Hamburg

Saker att göra i Hamburg

Upptäck Tysklands andra stad

Hamburg är förmodligen Tysklands största kulturstad. Ta det, berlin! Hamburg har femtio museer, nästan lika många teatrar och över hundra musikställen. Endast London och New York har större musikscener.

Tysklands andra stad är ett stort handelscentrum med en stark maritim historia. Det berömda röda ljusdistriktet Reeperbahn har en otrolig atmosfär. Den kulinariska scenen är utmärkt och mycket varierande. Du kan lyfta ett glas och i en snygg cocktailbar och sedan dansa hela natten i en tidigare WW2-bunker. Hamburg erbjuder den perfekta kombinationen av kulturell dynamik och livligt nattliv. Låt oss vara ärliga, de två brukar gå hand i hand.

Sjön Alster skär genom staden och förbinder den med havet. Hamburg är en av Europas grönaste städer. Parken Planten und Blomen är stadens bukoliska hjärta. Som Tysklands rikaste stad är Hamburg utmärkt för shopping och den är full av ekonomiska möjligheter.

Speicherstadt

Speicherstadt, känd som ”lagerstaden”, utvecklades mellan 1885 och 1927. Framväxten av detta lagerområde återspeglade Tysklands växande politiska inflytande efter att ha besegrat Frankrike i det fransk-preussiska kriget. Det är nu ett UNESCO: s världsarvslista. Många av lagren har förvandlats till trendiga hyreshus.

Speicherstadt är en charmig del av staden att utforska. De smala kanalerna och de historiska gotiska tornen, som en gång var ett centralt knutpunkt för Hansan, ger detta område en riktig atmosfär på natten.

Hamburgs gaybarer

Förutom att vara ett kraftfullt ekonomiskt knutpunkt är Hamburg också ett utmärkt ställe att festa. Sankt Georg är Hamburgs homosexuella distrikt. Det är fullt av konststudior och trendiga kaféer. Lang Reihe-gatan skär genom hjärtat av distriktet och det är där du hittar de flesta av de lokala barerna och kaféerna. Du ser många regnbågsflaggor. Trafikljusen visar till och med par av samma kön i denna del av staden.

Bellini Bar är en källarlounge i Sankt Georg. Det är ett bra ställe att börja din homosexuella utekväll i Hamburg. Generation Bar är en annan populär gayplats i samma distrikt. Det öppnar något tidigare och lockar en ung-ish publik. När du är redo att dansa hela natten bör du gå till Rosa INC. – det är Hamburgs största gaybar. Du kan också ta en drink på klubbens systerlokal, WunderBar. Du hittar det bar på Reeperbahn.

reeperbahn

reeperbahn

Välkommen till Hamburgs berömda röda ljusområde. Det är underbart sleazy. Precis som den sädare sidan av Londons Soho hittar du sexbutiker, barer klubbar och teatrar. Det här är i hög grad en plats för syndare och glädjesökare. Det var en gång hemma för Europas största bordell och det var där Beatles spelade några av sina tidiga spelningar. Olika artister har skrivit låtar om Reeperbahn, inte minst Tom Waits minnesvärda ditty från 1992.

Förutom effektivitet och industriell heft har tyskarna verkligen ett skick för dekadent nattliv. Från Weimar Berlin till samtida Berlin, för att inte tala om Hamburgs Reeperbahn, de gör överskott ganska bra. Ta en promenad genom Reeperbahn på natten och njut av en plats med barhoppning. Det är en del av staden där du kan köpa mat när som helst på natten. Du kan också köpa andra saker.

Flohschanze-marknaden

Beläget i det konstnärliga området Sternschanze, fyller denna marknad kullerstensgatorna varje lördag. Du hittar massor av bås som säljer alla slags varor, inklusive antikviteter, kläder, böcker och alla typer av begagnade nyfikenheter. Lämna lite utrymme i ditt fall eftersom du är säker på att hitta några fynd på Flohschanze Market.

Hamburg

Museum Mile

Hamburg är en av de bästa städerna för museumälskare. Du hittar mer än du kan utforska på en resa på Museum Mile. Kunsthalle är en av Europas finaste och största konstgallerier. Det fokuserar på europeisk konst och har en stor samling holländsk konst från guldåldern.

Det finns fyra andra museer på Museum Mile. Det är lätt att gå mellan dem alla. Du kan enkelt köpa en dagsbiljett som ger dig tillgång till flera museer. Det är osannolikt att du kommer att se dem alla på en resa. Det finns många fantastiska konstverk att se på dessa museer av Picasso och Max Ernst.

Elbe Beach

Hamburg är en hamnstad och den har en sandstrand. Det finns många strandbarer prickade längs stranden och det blir mycket upptagen under sommarmånaderna. I slutet av maj tenderar det att vara packat. Floden Elbe är väldigt charmig men den är inte riktigt säker för simning. Du hittar många stora byggnader runt Elbe Beach.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Hamburg

Bläddra bland ett urval av turer i Hamburg från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Hamburg för din resaFå din guide