De bästa sakerna att göra i Kuala Lumpur

De bästa sakerna att göra i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur. Denna dynamiska malaysiska huvudstad är hem för en unik blandning av häpnadsväckande skyskrapor och historisk arkitektur. Men det finns mer...

KL lockar miljontals besökare varje år, med sin shopping i världsklass, prisvärda hotell, bra mat och kulturella sevärdheter. Här är en sammanfattning av de bästa sakerna att se och göra i staden.

Bukit Bintang

Hjärtat i KL:s shopping- och nöjesdistrikt. Handla, ät och titta på folk. Megagallerian - Pavilion shoppingcenter är värt att kolla in eftersom du kan hitta lokala och internationella märken, allt på ett och samma ställe.

[klicka här för hotell nära Bukit Bintang]

Handla på Central Market

Tidigare en fisk- och köttmarknad, art déco Central Market är nu en utsedd malaysisk kulturarvsplats. Butiker och stånd säljer souvenirer, konst och lokala produkter. Prova också det mångsidiga utbudet av utmärkt mat - Hokkien Mee, Ice Kachang, Bak Kut Teh, för att nämna några.

Beläget bara ett par minuters promenad från Petaling Street. Öppet dagligen (10-10).

[klicka här för hotell nära Central Market]

Besök Thean Thou Temple

Ett av de största kinesiska templen i världen, beläget på Robson Hill med utsikt över KLs skyline. Denna enorma tempelstruktur i flera våningar består av fantastiska svepande tak, sniderier och statyer.

Petronas-Towers-KL

Ta en selfie på Petronas Towers

Den förmodligen mest ikoniska representationen av KL är de 452 meter höga Petronas Towers. Köp en biljett till observationsdäcket på 86:e våningen eller gå från det ena tornet till det andra genom att använda världens högsta dubbeldäckade himmelbro.

[klicka här för hotell nära Petronas Towers]

...och en till vid KL Tower (Menara Tower)

Den näst mest ikoniska byggnaden i staden är Kuala Lumpur Tower. Även om det främst är ett sändningstorn, har det ett observationsdäck och ett antal andra besöksmål.

Besök den nationella moskén

National Mosque är en av de mest populära moskéerna i Malaysia. Dess design är baserad på den stora moskén i Mecka, med 48 små kupoler. Huvudkupolen symboliserar islams 5 pelare och de 13 delstaterna i Malaysia.

Ta av dig skorna innan du går in. Dräkter tillhandahålls om du inte är lämpligt klädd.

Gå runt Merdeka Square

Merdeka ("oberoende") Square är hem för en av världens högsta flaggstänger och är omgivet av byggnader av historiskt intresse inklusive den ursprungliga koloniala KL-järnvägsstationen. Fördjupa dig i KLs historia.

Batu Caves KL

Utforska Batu-grottorna

En av de mest kända sevärdheterna i Malaysia, Batu Caves är hem för en fantastisk hinduisk helgedom. Beläget cirka 10 km norr om Kuala Lumpur, har den en gigantisk gyllene staty vid foten av 272 branta trappsteg som du klättrar för att nå grottans ingång.

Se upp för aporna eftersom de är kända för att ta saker från intet ont anande besökare. Det enklaste sättet att nå Batu Caves är med taxi.

Fynd på Petaling Street

Petaling Street är Kuala Lumpurs Chinatown. Fullpackade med stånd som säljer kläder, accessoarer, designers och elektroniska prylar, gränderna är trånga och trånga.

Se bara till att pruta hårt eftersom utropspriset vanligtvis är märkt.

Bildbekräftelser

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Kuala Lumpur

Bläddra bland ett urval av turer i Kuala Lumpur från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Kuala Lumpur för din resaFå din guide