Gay Puerto Vallarta - Almar Resort

Saker att göra i Puerto Vallarta

Upptäck Mexikos största gayborhood

Puerto Vallarta, även känd som PV, är hem för Latinamerikas största gayborhood: Zona Romantica. Det är ett stort drag för nordamerikanska turister - särskilt HBT+-resenärer. Många rika amerikaner har fritidshus i Puerto Vallarta. Det har de högsta fastighetspriserna i Mexiko.

En perfekt semesterplats, PV är kompakt, den har fantastiska stränder, många hotell, livliga nattliv och en berömd matplats. Det lokala köket anses vara det näst enda i Mexico City. Även om Puerto Vallarta lockar många turister har den fortfarande en autentisk mexikansk känsla. Medan Cancun inte gör det (det är som ett karibiskt Florida). Om du letar efter en smak av Mexiko och en gammal homosexuell tid är Puerto Vallarta platsen att vara.

PV

Ta en båttur runt Banderas Bay på morgonen

Puerto Vallarta ligger i delstaten Jalisco. Dess kust sträcker sig längs Banderas Bay. Viken sträcker sig till nästa delstat, Nayarit, ett stort resande destination. Du kan ta en båttur från Puerto Vallarta runt Banderas Bay. Du seglar genom grottor, utforskar glesbefolkade öar och avlägsna stränder. Du kan också spåra delfiner. Det finns många delfiner i Banderas Bay och till och med några valar. Om du har tur kan du se en val på din båttur. Du kan till och med segla upp till den och möta havets kung ansikte mot ansikte.

PV

Utforska The Malecon på eftermiddagen

Malecon är huvudgatan i Puerto Vallarta. En Malecon är i grunden en gata som går längs havet. Det är det största shoppingområdet. Inga bilar är tillåtna så det är perfekt att promenera. Du hittar det berömda PV-skylten i centrala Malecon. Ett måste för Instagram.

Det är bra för att titta på folk. Det finns palmer och skulpturer längs Malecon. Du kan följa med på en rundtur och upptäcka stadens höjdpunkter med en lokal guide. Om du är en matälskare kan du gå med på en mat- och drycksturné. En tequilaprovning är ett måste - du är trots allt i Mexiko. Upptäck skillnaden mellan tequila och mezcal och de olika lokala varianterna. Du kan göra ett tequilapass på eftermiddagen, bara du äter något! Enligt vår erfarenhet är tequilan av så hög kvalitet, baksmällan är inte så illa.

I slutet av Malecon hittar du Our Lady of Guadalupe, den viktigaste kyrkan i staden. Mellan 1 och 12 december äger Our Lady of Guadalupe Festival rum. Det är en av PV: s största festivaler. Som med de flesta mexikanska festivaler är det väldigt färgstarkt och spännande. De dödas dag äger rum den 1 och 2 november. PV kommer att surra under dessa festivaler.

Casa Kimberly

Ta en tur till Casa Kimberly

Puerto Vallarta var en sömnig fiskestad på 1960-talet. Det var verkligen inte ett turistmål. 1964 filmade John Huston The Night of the Iguana, hans Tennessee Williams-anpassning, i Puerto Vallarta. Richard Burton spelade tillsammans med Ava Gardner. Vid det här laget dejtade Burton med Elizabeth Taylor. Hon flög till Mexiko för att hålla ett öga på honom. De blev båda förälskade i Puerto Vallarta och köpte två fastigheter nära Malecon. Fastigheterna kopplades senare samman med en bro - designad för att se ut som Venedigs Suckarnas bro! De tillbringade många glada och inte så glada kvällar på fastigheten.

Fastigheten fick namnet Casa Kimberly. När Taylor dog såldes det och förvandlades till ett boutiquehotell. Du kan bo där - om du har djupa fickor. Även om du inte stannar där kan du besöka och ta en cocktail i Elizabeth Taylors tidigare spjälsäng.

Puerto Vallarta

Fest i Zona Romantica på natten

Zona Romantica är full av gaybarer. Det har så många gaybarer som du skulle hitta i en större stad. Du kan börja kl Garbos pianobar för en cocktail. Det är en mer civiliserad plats - din kväll kan bli alltmer ociviliserad, om du så önskar. Låt oss anta att du gör: gå till Queens för en drink. Det är en gaybar i Mexiko som också fungerar som en helgedom för den brittiska monarkin. Det är charmigt bonkers.

Paco's Ranch anses av många vara den mest populära gaybaren i Puerto Vallarta. Det är ganska vildt. Förvänta dig två våningar fyllda med homosexuella män, varav många kommer att vara bar överkropp när natten fortskrider. Det finns regelbundna dragföreställningar, ofta av mycket hög standard. De Travel Gay teamet observerade en Beyonce-dragartist på Paco's Ranch. Det var en stor produktion, nästan som ett huvudevenemang på Drag Race.

Almar Gay och Lesbian Resort Puerto Vallarta

Smakämnen Almar Resort (bilden ovan) har också en fantastisk bar och som en HBT-specifik resort hittar du massor av homosexuella och lesbiska gäster på detta hotell i Puerto Vallarta. Top Sky Bar & Restaurant är ofta där många av homosexuella och lesbiska möten träffas för nöje och underhållning.

Turister kan utveckla en tendens att beställa ett skott tequila med varje drink. Det är trots allt Mexiko, så varför inte? Tja, du kan vara lite het om du gör det, så drick ansvarsfullt och få några tacos på vägen tillbaka till ditt hotell.

Puerto Vallarta är en av de mest spännande destinationerna i Mexiko. Det är så varierande. Du kan njuta av en festsemester, en romantisk semester, en sportig semester eller en semesterort. Du kan till och med uppleva alla dessa saker på en gång. Puerto Vallarta må vara liten, men den har pulsen av en mycket större stad. Om det var tillräckligt bra för Elizabeth Taylor är det tillräckligt bra för dig.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Puerto Vallarta

Bläddra bland ett urval av turer i Puerto Vallarta från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Puerto Vallarta för din resaFå din guide