Gå till Buenos Aires

Gay Buenos Aires · Stadsguide

Planerar du en resa till Buenos Aires? Vår gay Buenos Aires stadsguide är sidan för dig.

Gå till Buenos Aires

Buenos Aires är Argentinas huvudstad. Den är full av kultur och historia. Buenos Aires grundades på 16-talet av erövrarna. Landet blev oberoende av Spanien 1816. Det är en av de mest besökta städerna i Latinamerika.

Det finns en luft av bleknad storhet till Buenos Aires. Det är en mycket romantisk stad. Det har haft en ganska turbulent historia. Livet har aldrig varit tråkigt i Buenos Aires. Det är en stad med stor karaktär och charm.

Gaybarer och klubbar i Buenos Aires

Buenos Aires har den största och bästa gayscenen i Argentina. Det finns inte riktigt ett homosexuellt distrikt i Buenos Aires. Gaybarerna och klubbarna är utspridda. De flesta av dem finns i distriktet Palermo. Argentina är ett socialt konservativt land på många sätt, men det är ett av de mest gayvänliga länderna i Latinamerika.

Med detta sagt är brottsfrekvensen högre i Latinamerika, så det är värt att ta en taxi på natten och hålla koll på dig. Annars bör du inte stöta på några svårigheter. Åh, och snarare som spanska, gillar argentinerna att äta sent och festa sent.

En av de mest livliga gaybarerna i Buenos Aires kallas Sitges – ja, som gaystaden i Spanien. Det är ett bra ställe att fånga och en argentinsk dragshow. Ett annat bra val är KM noll, det är öppet sju dagar i veckan från midnatt till tidigt. Definitivt en bra plats för festdjur som tänker göra en natt med det.

Klubbarna och barerna tenderar att komma igång samtidigt. Det är inte som i centrala London där gaybarerna är förpackade så snart folk är färdiga. Om du planerar att ha en homosexuell utekväll i Buenos Aires kan du bäst förbereda dig för en sen.

Buenos Aires · Hotell

Gay-populära hotell Buenos Aires

Det finns gott om bra hotell i Buenos Aires. Du hittar femstjärniga lyx- och budgetalternativ. Palermo är en av de bästa platserna att bo på. Det är mitt i hjärtat av handlingarna i centrala Buenos Aires, med det bästa homosexuella nattlivet precis utanför dörren. Den har en bohemisk, artig atmosfär. Det finns gott om restauranger och kaféer att utforska, och det kommer verkligen till liv på natten.

Var Hollywood är ett av de udda hotellen i stan. Det är prisvärt och det är uppkallat efter film- och tv-industrin centrerad i Palermo Soho-området. Palo Santo är ett bra val för miljömedvetna. Det är det första hållbara stadshotellet i Latinamerika och det är också i Palermo.

Recoleta är också ett utmärkt distrikt att bo i. Det är stadens mest välbärgade barrio. Många av den argentinska eliten bor i detta område. Mio Buenos Aires är ett mycket elegant lyxhotell. Ett bra val om du vill plaska ut.

Upplev Buenos Aires

Casa Rosada är en stor turistattraktion du inte bör missa. Detta rosa palats är presidentens hem och regeringsbyggnad. Det blev ökänt när Eva Peron höll sitt sista tal från en balkong i Casa Rosada. Det är vad låten Don't Cry For Me Argentina byggde på.

Tango är en stor argentinsk tradition. Du kan se en tangoshow i Buenos Aires. Vissa kommer att vara mer turistiska än andra. En sak är säker, tangons dramatik och sensualitet är alltid en fröjd att se. Du bör också besöka San Telmo-marknaden - den har pågått sedan 1897. Läs mer: Saker att göra i Buenos Aires.

Gay bastur i Buenos Aires

Den enda stora gaybastun i Buenos Aires kallas homosapiens. Det är inte som den typ av bastur man kan förvänta sig i Berlin, natch. Ändå hittar du en bra blandning av män - många lokalbefolkningen - och ingen brist på snyggingar här. Det kan bli ganska hektiskt och det finns ofta action i varje skrymsle och vrår.

BUENOS AIRES

Att ta sig till Buenos Aires

Det finns några flygplatser i och runt Buenos Aires. Den viktigaste är Ezeiza internationella flygplats. Det är den du sannolikt kommer att flyga in i. Det är cirka 1.5 timmar från stadens centrum. Det enklaste sättet att komma in i stadens centrum är med taxi. En buss går in till stan var 30: e minut. Om du har en budget kan du ta bussen till Buenos Aires.

Vanliga frågor om Buenos Aires

Att ta sig runt i Buenos Aires

Buenos Aires är en storstad men den har bra förbindelser med taxi och kollektivtrafik. Det enklaste sättet att resa runt Buenos Aires är med tunnelbana eller taxi.

Tunnelbana

Tunnelbanan är även känd som ”subte” och är det enklaste och mest prisvärda sättet att resa runt Buenos Aires.

Busshållplats

Inte många turister använder bussen i Buenos Aires men det är ganska effektivt och mycket billigt. Det kan vara lite knepigt att kartlägga busslinjerna runt en sådan storstad på din första resa.

Taxi

Taxibilarna är mycket effektiva men se till att du får de officiella, licensierade. De är gula och svarta. Taxichaufförer i Buenos Aires har varit kända för att överbelasta turister.

Är Buenos Aires säkert?

Buenos Aires är en av de säkraste städerna i Latinamerika. Det anses vara säkrare än LA. Ändå är det en storstad, så håll koll på dig på natten.

Hur dyr är Buenos Aires?

Buenos Aires är inte billigt men det är inte för dyrt. Du kan göra det på en budget, mellanklass eller i total lyx.

När ska man besöka Buenos Aires

April - juni eller september - december är populära tider att besöka Buenos Aires. Det är värt att spendera minst tre dagar i Buenos Aires.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.