Mumbai

Saker att göra i Mumbai

Mumbai är en stad utan dess like

Mumbai är en megastad. Det är den största staden i Indien och hem för häpnadsväckande 21 miljoner människor. En av de mest tätbefolkade städerna på planeten, Mumbai är känd över hela världen för sitt snabba liv och kaotiska atmosfär - staden är ett fullständigt angrepp på sinnena, och det är det som gör den så speciell. En plats med enorm kulturell rikedom, bevis på Mumbais rika historia kan observeras på varje gata och runt varje hörn.

En av de snabbast utvecklande städerna i världen, Mumbai håller snabbt på att bli en global supermakt, med historiens största demokrati och en snabbt växande finanssektor. I decennier har flockar av internationella resenärer gjort resan till Mumbai och under de senaste åren har HBT+-resor till staden blivit mer populära. Indiens mest liberala stad och hemmet för regionens största gay-scen, Mumbai är ett utmärkt resmål för alla homosexuella resenärer.

indien

Indiens port

Gateway of India byggdes 1911 för att fira ankomsten av den första brittiska monarken till Indien, men vid ankomsten av kung George V hade bågen fortfarande inte färdigställts och en kartongstruktur restes i dess ställe. Basaltkonstruktionen färdigställdes slutligen 1924 och hyllades som en av landets finaste byggnadsverk. Efter kampen för självständighet, 1948, var Gateway of India också utgångspunkten för de sista brittiska trupperna som lämnade landet.

The Gateway of Indias centrala läge gör att många av stadens andra främsta turistattraktioner också ligger i närheten, inklusive Elephanta Island. Strukturen ligger i ett stort öppet utrymme vilket innebär att även under hektiska dagar finns det utrymme att utforska och upptäcka valvgången, och den närliggande Indiska oceanen ger en mild bris över platsen.

Chhatrapati Shivaji Terminus

När Chhatrapati Shivaji Terminus byggdes 1878 designades den för att kombinera både de traditionella arkitektoniska stilarna i Indien och de gotiska viktorianska siluetterna som var populära i Storbritannien på den tiden. Chhatrapati Shivaji Terminus anses ofta vara en av de finaste fungerande järnvägsstationerna i världen och är ett mästerverk av utsmyckat och raffinerat hantverk, som tar 10 år att färdigställa. Den överdrivna och överdrivna designen av stationen gjorde den till en internationell symbol för rikedom och politisk makt.

Idag är den utsedda UNESCO: s världsarvslista fortfarande en viktig knutpunkt för transporter för Mumbai, med 18 plattformar och utgående tåg över Indien och utanför. Även om Chhatrapati Shivaji Terminus är en funktionell station, är det också en av de mest populära turistattraktionerna i staden, med tusentals resenärer som besöker varje år. Som sådan kan stationen bli extremt trång vid hektiska tider så försök att undvika besök under stadens rusningstid.

Gaybarer och klubbar i Mumbai

Mumbai är hem för den största och mest etablerade gayscenen i landet, och har under de senaste åren etablerat sig som en gayhuvudstad i regionen, och ett stänk av gaybarer och klubbar kan hittas på hela gatorna. Även om Indien har utvecklats i en exponentiell takt de senaste åren, är den traditionella kulturen i landet fortfarande mycket konservativ, och även om Mumbai har en gay-scen speglar den inte kreativiteten och mångfalden hos stadens invånare.

Gaynattlivet i Mumbai är centrerat kring ett fåtal etablerade gayvänliga arenor, och gaygrupper i Mumbai anordnar ofta engångsevenemang och klubbkvällar, dessa marknadsförs lokalt och via sociala medier. Frälsningsstjärna är en av de enda klubbarna i staden som är värd för en månatlig dansfest som är populär bland HBT-gemenskapen. Festerna på Salvation Star brukar vara välbesökta och datumen kan enkelt hittas online.

Elephantaön

10 km från Gateway of India och skyddad i Mumbais hamn, är Elephanta Island en av Mumbais mest populära turistattraktioner. Den lummiga och tätt bevuxna ön är hem för ett antal antika tempel, framför allt The Elephanta Cave Temples. Templen beräknas vara cirka 2000 år gamla, och beskriver både hinduisk och buddhistisk kultur i staden och fungerar som en viktig plats för både religion och turism. Ön är lätt att nå från Mumbai med en en timmes färja som är rimligt prissatt och en allmänt bekväm resa.

Elephanta Island är hem för ungefär 1,200 14 människor som bor i dess små byar och lever på att sälja souvenirer, snacks och drycker till båtlasterna av turister som anländer varje dag. Grotttemplen finns på två platser där den viktigaste är The Great Cave, ett tempelkomplex som tros ha varit en hinduisk plats för tillbedjan fram till XNUMX-talet. Grottorna är rymliga och deras öppna fronter har fantastisk utsikt över Indiska oceanen, vilket innebär att inte ens klaustrofober ska känna sig fångade. Elephanta Island är en helt unik miljö och en skarp kontrast till det liv och rörelse i Mumbai - en oslagbar syn och en fridfull plats av lugnt lugn.

mumbai

Chor Bazaar

Chor Bazaar har en av de mest fascinerande historierna från någon av Mumbais anmärkningsvärda platser. I över 150 år har marknaden varit ett nav för handel och handel, samt fungerat som centrum för det lokala samhället. Chor Bazaar var ursprungligen känd som Shor Bazaar, vilket betyder "Noisy Market", men det brittiska felaktiga uttalet av ordet innebar att "Shor" blev "Chor". Området kring marknaden var en hotspot av fattigdom och kriminalitet under mycket av dess existens och stöldgods såldes ofta här, vilket gav det smeknamnet "tjuvarnas marknad".

Det bästa sättet att komma in i Chor Bazaar är via Mutton Street, en högljudd och kaotisk väg som kännetecknas av sönderfallande byggnader och tung trafik. Även om området ibland kan vara överväldigande, är det i allmänhet säkert. En av basarens höjdpunkter är det omfattande och varierade utbudet av butiker som säljer handgjorda och utsmyckade prydnadssaker. Det mest populära materialet är brons och många av varorna som säljs kommer att vara pläterade eller tillverkade med metall.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Mumbai

Bläddra bland ett urval av turer i Mumbai från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Mumbai för din resaFå din guide