Den bästa gatan i Bangkok

Den bästa gatan i Bangkok

Bangkok är världsberömt för sin gatemat.

Du hittar nästan vad som helst i Bangkok, du måste bara leta efter det. Det gäller även köket! Bangkok är en stor, livlig stad med en varierad befolkning. Det är också, med vissa åtgärder, världens mest besökta stad. Köket är lika varierat som du förväntar dig. Det spricker också med färg och smak.

Bangkok har en av de bästa gatumatscenerna i världen. I många västra städer är gatumat för dyrt och lite tråkigt. Och när vi säger tråkiga menar vi smörgåsar. Så många smörgåsar! I Bangkok kan du köpa en ångande skål med utsökt mat för nästan ingenting.

Travel Gay började livet som en gayguide till Bangkok. Två av våra grundare är lokalbefolkningen, så vi har insiderguiden till Bangkoks bästa gatemat. Du kan köpa gatumat överallt i Bangkok, så läs vidare om du vill uppleva det bästa.

Chinatown Yaowarat Street Food

 

Chinatown Yaowarat Street Food

 

Yaowarat, en utmärkt del av Chinatown, är full av gatumatförsäljare. Det kan bli väldigt hektiskt här - alla kommer att leta efter gatumat! Om du beger dig dit tidigare under dagen blir köerna mer hanterbara. Klibbigt mangoris och pad thai är alltid bra val.

Samran Rat Street Food

 

Samran Rat Street Food

 

Samran Rat är ett stort kulinariskt knutpunkt i Bangkok och ett utmärkt ställe att prova gatumat på. Här hittar du Jae Fai restaurang, Thailands första Michelin-mat och andra traditionella thailändska / kinesiska rätter. Det är ganska nära Bangkoks stadshus.

Raan Jay Fai är något av en institution. Den är så bra att den har en Michelin-stjärna och den visades i en Netflix-dokumentär som heter Street Food. Krabbaomeletten är känd av en anledning. Det här stället är nästan för bra - det är alltid långa köer utanför. Du kan inte boka bord så det är bara att dyka upp och hoppas att kön inte är för lång. Det finns många anläggningar i närheten om du inte kan få en plats på Jay Fai.

Rot Fai Street Food

 

Rot Fai Street Food

 

Rot Fai nattmarknad är väl värt att utforska. Det är en utomhusbasar som säljer ett brett utbud av föremål. Antika och vintageentusiaster kommer att klara sig bra här! Du hittar den bakom köpcentret Seacon Square. Det är bäst att få en hytt där. Du hittar massor av gatemat på Rot Fai, inklusive fräsande grillad mat och prisvärda cocktails.

Jae Aun Bua Loy Nam Khing

 

Jae Aun Bua Loy Nam Khing

 

Missa inte denna plats om du har en söt tand. Det ligger i Chinatown. Specialiteten är bua loy nam khing. Dessa dumplings med sött rismjöl kommer sannolikt att bli din nya favoritdessert. De är fyllda med svart sesamsmör och kommer badande i ingefära vatten. För jävligt bra att missa.

Som Tam Jay Så

 

Som Tam Jay Så

 

Om du befinner dig i Silom-affärsdistriktet och gillar lite gatemat, gå till Som Tam Jay So. Det ligger på en lite tystare gata, men det blir fortfarande upptagen vid lunchen. Detta är ett perfekt val om du gillar din mat kryddig. Menyn är på thailändsk men du kan diskutera vad som erbjuds på engelska. Specialrätten är som tam.

 

Är gatumat säkert i Bangkok?

 

Det mesta blir det, men det finns givetvis undantag - du hittar tvivelaktiga matställen över hela världen! En fördel med att köpa gatumat i Bangkok är att den tillagas precis framför dig, vilket ger dig en uppfattning om de sanitära förhållandena. Ring ditt eget samtal. Om du ser ett matställ som ser stökigt ut utan folk utanför, kanske du missar det. Om du ser en lång rad nöjda kunder utanför, skulle det tyda på att du har hittat en populär och ansedd anläggning.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Bangkok

Bläddra bland ett urval av turer i Bangkok från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Bangkok för din resaFå din guide