montmartre

Saker att göra i Paris

Upptäck ljusstaden

Paris är en av världens mest besökta städer. Under många år dikterade Paris globala trender inom mode, mat, arkitektur och design. Paris ledde och andra städer följde efter. Det är fortfarande coutures huvudstad och en av de bästa platserna på jorden att njuta av det goda livet. Paris är också hem för en av världens bästa gayscener.

Även om Paris är ett ord för romantik, är verkligheten på marken mer nyanserad. Om du kliver ut från centrala Paris - en sorts förgylld bröllopstårta med en enorm motorväg som skär genom mitten - hittar du en stor, fräsch och på något sätt ganska smutsig stad. Som alla stora städer är Paris fantastiskt eftersom det är en riktig plats och det är en magnet för intressanta människor. Du kan leva din Amelie och Midnight In Paris-fantasi, men det finns mer i Paris än Hollywood-myten.

montmartre

Tillbringa morgonen i Montmartre

Varning: Montmartre är idag en stor turistfälla. Som sagt, det är väl värt ett besök. Gå dit på morgonen innan det blir översvämmat med folk. Om du inte har hjärtproblem kan du följa i Amelies fotspår och gå uppför de oändliga trappan till toppen.

Innan du gör kan du promenera längs Rue Pigalle. Här hittar du Paris sexbutiker och även den legendariska Moulin Rouge. Du kommer definitivt att vilja ta ett foto utanför världens mest berömda kabaretplats. Från Moulin Rouge kan du gå uppför trappan till Montmartre.

På toppen hittar du Sacre Coeur, en kyrka med en lång, turbulent historia. Det har varit en helig plats sedan hedniska tider. De kristna grundarna lades omkring 475 e.Kr. för att hedra St Denis, den första biskopen i Paris. Du hälsas med en av de bästa utsikterna i Paris. Alla dessa steg har varit värt det!

Från Sacre Coeur, gå upp vägen till Montmartre och utforska det historiska bohemiska kvarteret. Det var här mycket av Amelie sattes in. Montmartre har associerats med konst i många år. Peak Montmartre var toppböhmen. Alla i Montmartre skrev en roman eller förberedde sig för att måla sitt mästerverk, och många av dem gjorde det! Människor flockar till Montmartre för en smak av denna kreativa energi. Bohemian Montmartre är ett minne. Idag översvämmer turister gatorna, äter glass och tar bilder. Men om du åker dit innan folkmassan dyker upp kan du få en känsla för Montmartres magi. Du kan också komma tillbaka senare på kvällen för att prova lite barhoppning.

Saint-Germain-des-Prés

Tillbringa eftermiddagen i Saint-Germain-des-Prés

Ett av de rikaste och mest glamorösa distrikten i Paris, Saint-Germain-des-Prés är ett måste. Du hittar många boutiquer, konstgallerier och kaféer som tränger ut på trottoarerna. För ett perfekt parisiskt Instagram-ögonblick, gå till Rue de Furstemberg. Det är en charmig, romantisk och klassiskt parisisk gata.

Saint-Germain-des-Prés-kyrkan är väl värt ett besök. Det är distriktets historiska hjärta. Den nuvarande strukturen i kyrkan går tillbaka till tusen år. Det är en anmärkningsvärd byggnad och den har varit en del av så många banbrytande händelser i Paris historia.

Efter all den promenaden behöver du en drink. Saint-Germain-des-Prés är hem för några Paris mest ikoniska brasserier, Deux Magots och Cafe de Flore. Sitt på terrassen till ett - eller båda - av dessa brasserier och drick en karaff vin. Du är på semester och det är Paris, det går bra att dricka dagtid! Eftersom dessa anläggningar är så ikoniska är de lite turistiga. Du bör fortfarande kolla upp dem. Om du vill ha ett mindre turistiskt ställe, gå ner på en av de mindre sidogatorna och hitta någonstans som fångar ditt öga.

Shakespeare & Co.

Notre Dame och Shakespeare & Co

Notre Dame är en av de största katedralerna i världen. Dess historia sträcker sig tillbaka till 1160. Notre Dame har överlevt så många dramatiska episoder av historien, inte minst den eld som nästan förstörde den under 2019. Det var hem för kulten av förnuft under en kort period under den franska revolutionen. I en av historiens mest kraftfulla hädelse dansade Sophie Momoro halvnaken som förnuftens gudinna inuti katedralen. Notre Dame återvände till sitt heliga ursprung under Napoleon.

Du kommer definitivt att vilja ta ett foto utanför Notre Dame. Det är precis vid Seine. Tvärs över floden hittar du Shakespeare & Co - det är precis vid Quartier Latin. Det är Paris mest berömda engelskspråkiga bokhandel. De har ett utmärkt urval. Du kan be om en Shakespeare & Co-stämpel på din bok när du köper den - presentidéer!

Le Marais

Le Marais

Paris berömda gaydistrikt ligger inom bekvämt gångavstånd. Gå tillbaka över floden och förbi Les Halles och in i Le Marais. Det är både homosexuella och judiska distriktet. Le Marais är en av de mest eleganta stadsdelarna i någon stad i Europa. Den är fullproppad med lyxiga butiker, restauranger och barer. Gå runt, stanna till för en drink på ett brasserie och njut av att titta på lite folk. Le Marais är en av de bästa platserna för att titta på människor. Du kommer att se några av de bäst klädda människorna i Europa. De verkar alltid se lätt coola ut.

Gaybarerna öppnar på kvällen. Gå till Rue des Archives - det är kantat av gaybarer. Några av våra favoriter inkluderar COX och befriad. Din gay utekväll i Paris börjar. Läs mer: En gayguide till Le Marais.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Paris

Bläddra bland ett urval av turer i Paris från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in paris för din resaFå din guide