkningen trodde att HBT + -individer borde behandlas med respekt och kärlek.

Taiwan har till och med en gud dedikerad till att hantera homosexuella individs kärleksliv och har varit en figur av taiwanesisk folklore sedan 17-talet.

För mer information, besök vår Gay Taiwan landsguide sida

Gay scen

Taipei har en blomstrande homosexuell scen som består av Gaybarer, Gay dansklubbar, Gay bastur och Gay massage spa. Det finns en koncentration av gayföretag i och runt The Red House och Ximen-området i Wanhua-distriktet, även om gay-ställen är utspridda i andra delar av staden. En av ett antal platser som finns i The Red House är Café Dalida, en modern och elegant gaybar som är ett populärt tillhåll bland stadens gaybefolkning. Baren ståtar med live-DJ:s varje kväll och en imponerande loungeterrass utomhus.

Spredt över två våningar och ligger nära The Red House, G stjärna är en av Taipeis mest populära gaydansklubbar. Populär bland stadens yngre homosexuella befolkning, blir klubben väldigt upptagen på helgerna och är värd för en rad liveframträdanden och temakvällar.

På allmänna helgdagar finns det vanligtvis storskaliga dansfestevenemang som lockar ett stort antal besökare från andra asiatiska länder, inklusive Hong Kong och Thailand.

taiwan, taipei, nattvy

Gayhotell i Taipei

De flesta homosexuella besökare bor runt Ximending eller nära shoppingområdet Zhongxiao East Road. Det finns ett stort urval av Mellanklass + budgethotell i dessa populära områden. Westgate Hotel är perfekt beläget bara 1 minuts promenad från Ximen MRT-station och några av stadens mest populära gayställen. Hotellet är möblerat och inrett till en modern standard och rummen har lyxiga sängar, minibar och regndusch. En rad sviter och rum finns tillgängliga för att passa alla smaker och behov.

Några av de bästa lyxhotell finns i det exklusiva Xinyi-distriktet, hem till Taipei 101 och ledande varuhus. Bara en av de många lyxalternativen som finns i staden är W Hotel Taipei. The W erbjuder sina gäster en modern vistelse i toppklass och har alla funktioner och bekvämligheter som förväntas av en 5-stjärnig lokal, inklusive smarta toaletter i varje rum. Hotellet har också en fantastisk pool, gym och bar, som är tillgängliga för gäster 24/7.

Om du planerar att besöka Taipei på en stor festhelg, är det lämpligt att boka ditt hotell i förväg eftersom rummen säljs snabbt, särskilt under Taiwan Pride i oktober - klicka här för att se vår lista över Gay Taipei-hotell.

Gay bastur i Taipei

Taipei har en av de bästa gaybastuscenerna i Asien, och det imponerande urvalet har också mer traditionella taiwanesiska varma källor, en lokal attraktion bland homosexuella lokalbefolkningen och turister. Några av basturna i Taipei är kända som Hattenbas-bastur eller källor som vanligtvis besöks av en homosexuell demografi. En av dessa platser är Taipei I / 0, en stor bastu fördelad på tre våningar och har ett omfattande utbud av faciliteter. Platsen har regelbundna liveframträdanden samt veckovisa temakvällar.

Huang Chi Spa är en varm källa endast för män i japansk stil, och även om den inte är en exklusiv homosexuell mötesplats, är den ett populärt resmål bland homosexuella resenärer. Spaet erbjuder en fridfull tillflyktsort för resenärer som vill fly Taipeis liv och rörelse, med sitt mjuka vattenfall och välskötta trädgård.

Gaymassage i Taipei

Majoriteten av stadens gayinriktade massageställen finns i och runt The Red House. Massageställen i Taipei erbjuder i allmänhet en bekväm och avkopplande miljö och bemannas av välutbildade och kunniga massörer. Weipa Spa är en gayägd massagetjänst som erbjuder ett utbud av massage, spabehandlingar och aromaterapi av manliga terapeuter. Spaet erbjuder prisvärda behandlingspaket som gästerna kan välja mellan.

Taipei

Att ta sig till Taipei

Staden betjänas av två flygplatser. Taiwan Taoyuan International Airport (TPE) är den viktigaste flygplatsen, som ligger cirka 30 km från staden. Det finns en transfertjänst som hämtar och släpper av passagerare på de flesta större hotell och stannar också vid Taipeis centralstation.

Songshan flygplats i centrala Taipei serverar mestadels inrikesflyg. Bussförbindelser som förbinder flygplatsen med närliggande städer finns också. Från flygplatsen finns det flera sätt att komma till staden: buss (express och icke-express), höghastighetståg (som går var 15: e minut), enkelriktad taxi och förbeställd sedan.

MRT från Taoyuan flygplats till Taipeis centralstation är nu i drift (sedan mars 2016). Rutten (53 km) har 24 stationer, som sträcker sig över Taipei City, New Taipei City och Taoyuan City. Det första tåget från Taipeis centralstation till flygplatsen avgår kl. 6 och det sista tåget runt kl. 11.

Att ta sig runt Taipei

Metro

Taipei City har ett mycket rent och säkert Mass Rapid Transit-system (MRT). Det är ett förarlöst upphöjt system, med de sista tågen som avgår vid midnatt. Äta, dricka och röka är förbjudet på både stationer och tåg som är tydligt identifierade på engelska.

Busshållplats

Taipeis busstrafik är mycket effektiv och alla bussar visar all information på engelska vilket gör det enkelt för icke-kinesisktalande besökare att ta sig runt.

Taxi

Uppmätta taxibilar finns tillgängliga 24 timmar om dygnet och de är extremt rikliga i Taipei. De är det enklaste sättet att komma runt. De flesta förare talar begränsad engelska. Vippning är inte nödvändig.

Taipei

Saker att göra i Taipei

Det finns obegränsade möjligheter när det gäller saker att göra i Taipei. Men de mest värdefulla attraktionerna inkluderar:

 

 

 • Njut av fantastisk utsikt från den näst högsta byggnaden i världen på Taipei 101
 • Vandra upp Elephant Mountain Hiking Trail
 • Utforska stadens historia på National Palace Museum
 • Besök Longshan-templet
 • Bli nedsänkt i HBT + -kulturen i det ikoniska Röda huset
 • Upptäck Asiens största zoo på Taipei Zoo
 • Bad i Beitou Hot Springs

 

 

FAQ

När ska Besök

Taipei har ett semitropiskt klimat. Somrarna är varma och fuktiga med ibland regn, medan vintrarna kan vara ganska kyliga och ofta dimmiga. Även om temperaturen aldrig är för extrem hela året, är hösten den mest behagliga säsongen att besöka. Februari till april kan vara fuktig, och maj till oktober är tyfonsäsong.

Visa

För resenärer från de flesta länder finns det en 90-dagars visumfri besöksperiod där inresa till Taiwan är tillåten. Resenärer måste dock ha sex månaders giltighet på sina pass och inte ha något brottsregister. Det finns olika regler för enskilda länder, så kontrollera reglerna som gäller ditt hemland innan du bokar en resa till Taipei.

Pengar

Kredit- och betalkort accepteras på de flesta avancerade anläggningar kontanter är fortfarande mycket viktigt i Taipei och bankomater är vanliga och säkra att använda runt om i staden. Vissa maskiner har en begränsning på det dagliga uttagsbeloppet.

Medan priserna på varor i butiker tenderar att vara fasta, kan resenärer förvänta sig att byta varor på grossistmarknaderna. Priserna kan normalt sänkas med 10% eller 20%.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.