kuala-lumpur-skyline

Kuala Lumpur · Stadsguide

Första besöket i Kuala Lumpur? Då är vår stadsguide i Kuala Lumpur något för dig.

kuala-lumpur-skyline

Kuala Lumpur är huvudstaden och den största staden i Malaysia. Det har en yta på 243 km² och en befolkning på cirka 6.5 ​​miljoner.

Kuala Lumpur är erkänd som en "global stad" och en stor kulturell smältdegel, och har många stora köpcentra, billiga 5-stjärniga hotell, nattmarknader och restauranger.

Det finns 11 distrikt inklusive Bukit Bintang som ligger i centrum. Bukit Bintang är stadens shopping- och nöjesdistrikt som täcker Jalan Bukit Bintang och omgivande områden. De andra huvudområdena är:

 • Old Town - den traditionella kärnan i KL som inkluderar Chinatown.
 • Gyllene triangeln - Central Business District (CBD) beläget nordost om Gamla stan; hem till många 5-stjärniga hotell och de ikoniska Petronas Twin Towers.
 • Tuanku Abdul Rahman / Chow Kit - det livliga shoppingdistriktet, strax norr om Chinatown.
 • Brickfields - beläget söder om stadens centrum, hem för KL:s centralstation "KL Sentral" och "Little India".
 • Bangsar - ett populärt restaurang- och klubbdistrikt.
 • Midvalley - hem för MegaMall, ett av KL:s mest populära köpcentrum.

Gay rättigheter i Kuala Lumpur

Malaysia är ett land vars lagstiftning och regering i hög grad påverkas av den dominerande tron ​​- islam. Som sådan möter HBT+-individer i KL utmaningar och förföljelse som inte upplevs av heterosexuella och cisgenderpersoner. Samkönade sexuella aktiviteter är strängt förbjudna i landet och de som engagerar sig kan dömas till upp till 20 års fängelse, vigilante och gängavrättningar och tortyr av HBT+-personer tolereras också allmänt av polisen.

Äktenskap av samma kön är olagligt i Malaysia, det finns inga lagar mot diskriminering och HBT + -personer får förbjudas att tjäna öppet i militären. Offentliga attityder till homosexuella är fortfarande negativa och det finns liten rörelse mot ökad jämlikhet.

Gay scen i Kuala Lumpur

Det har blivit ett ökande antal gaylokaler i KL till följd av stadens internationalisering. Scenen är diskret och platserna ändras ganska ofta eftersom homosexualitet fortfarande är olagligt.

BluBoy Discotheque är den äldsta gaybaren i KL och är en populär plats bland HBT+-lokalbor och resenärer. Denna centralt belägna klubb är öppen hela veckan och är värd för fantastiska kabaréshower på helgerna. Som en av stadens främsta mötesplatser kan klubben bli ganska upptagen allt eftersom natten går.

Förutom en handfull homosexuella företag finns det några "straight" Barer och klubbar som är värd för "gayvänliga nätter". Dessa mötesplatser skulle inte identifiera sig som "gay" utan erbjuder nätter (vanligtvis fredag ​​eller lördag) som lockar ett stort antal homosexuella kunder.

Kuala Lumpur

Gayhotell i Kuala Lumpur

De flesta homosexuella turister bor inom Golden Triangle-området, det största shopping- och nattlivsdistriktet i staden. Detta område inkluderar shopping- och gayområdet Bukit Bintang, lyxhotellen på Sultan Ismail, P. Ramlee nöjesgata och hela Kuala Lumpurs centrum.

Ritz-Carlton Kuala Lumpur är ett av stadens finaste och mest eleganta lyxhotell. Hotellet erbjuder gästerna oklanderligt 5-stjärnigt boende, och ligger i det livliga Bukit Bintang-området och är den perfekta basen för att utforska allt som KL har att ge. Den vackert designade lokalen har en pool, gym, spa och gästrummen har till och med överdådiga marmorbadrum. Ritz-Carlton är den perfekta platsen för gäster som söker en upphöjd upplevelse i KL.

Kuala Lumpur är den sjätte mest besökta staden på jorden, så det är ingen överraskning att det finns ett omfattande och varierat utbud av hotell här, några av de bästa inkluderar Furama Bukit Bintang, Le Apple, WOLO och Invito Hotel Suites.

För hotellrekommendationer och onlinebokning, besök vår Kuala Lumpur Hotels-sida.

Gaybastur i Kuala Lumpur

Det finns ett urval av etablerade och välskötta bastur i KL, varav många är öppna dygnet runt. En av de mest populära platserna Mandi Manda, en stor och populär bastu med ett centralt läge. Mandi Manda lockar stora folkmassor av både lokalbefolkningen och turister och sprids över tre expansiva våningar. Bastun har en rad faciliteter inklusive ett gym, ångbad, regnbad och till och med ett eget kafé.

Bastur som Mandi Manda annonserar inte alltid explicit sitt HBT+-fokus utan tenderar att vara välkomnande och inkluderande.

Att ta sig till Kuala Lumpur

Kuala Lumpur International Airport (KUL) ligger 50 km söder om staden och har två terminaler. Huvudterminalen används av flygbolag med full service. "Lågpristerminalen" används av AirAsia, Tiger Airways och Cebu Pacific. LCCT och Main Terminal delar samma landningsbana men ligger nästan 20 km från varandra på väg. Det finns täta pendeltrafik mellan de två terminalerna.

Det finns en utmärkt tågförbindelse mellan huvudterminalen och stationen "KL Sentral" som tar bara 28 minuter. Om du anländer till LCCT måste du ta pendeln till huvudterminalen. Var medveten om att taxichaufförer på LCCT kan ge sken av att vara flygplatspersonal och försöka styra dig mot en mycket dyr taxibuss.

Tempel och grotta nära Kuala Lumpur

Att ta sig runt i Kuala Lumpur

KL:s kollektivtrafik är ganska effektivt, även om utmaningen ligger i integrationen. Ett bra alternativ till kollektivtrafik är Grab eller Uber, eftersom många taxichaufförer vägrar att använda mätaren och vill ha ett dyrt schablonbelopp.

Tåg

Det finns fyra typer: LRT, KL Monorail, KTM Komuter och KLIA. LTR är som en tunnelbana, men de flesta spår är upphöjda över marken. Priserna är billiga och kartan är lätt att förstå.

Busshållplats

Det finns dubbeldäckare 'KL Hop-On Hop-Off' sightseeingbussar med gratis WiFi ombord. En informationskommentar ges via hörlurar. RapidKL driver ett billigt och heltäckande bussnätverk i och runt Kuala Lumpur, men de låga frekvenserna och bristen på skyltar gör det utmanande för turister.

Taxi

Taxi är bekvämt även om många förare vägrar att använda mätaren. Stadens järnvägstäckning är tillräckligt bra så du borde inte behöva en taxi till de flesta hotell och större turistattraktioner.

Till fots

Kuala Lumpurs gamla stadskärna är kompakt och passar utmärkt för att utforska till fots. Övergångsställen respekteras i allmänhet av förare. Jaywalking är tekniskt olagligt men förbises ofta.

Saker att göra i Kuala Lumpur

Kaula Lumpur vimlar av möjligheter till utforskning och upptäckt. Några av de bästa attraktionerna i staden inkluderar dock:

 • Njut av KL:s fantastiska skyline från Petronas Twin Towers
 • Tillbringa en dag med shopping i Bukit Bintang
 • Fördjupa dig i historien vid Thean Hou-templet
 • Utforska de tropiska havsdjupen vid Aquaria KLCC
 • Upptäck forntida historia på Islamic Arts Museum
 • Modig resan in i Batu-grottorna

Läs mer: De bästa sakerna att göra i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Vanliga frågor

När ska man besöka

Malaysia upplever ett varmt och fuktigt klimat året runt, vilket innebär att när du besöker KL kommer du sannolikt att känna den klibbiga värmen. Men eftersom det har ett tropiskt klimat finns det frekventa regn och stormar som förekommer främst under den våta säsongen - mellan april och oktober. KL ligger inbäddat bland utsträckta bergskedjor i de flesta riktningar vilket innebär att temperaturen här är något svalare än resten av Malaysia med medel som varierar mellan 29°C - 35°C under dagen och 26°C - 29°C på natten.

När det gäller den billigaste besöket, tenderar hotell och flyg att vara billigast under vintermånaderna, när turismen är långsammare och gatorna är mindre upptagna.

Visa

Medborgare från de flesta länder kan besöka Malaysia utan visum så länge deras vistelse är mindre än 90 dagar. Detaljer om boende, resemotiv och ägodelar måste tillhandahållas innan ankomst och visum krävs för 90-dagarsresor från vissa länder. Visumansökningar kan göras på alla malaysiska ambassader men kontrollera innan du bokar om du behöver en att besöka.

Pengar

Valutan i Malaysia är Ringgits. Bankomater finns i hela staden, men Mastercard och Visa är de mest accepterade betalningsmetoderna, särskilt på avancerade restauranger och hotell.

Det finns ingen riktig tippkultur i KL. Men för bra service är 10% det vanligaste tipsbeloppet. Tipp kan också förväntas på ett fåtal lyxhotell.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell