Kuala Lumpur

En gayguide till Kuala Lumpur

Utforska Malaysias livliga huvudstad

En stad där toppmoderna glasskyskrapor sträcker sig över lummiga och trevliga centrumgator, Kuala Lumpur är ett unikt och spännande läge. En lekplats för Asiens superrika, staden har snabbt blivit en global destination och anses ofta vara en av de mest internationella städerna på planeten, med en mångkulturell befolkning och utmärkta världstransportförbindelser.

Staden har en rik och fascinerande historia, från de malaysiska och kinesiska nybyggarna som smidda det ursprungliga området från den tjocka djungeln till de brittiska kolonialisterna som invaderade och förvandlade samhället och uppförde oräkneliga viktorianska byggnader. Efter att Malaysia fick självständighet 1957 började Kuala Lumpur blomstra och blev det populära resmål som det är idag.

Trots en modern infrastruktur och futuristisk arkitektur är Malaysias attityder kring homosexualitet arkaiska. LGBT + -personer kan få upp till 20 års straff för sexuella handlingar av samma kön, och caning är ett vanligt straff för dem som stoltserar med deras identitet. Trots detta finns det en diskret men ändå passionerad HBT + -gemenskap i staden som välkomnar homosexuella resenärer med öppna armar.

Kuala Lumpur

Gayklubbar och barer i Kuala Lumpur

Den fruktansvärda situationen för mänskliga rättigheter som HBT + -personer står inför i Kuala Lumpur innebär att de flesta gayställen är mer diskreta än i andra städer och det faktum att homosexualitet förblir olagligt i Malaysia innebär att många gayevenemang kommer att byta plats ofta och bara avslöja platsen nära tiden . Det finns dock fortfarande ett antal barer och klubbar som tillgodoser en homosexuell kundkrets.

BlueBoy Discoteque är en grundpelare i Kuala Lumpurs homosexuella scen, som har tjänat gaygemenskapen här i många år. Efter klockan 1 klubbar klubben till liv som den primära dansklubben för stadens HBT + -befolkning och en mångsidig och eklektisk publik kan ofta ses dansa till malaysiska och västerländska popklassiker. BlueBoy Discoteque är känt för sina fantastiska liveevenemang och är ofta värd för några av de bästa dragdrottningarna i staden. Denna livliga och älskade klubb är det perfekta stället att prova creme de la creme i Kuala Lumpurs homosexuella nattlivsställen.

Om du är ute efter någonstans att värma upp innan du åker till BlueBoy Discotque, leta inte längre än Gaythering Pub. Denna lilla och intima lokala gaybar är en favorit bland HBT + -gemenskapen i staden och med sina billiga drycker och vänlig atmosfär är det den perfekta platsen att få några drinkar tidigt på kvällen. Karaoke här är jättebra och den icke-fördömande atmosfären gör det till en av de bästa platserna att bälta ut ditt favoritnummer.

Utanför stadens centrum och skryter med en upprorisk attityd att matcha, Utopia är det bästa stället att uppleva äkta lokal gaykultur. Klubben besöks av främst lokala homosexuella killar men personalen och beskyddarna kommer att vara vänliga och varma oavsett din bakgrund. Det rymliga dansgolvet är alltid ett livligt nav för aktivitet och det finns nattliga dragshow, strippor och temahändelser. Om du vill fördjupa dig i Kuala Lumpurs homosexuella scen är Utopia rätt plats att göra det.

Kuala Lumpur

Gayhotell i Kuala Lumpur

Att shoppa i Kuala Lumpur är en stor affär, och homosexuella resenärer som vill utnyttja de oändliga high-end butikerna och stora köpcentra bör överväga att bo på ANSA Kaula Lumpur. De nyrenoverade rummen på ANSA är alla färdiga med en elegant och modern design, prioriterat utrymme och bekvämlighet. Badrummen på rummet är en romantisk och överdådig touch, så att gästerna kan njuta av den fantastiska utsikten över staden medan de har en avkopplande blötläggning. Hotellet ligger inte bara nära de bästa butikerna i staden utan också de flesta gaybarer och klubbar.

Poolen på taket vid Invito Hotel Suites är överlägset höjdpunkten på detta moderna hotell. Den stora infinitypoolen har en fantastisk utsikt över horisonten och lugnt utrymme ovanför de livliga gatorna i centrala Kuala Lumpur. Det är det perfekta palatset att koppla av efter en dag med utforskning. Hotellet består av sviter i lägenhetsstil som inkluderar vardagsrum och sovrum samt ett välutrustat kök. Sviterna är ett utmärkt alternativ för homosexuella resenärer som uppskattar integritet och självförsörjning när de reser. Förutom flera närliggande platser har Invito också en restaurang och bar.

Kuala Lumpur är den sjätte mest besökta staden på planeten, därför är det inte förvånande att det finns flera lyxhotell som erbjuder mycket bättre värde än på många andra platser. En sådan plats är GTower Hotel, en prisbelönt anläggning i hjärtat av Kuala Lumpur. Tack vare sitt lilla ekologiska fotavtryck och sitt engagemang för miljön blev GTower det första hotellet i Malaysia som fick ett grönt betyg och detta socialt medvetna hotell är ungefär lika gayvänligt som det blir. De eleganta och rymliga rummen erbjuder en touch av lyx under din vistelse och garanterar dig en vilsam upplevelse.

Kuala Lumpur

Gaybastur i Kuala Lumpur

Bastuerna i Kuala Lumpur tenderar att vara välskötta och bekväma, med några anläggningar prickade runt staden. Det rymliga interiören och dygnet runt-tillgången ligger i stora lokaler Mandi Manda en av Kuala Lumpurs mest populära gaybastur. Platsen lockar stora och olika folkmassor som flockar genom sina dörrar för att njuta av de tre våningarna av hedonistisk kul. Lokalen har en rad faciliteter inklusive ett gym, ångbad, regnbad och till och med ett eget kafé. Precis som Mandi Manda kommer många gaybastur i staden inte att annonsera för sitt HBT + -fokus, men en gång inuti kommer detta att bli mycket tydligt.

KL

Gay rättigheter i Kuala Lumpur

Liksom många teokratier påverkas styrelsen i Malaysia till stor del av religiösa övertygelser, värderingar och skrifter. Den dominerande tron ​​i Malaysia är islam och Koranens läror dikterar kraftigt de lagar som föreslås och antas i landet. Av denna anledning möter HBT + -personer i Kuala Lumpur diskriminering, fara, fördomar och våld i oproportionerliga priser jämfört med cisgender och heterosexuella befolkningen. Straffbart med upp till 20 års fängelse, sexuell aktivitet av samma kön är strängt förbjudet i Malaysia och vaktmordningar och tortyr av HBT + -personer tolereras och ibland uppmuntras av polisen.

Det har inte funnits några tecken på att den malaysiska regeringen har legaliserat äktenskap av samma kön, och det finns inte heller några lagar som skyddar HBT + -personer från diskriminering och vägran av tjänst. Öppet homosexuella HBT-personer är förbjudna att tjäna i militären. Till skillnad från många länder förblir den allmänna opinionen angående HBT + -frågor negativ och visar små tecken på förbättring - en undersökning visade 2011 att 8% av den malaysiska befolkningen tyckte att homosexualitet borde accepteras.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Kuala Lumpur

Bläddra bland ett urval av turer i Kuala Lumpur från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Kuala Lumpur för din resaFå din guide