Gay Buenos Aires

Saker att göra i Buenos Aires

Upptäck Argentinas huvudstad

Argentinas huvudstad är hem för 15.6 miljoner människor och är en av de mest mångkulturella städerna i Sydamerika. Buenos Aires rankas ofta som en av de bästa platserna att bo i världen - trots politisk instabilitet - med en hög livskvalitet. Den fascinerande historien och kulturrikedomen gör det mycket tilltalande som resmål.

Staden kombinerar en blandning av franska och italienska influenser för att skapa en rik och unik kultur som återspeglas i alla aspekter av livet i Buenos Aires. Ofta beskrivs som en "bleknad glamour", har dess ekonomiska förmögenheter vaxat och avtagit men det har verklig charm och karaktär.

Buenos Aires har en komplex och tumultartad modern historia som kännetecknas av politisk revolution, revolt och korruption. Stadens stora politiska frågor började dyka upp efter valet av president Juan Peron, en socialistisk revolutionär som vann arbetarklassens tjänst men mötte massiv opposition och så småningom en militärkupp.

Buenos Aires är inte bara en homosexuell stad utan det är också hem för Sydamerikas största stolthetsfirande. Staden har en rad gaybarer och klubbar spridda över sina stadsdelar och är i allmänhet säker för HBT-resenärer. Medan Argentina är ett typiskt socialt konservativt och katolskt land, liksom många kosmopolitiska städer, är Buenos Aires mycket mer accepterande och välkomnande av människor med olika bakgrund.

Argentina

San Telmo-marknaden

San Telmo Market är en skattkista av mat, antikviteter och mycket mer med sin livliga atmosfär, varierade blandning av bås och olika dofter och dofter. Marknaden öppnades 1897 för att tillgodose behoven hos inflödet av europeiska invandrare. Även om de ursprungliga båsarna har bytts ut och uppdaterats förblir mycket av marknadens originaldetaljer intakta och som sådan förklarades byggnaden som ett nationellt monument år 2000.

San Telmo-marknaden är öppen varje dag fram till solnedgången och besökare kan handla ett sortiment av produkter och varor. Majoriteten av färskvarorna på marknaden är av mycket hög standard och vanligtvis ganska överkomligt.

Gaybarer i Buenos Aires

Argentina har samma Laissez-faire attityd till kvällar som mycket av Meditteranean, middagen tenderar att börja runt 9 pm och människor inte gå ut förrän midnatt. Även om det inte finns något officiellt gaydistrikt i Buenos Aires, hittar du den högsta koncentrationen av gaybarer och klubbar i Palermo.

Det skiljer lite mellan barer och klubbar i Buenos Aires, eftersom de flesta tidiga kvällsbarer förvandlas till livliga och livliga dansklubbar när natten går. Gay resenärer kommer också att upptäcka att staden har ett varierat utbud av nattklubbar för homosexuella som tilltalar många smaker och intressen.

För de bästa dragshowerna i staden, gå till Sitges Bar. Baren lockar en varierad och blandad gay publik som flockar till platsen för den fantastiska atmosfären och nattliga underhållningen. En annan populär bar i Buenos Aires gay scen är Flux, en trendig källarbar som är populär bland stadens yngre homosexuella publik och regelbundet är värd för levande musik från lokala HBT + -artister.

Gå till Buenos Aires

Casa Rosada

Presidentens hem- och regeringsbyggnad är en av de mest kända och betydelsefulla platserna i Buenos Aires och med sitt slående rosa exteriör är det svårt att missa. Beslutet att måla landets viktigaste byggnad rosa fattades för att sprida spänningarna mellan de två viktigaste politiska partierna vid den tidpunkten, vars officiella färger var röda respektive vita.

Casa Rosada blev globalt erkänt på 1940- och 50-talet när president Juan Peron och First Lady Eva Peron skulle tala till massorna från den framåtvända balkongen. Detta tal låg till grund för låten Don't Cry For Me Argentina.

Tiger

Buenos Aires är stort och upptagen och kan ibland bli överväldigande, men den perfekta flykten är till närliggande Tigre. Tigre är ett paradis vid floden med små öar och kanaler som ursprungligen användes för att lossa frukten som kom med båt. Området är lugnt och pittoreskt och hem för många fantastiska landmärken och historiska attraktioner, inklusive Tigre Art Museum.

För den ultimata Tigre-upplevelsen bör du överväga att ta till vattnet på en av de många båtkryssningarna som går dagligen. Tigre ligger i utkanten av Paraná Delta, det femte största deltaet i världen och ett område med enastående ekologisk mångfald och betydelse. Från vattnet kan resenärer få en unik och intim utsikt över denna charmiga lilla stad.

Teatro Colon

Teatro Colon betraktas som ett av de viktigaste och mest utsökta operahusen på planeten och har en rik och prestigefylld historia som ett framträdande utrymme i världsklass. Operahuset invigdes 1908 och är unikt i sin fantastiska arkitektur och enastående akustik.

Teatro Colon har varit värd för ett stort urval av internationella klassiska artister, inklusive Plácido Domingo, José Carreras och Luciano Pavarotti. Lokalen är fortfarande fullt fungerande och besökare kan boka platser från Teatro Colons kassa, antingen personligen eller online. Dessutom kan besökare ta guidade turer i byggnaden för att få en djupare och mer fullständig förståelse för dess kulturella betydelse och fascinerande historia.

Puerto Madero

Produkten från den senaste utvecklingen i staden, Puerto Madero, är ett kvarter vid floden bort från kaos och rörelse i Buenos Aires. Den tidigare bryggan har utvecklats till ett öppet och expansivt område som kan skryta med sträckande promenader, avancerade matställen och barer samt en rad moderna landmärken.

Juvelen i Puerto Maderos krona är Puente de la Mujer (kvinnobron), en prestation av samtida arkitektur i form av en dramatiskt lutande bro. Från bron kan resenärer uppskatta den fantastiska utsikten över Puerto Madero och Buenos Aires imponerande skyline.

På andra sidan grannskapet finns 865 hektar biologiskt olika naturreservat. Det expansiva gröna området är ett populärt resmål för dem som letar efter lugn och ro eller för att fånga solen under sommarmånaderna.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Buenos Aires

Bläddra bland ett urval av turer i Buenos Aires från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in BUENOS AIRES för din resaFå din guide