florens

Saker att göra i Florens

Upptäck renässansens vagga i autentisk toskansk stil

Florens är en av världens mest intima och romantiska städer. Med några av de mest imponerande arkitekturer, gallerier och katedraler; Det är ett måste för alla resenärer som vill uppleva unikt kulturarv.

Den antika toskanska stadens rika renässansarkitektur och några av de mest heliga kyrkorna i Italien gör att skyddslagar gör området praktiskt taget omöjligt att utvecklas, en fråga som innebär att fastighetsmoguler i århundraden har hållits i schack av

Florens kulturella betydelse och ovärderliga arkitektur. Detta har lett till bevarandet av en stad som än idag är orörd av omvärlden, och är symbolen för det traditionella toskanska livet.

Florens gayscenen är en livlig och unik gay, med flera regelbundna klubbkvällar för homosexuella resenärer att njuta av och en mängd mer säsongsbetonade men större HBT-centrerade evenemang.

Galleri

Vandra i hallarna i Uffizi Gallery

Anses vara en av de viktigaste och kulturellt mest betydelsefulla gallerierna globalt, Uffizi Gallery rymmer några av världens mest värdefulla mästerverk. Designad av Giorgio Vasari 1560, har galleriet en samling konstverk och skulpturer som går tillbaka till medeltiden, men det är Uffizis renässansmästerverk som gör det till ett internationellt monument för konst och kultur.

Kanske den mest kända biten som visas på Uffizi Gallery är Venus födelse. Målningen, som mäter nästan tre meter, har reproducerats otaliga gånger genom historien, men att se originalet på nära håll kommer utan tvekan att ge en bestående inverkan på alla besökare.

Uffizi-galleriets centrala läge innebär att det ligger inom gångavstånd från många av Florens bästa kaféer och restauranger, men galleriet i sig har också ett café med en övergångsrik toskansk terrass med fantastisk utsikt över Florens.

katedral

Upptäck den fascinerande historien om katedralen Santa Maria del Fiore

Santa Maria del Fiore-katedralen är ett italienskt landmärke. Katedralen tornar upp sig över resten av stadens byggnader, och med sitt stora kupoltak och slående renässansarkitektur är det en verkligt vacker syn, särskilt när den är upplyst på natten.

Det tar 140 år att fullborda och katedralen, känd som The Duomo, är ett av de bästa exemplen på renässansarkitekturen som Florens är mest känd för. Besökare kan njuta av en av de största kyrkorna i den kristna världen gratis, men officiella turer är också tillgängliga för dem som vill lära sig mer om katedralen Santa Maria del Fiores fascinerande historia.

Florens gay

Prova de finaste toskanska produkterna på San Lorenzo Market

Inrymt i en häpnadsväckande Guiseppe Mengoni-byggnad som går tillbaka till 1874, är inomhusmathallen på San Lorenzo-marknaden full av det finaste och färskaste köttet, grönsakerna och fisken som finns i Florens. Med mycket av råvarorna från Toscanas vackra gårdar är säljare här alltid villiga att förhandla om priserna på dina favoritingredienser, vilket gör detta till ett måste-besök för alla som vill skapa sitt eget autentiska toskanska kök.

San Lorenzo-marknadens utsida är tillägnad handlare som säljer lädervaror, smycken och hantverk. Många av föremålen som erbjuds här är gjorda av äkta florentinska produkter, men var försiktig med att billiga importerade varor säljs till ett högt pris. I likhet med livsmedelsmarknaden förväntar sig de flesta handlare här att kunder byter till lägre priser.

För en mer romantisk upplevelse i kombination med fantastiska erbjudanden, prova att besöka San Lorenzo-marknaden i skymningen. På kvällen är handlarna angelägna om att göra sin slutliga försäljning av dagen så bra erbjudanden är rikliga och detta i kombination med de vackra solnedgångarna som kastar en orange glöd över Florens gör en kvällstur till marknaden till en verkligt filmisk händelse.

Florens gay

Utforska Florens Gay Scene

Det finns ett antal gayklubbkvällar och fester i Florens inklusive Fairy; ett veckodansparty för gay, populärt bland stadens yngre publik. Evenemanget äger rum i centrala Florens och spelar en blandning av pop, house och italienska hits.

Men gayscenen i Florens är till stor del säsongsbetonad. Ett antal hbt-fokuserade evenemang äger rum under hela året, allt från Florence Queer Film Festival i oktober till Toscana Pride i juni, så var noga med att kontrollera vad som händer för HBT i Florens innan du besöker.

Florens gay

Ta en naturskön promenad över Ponte Vecchio

Ponte Vecchio är den äldsta bron i Florens och är också en av de mest fotograferade landmärkena i Italien. Ponte Vecchio korsar floden Arno vid sin smalaste punkt och är känd för sina många butiker och kaféer som vetter mot vattnet.

Butikerna som ligger längs Ponte Vecchio inkluderar juvelerare, konsthandlare och souvenirer, men på natten skapar de traditionella fönsterluckorna som täcker butiksfronten en romantisk och lugn korridor där resenärer kan njuta av den natursköna utsikten över floden.

Den smala inre gatan på broarna är det som gör den så speciell och unik, men den kan bli extremt hektisk så den bästa tiden att besöka är tidigt på morgonen eller senare på kvällen, vid dessa tider kommer du att kunna njuta av skönheten av Ponte Vecchio i sann florentinsk stil utan de livliga folkmassorna.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Florens

Bläddra bland ett urval av turer i Florens från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in florens för din resaFå din guide