Gay Florens · Stadsguide

Gay Florens · Stadsguide

Första resan till Florens? Då är vår stadsguidesida för Florens något för dig.

Florens | Firenze

Florens är huvudstaden i Toscana, en region med vackra landskap, berg och tuffa kustlinjer i Italien.

Trots förstörelsen som inträffade under andra världskriget och de förödande översvämningarna 1966 behåller Florens ett historiskt centrum och ett stolt arv som lockar besökare från hela världen.

Florens utropades till ett världsarv av UNESCO 1982, och det har beskrivits av Forbes som "en av de vackraste städerna i världen".

Gay rättigheter i Italien

För information om homosexuella rättigheter i Italien, se vår Gay Rom stadsguide sida.

Gay scen

Florens har en relativt liten, vänlig, avslappnad homosexuell scen. Florentiner är i allmänhet mycket välkomnande för turister, homosexuella och raka. Florens har inget specifikt gayområde, men staden är tillräckligt kompakt för att gå från en plats till en annan.

Många homosexuella italienare är glada över att vara helt öppna för sin sexualitet. Tecken på tillgivenhet är vanliga mellan både homosexuella och heterosexuella män när de hälsar på varandra. Var hänsynsfull och rör inte under midjan offentligt, eftersom detta anses olämpligt.

Inträde till de flesta kryssningsklubbar och bastur kräver ett ANDDOS Club-kort. Du kan köpa kortet från vilken deltagande plats som helst. Foto-ID krävs för att köpa kortet som är giltigt i 3 månader.

ANDDOS-kortet krävs inte för att komma in Gaybarer or Gay dansklubbar i Florens.

Palazzo Vacchio

 

Att komma till Florens

Amerigo Vespucci International Airport ligger några miles från stadens centrum. Det enda problemet är att väldigt få flygbolag flyger till den här flygplatsen, så du kommer istället att flyga till Pisas internationella flygplats. Från Amerigo Vespucci kan du lika gärna ta en taxi utanför flygplatsen till Florens som kostar mellan 20-25 €.

Från Pisa International, ta flyttbussen till PisaMover-bussen till Pisas centralstation där du sedan avgår till Florens station Santa Maria Novella. Resorna tar inte längre än en timme och biljetter kostar 9.30 € (inklusive PisaMover).

En busstjänst tillhandahålls av ett företag som heter Terravision. Bussar avgår utanför ankomsthallen i Pisa International och kommer att släppa dig utanför Santa Maria Novella till en kostnad av cirka 4.99 € enkel resa.

Biljetter till både buss och tåg kan köpas i ankomsthallen. Ingen av dessa tjänster fungerar sent på kvällen och taxialternativet är inte billigt i Italien.

Florens kan nås med tåg från Rom (1.5 timmar) och Milano (3 timmar).

 

Att ta sig runt i Florens

Till fots

Florens är liten och de flesta sevärdheterna, restaurangerna, shoppingdestinationerna och gayställen ligger inom gångavstånd från varandra. Promenader är ett utmärkt sätt att ta sig till platserna i en så vacker och anmärkningsvärd stad. Bilar är inte tillåtna i större delen av centrumet, men se upp för snabba vespa-mopeder.

Med taxi

Taxibilar är pålitliga och lätta att hitta men dyra – även för korta resor. Taxibilar kan identifieras med en blå skylt med TAXI skrivet i vitt. Om det står bilar och väntar behöver det inte betyda att föraren jobbar. Det är inte ovanligt att se grupper av taxichaufförer skratta och chatta i grupp på gatan. Prova Piazza della Republica, Piazza della Stazione, Piazza Santa Maria Novella, Piazza del Duomo och Piazza Santa Croce för taxibilar.

Med tåg och buss

Tåg och busstjänster är billiga men tenderar inte att hålla sig till tidtabellen. Se till att du validerar din biljett innan du sätter dig på ett tåg eller buss. Titta bara på och kopiera vad alla andra gör. Engelsktalande personal finns tillgänglig på Piazza della Stazione för att hjälpa dig planera din resa. Bussbiljetter börjar från €1.20.

Med spårvagn

Det finns en spårvagn som går från Florens till Scandicci, stadens industriella knutpunkt. Du kan inte köpa biljetter i spårvagnen och de är till samma pris som bussar i staden.

Var man kan bo i Florens

Florens har ett utmärkt val av hotell som passar alla budgetar. För vår lista över populära Florenshotell för homosexuella resenärer, besök vår Gay Florens Hotell sida.

 

utsikt över Ponte-Vecchio-och-floden-Arno

Ponte Vecchio

Saker att se och göra i Florens

Var medveten om att de flesta museer är stängda på måndagar.

  • Duomo - Florens imponerande katedral dominerar himlen från stadens alla vinklar och är omöjlig att missa. Alla vägar verkar leda dit.
  • Klockstapel – Katedralens klocktorn är en 414-stegs stigning, väl värt det för utsikten, plus på sommaren känns det svalt inuti.
  • Galleria dell'Accademia – Köerna som ringlar sig utanför den här platsen väntar alla på att få se en sak Michelangelos staty av David, den mest kända statyn i världen.
  • Palazzo Vecchio – Det viktigaste torget domineras av Florens gigantiska rådhus. Byggnaden byggdes för att representera styrkan i Florens på 13th århundrade. Området är nu utspritt med restauranger och pizzaföreningar.
  • uffizi– Galleriet fortsätter för evigt och är en riktig njutning för renässansens konstälskare. Utsidan av galleriet är täckt av några fantastiska statyer som representerar några av Florens finaste män.
  • Ponte Vecchio - Florens äldsta bro som går över floden Arno går tillbaka till den 14th århundrade och är full av smyckesbutiker.
  • Cappelle Medici – Det spektakulära Medici-mausoleet är den mest fantastiska delen av San Lorenzo-basilikan och får inte missas.
  • Santa Croce Square – Piazza domineras av den gotiska kyrkan Santa Croce och området har lyckats behålla sin medeltida charm och kombinera den med nya restauranger och barer som sprider området. Detta är en utmärkt plats att dra upp en stol i solen och koppla av och titta på aktiviteten.
  • Boboli trädgårdar – Trädgårdarna är en del av Pittipalatset och är helt anmärkningsvärda.
  • Helig ande - ett lite nedgånget område i staden som passar utmärkt för middag och utekväll. Dess sönderfallande fasader verkar ge området karaktär.

När ska du besöka Florens

Florens har ett väldigt varmt klimat på sommaren och vintern kan vara ganska sval. Florens får regn - normalt skyfall en eller två dagar i veckan under vintern. Alla andra dagar är soliga och himlen är blå även på vintern.

De bästa månaderna på året att besöka är maj, juni, september och oktober. Försök att undvika påsk, juli och augusti när du kommer att möta stora köer för museer och bra restauranger.

Gå och Handla

Även om Florens är känt för renässanskonst och arkitektur är det lika känt för sin modebransch och ett stort antal läder- och lyxdesignbutiker.

Kontaktpunkten för berömda italienska lyxklädaffärer ligger på Via de'Tornabuoni, för läderklädselhuvud för Santa Croce, Centro Storico för parfymer, San Lorenzo för mat av god kvalitet och Ponte Vecchio för smycken.

Butiker öppnar vanligtvis kl 09:00 och stänger kl 13:00, öppnar igen kl 15:30 och stänger kl 19:30. De flesta butiker är stängda på måndag morgon och de två senaste veckorna i augusti.

Så klä dig och gå och gör det som florentinerna gör bäst.

Pengar

Italien är medlem i euroområdet. Bankomater (bancomat) är allmänt tillgängliga runt Florens. Om du betalar med kontanter, be om rabatt (det förväntas och du bör få det).

De flesta butiker kommer att be om ID om du betalar med kreditkort. Valutakontor (cambio) ligger nära alla huvud turistområden.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.