gay-hamburg-guide-2017

Gay Hamburg · Stadsguide

Planerar du en resa till Hamburg? Då är vår sida för Hamburgs stadsguide något för dig.

gay-hamburg-guide-2017

Hamburg

Hamburg är Tysklands största hamn och näst största stad i storlek (efter Berlin). Officiellt en stadstat förnyar sig denna moderna, blomstrande internationella stad i norra delen av landet ständigt och är känd som "Gateway to the World".

Stadens invånare, "Hamburgare", är förutbestämda att för evigt förknippas med deras världsberömda skapelse, nötköttburgeren. Deras stad är idag lika berömd som en av Tysklands mest välmående och kreativa, och är hem för landets förlagsindustri, medan dess röda ljusdistrikt Reeperbahn lockar besökare från hela norra Europa.

Gay scen i Hamburg

Hamburgs gay-scen är uppdelad i två huvudområden: runt St Georg, med shoppinggatan Lange Reihe som förbinder de flesta gay barer och gaykaféer; och St Pauli, nära Reeperbahn Station. Reeperbahn är stadens nattlivscentrum och "red light"-distriktet där många nattklubbar (hetero och gay) finns.

Det finns några gay bastur och gay kryssningsklubbar nära stadens Hauptbahnhof. Medan Hamburgs gayscene är ingen match i skala till berlin, det är väldigt aktivt och lockar killar från hela Europa och bortom året runt.

Staden är länge känd för sin årliga sommarläderfest och är också värd Hamburg gay Pride och en gayfilmfestival varje år.

toms-saloon-hamburg-gay-scen

Att komma till Hamburg

Plan

Hamburgs flygplats är en stor, modern internationell flygplats, välbetjänad med flyg från hela Europa men med färre direkta interkontinentala alternativ.

Flygplatsen är ansluten till stadens centrum med S-Bahn S1 pendeltåg med en restid på 30 minuter och kostar 3.20 €.

De europeiska rabattföretagen Ryan Air och Wizz Air använder Lübeck-Blackensee flygplats, som ligger mycket längre, cirka 65 km från staden. Det finns bussförbindelser till stadens centrum.

Tåg

Hamburg har fem stora tågstationer och är väl ansluten till andra större europeiska städer med höghastighetståg. Det går direkttåg till andra tyska städer inklusive Berlin, Köln, Düsseldorf, Frankfurt och München.

Det finns också internationella direktförbindelser till Basel och Zürich (Schweiz), Köpenhamn och Århus (Danmark), Budapest (Ungern), Prag (Tjeckien), Wien (Österrike) och Bratislava (Slovakien).

Hamburgs centrum, rådhuset och Alster River

 

Att ta sig runt i Hamburg

Hamburg har ett omfattande kollektivtrafiksystem som är öppet dygnet runt, med bussar och nattbussar och tåg (S-Bahn och U-Bahn) som ger förbindelser till stadens centrum och förorter. Observera tunnelbanelinjen U24 som förbinder stadens centrum med den nyligen utvecklade Hafencity. Enkelbiljetter kostar 7 € och ökar beroende på hur många zoner du använder.

Det finns också regelbundna färjetjänster i hamnen och längs floden Elbe. Ta färjelinje 62 från Landungsbrücken till Finkenwerder för en fantastisk naturskön resa i hamnen till kostnaden för en standard dagsbiljett (6.20 €).

Taxibilar är rikliga och lätta att upptäcka med sin traditionella elfenbensvita färg.

Cykeluthyrning är också enkelt och ett populärt sätt att ta sig runt i staden. Staden driver ett hyresystem som kallas StadtRad - registrera dig på hemsidan och hitta sedan en lokal kiosk för att använda en cykel.

Var man kan bo i Hamburg

Hotell i Hamburg är i allmänhet väl belägna och praktiska att ta sig runt med kollektivtrafik eller genom att gå.

Vi rekommenderar att du bor i Gamla stan nära Hauptbahnhof centralstation. Eller om du föredrar att vara närmare nattlivet har Reeperbahn ett bra urval av hotell.

För vår lista över rekommenderade hotell, besök Gay Hamburg Hotell-sidan.

Saker att se och göra i Hamburg

Stadscentrum:

 • Rathaus (stadshuset) - imponerande, klassiskt europeiskt rådhus, med guidade turer tillgängliga.
 • Michaeliskirche (Church of St Michael) - Hamburgs mest kända arkitektoniska landmärke; en 18th århundradets katedral.
 • Hamburgare Kuntshalle (Konstmuseum) - stort konstmuseum i en intressant historisk byggnad.
 • Jungfernstieg - Trevligt shoppingområde i centrum med en koncentration av designerbutiker.
 • Innenalster - det inre hamnområdet i staden som nu är fyllt med butiker, barer och restauranger.

Hamn:

 • Landungsbrueken (Harbour Piers) - ett bra promenadalternativ runt hamnens kajer, bryggor och strandpromenader.
 • Hamnturer - Hoppa på en vanlig färja för att utforska det stora hamnområdet och för fantastisk utsikt tillbaka över staden.

Hafencity:

Upptäck den nyligen framväxande staden som stiger från gamla industriområden, öar och mark som återvunnits från den gamla stadens hamn.

 • Smakämnen Speicher-Stadt är stadsdelen med gamla lager i utkanten av Hafencity som är en fotograf och arkitekturfantasts dag ute i sig för att utforska och fånga.
 • Miniatur Underlandet – världens största modelljärnväg, och växer fortfarande. Byggt med otrolig uppmärksamhet på detaljer, är detta nu Hamburgs mest populära turistattraktion. Missa inte!
 • Gammal Elbtunnel - som förbinder stadens centrum med hamnen, den här gamla fottunneln under floden är väl värd att utforska.

Parker och trädgårdar:

 • Park Planten un Blumen - stadens botaniska trädgårdar, för härliga promenader, komplett med fontäner, lekplatser för barn och en ishall.
 • Aussenalster - Fritidsstigar runt en härlig sjö i det yttre hamnområdet, men ändå väldigt mycket i stadens centrum.
 • Alster sjöar - gå eller jogga de 8 km långa stigarna runt dessa vackra sjöar, eller ta en båttur.
 • Treppenviertal Blankenese - ta en tur till det kuperade Blankenese-distriktet, med sina pittoreska slingrande branta kullerstensgator, vackra villor och utsikt över floden Elbe.

När ska du besöka Hamburg

Med sitt läge i norra Tyskland kommer sommaren (juni till augusti) alltid att vara toppmånaderna att besöka, det är då de stora gayevenemangen hålls.

Hamburg Gay Pride hålls varje augusti och gayfilmfestivalen varje oktober. Det årliga sommarläderfesten har lockat gayläderscenen till Hamburg i många år, och 2014 ser den mycket förväntade återkomsten av "kryssningsbåten", MS Stubnitz, som den centrala delen av åtgärden.

Visa

Tyskland ligger inom Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa, kontrollera om du behöver Schengenvisum.

Pengar

Den valuta som används i Tyskland är euron uttryckt som EUR eller €. Det finns många ställen att byta pengar i Hamburg. Postkontor ger vanligtvis de bästa priserna. Du bör dock inte behöva byta pengar om du har ett bankomatkort.

Kredit- och betalkort accepteras allmänt i butiker, restauranger och hotell.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.