bangkok-city-guide-intro-bild

Gay Bangkok City Guide

Planerar du en resa till Bangkok? Då är vår sida för gay Bangkok stadsguide för dig

Planerar du en resa till Bangkok? Då är vår stadsguide för Bangkok i Bangkok något för dig.

 

bangkok-city-guide-intro-bild

Bangkok กรุงเทพ

Storstad och den mest befolkade staden i Thailand. Bangkok, känt på thailändska som Krungthep Mahanakhon (eller helt enkelt ”Krungthep”) är centrum för politik, ekonomi, utbildning, kultur, underhållning och transport.

Bangkok grundades 1782 av den första monarken av den nuvarande Chakri-dynastin och täcker ett område på över 1,500 8 km² på slätten vid Chao Phraya-floden och har cirka 10 miljoner människor eller mer än XNUMX % av landets befolkning.

De mest turist-populära områdena ligger inom de centrala distrikten, betjänas antingen av BTS skytrain eller MRT tunnelbanesystem. Dessa inkluderar:

· Siam & Lumpini

Hjärtat i storstads Bangkok, fylld med köpcentra, restauranger och nöjesställen.

· Silom & Sathorn

Bangkoks affärs- och finansdistrikt, hem till många ambassader, höghus samt den främsta gayscenen och nattlivet.

· Sukhumvit

Ett exklusivt område, känt för stora köpcentra, 5-stjärniga hotell, populärt bland expats och lokalbefolkningen i överklassen.

Bangkok

Gay scen

Bangkoks gay-scen är kanske den mest populära i Asien (även om Travel Gay startade i Bangkok, så vi kan vara lite partiska).

Den huvudsakliga Gaybarer och Gay dansklubbar ligger i Silom-området, särskilt på Silom Soi 2 och Soi 4 ​​Road. Dessa staplar (Telefonpub, The Balcony, Stranger Bar, etc.) tenderar att bli upptagen efter 10:XNUMX med mestadels utländska kunder. För dans, Dj station är alltid det bästa alternativet.

I Silom finns också det ökända "Patpong", Bangkoks "red light district" som inkluderar en gayavdelning på Soi Twilight (alias Soi Pratuchai), där det finns några go-go-värdbarer.

Det finns mer än ett dussin gaybastur i Bangkok, med Ratchada Bastu vara den mest populära. Många bastur erbjuder massage, men du är bortskämd med valmöjligheter när det kommer till massage. Beroende på vilken "typ" av tjänst du vill ha, kommer du sannolikt att hitta ett "spa" nära ditt hotell, även om de flesta butiker ligger i kommersiella områden som Silom eller Sukhumvit.

Storskaliga gaydansfester äger rum under nyår och Songkran Festival. Den årliga gKrets fester lockar tusentals homosexuella festbesökare från hela världen.

 

framför Silom Soi 4 ​​gaybarer

 

 

Gayhotell i Bangkok

Bangkok är en stor, livlig stad. Att välja rätt hotell i rätt område är viktigt. Bangkok har ett fantastiskt utbud av hotell, allt från läckra vandrarhem till femstjärnigt lyx. Silom är ett bra ställe att bo på om du vill vara nära det homosexuella nattlivet. Det är väldigt turistvänligt och det är proppfullt med hotell. Siam & Lumpini förkroppsligar huvudcentrumet i storstadsregionen Bangkok - detta område är fullt av action och lättillgängligt med båda Skytrain-linjerna.

De flesta homosexuella besökare bor i eller nära de centrala distrikten i Silom -distriktet eller Siam. För vår lista över rekommenderade hotell i Bangkok för homosexuella resenärer, besök vår Mellanklass hotell i Bangkok, Lyxhotell i Bangkok och Bangkok budgethotell sidor.

Gaymassage i Bangkok

Gay-spa och massageleverantörer är mycket vanliga i Bangkok, mycket mer än i väst. Detta beror delvis på socialt konservativa attityder. I mindre liberala kulturer erbjuder homosexuella utrymmen och tjänsteleverantörer en nyckeltjänst. Ett ställe att gå som homosexuell resenär, ha en gayinteraktion – så att säga – och sedan åka hem. Bangkok är ganska ökänd för att vara en stad där du kan hitta vad som helst.

Vi arbetar med många gaymassagetjänster och spa i Bangkok. De flesta av dem annonserar via vår webbplats. Det är vanligt att ge massören dricks.

Gay bastur i Bangkok

Bangkok är en nöjesstad. Du hittar förmodligen fler gaybastur i Bangkok än i någon annan stad. Bangkok är den mest besökta staden på planeten, enligt vissa åtgärder. Det betyder att du har ett oöverträffat antal människor som strömmar in och ut ur Bangkok, varav många kommer att leta efter kul.

Vissa gaybastur i Bangkok är mer gynnade av lokalbefolkningen, andra är mer gynnade av turister. Vår gaybastuguide kommer att ge dig en beskrivning av de bästa basturna i stan, de mest hektiska tiderna att besöka, vägbeskrivningar och mer.

Gay rättigheter i Thailand

Homosexualitet är lagligt i Thailand. Gayäktenskap är det inte, även om det kan förändras inom en inte alltför avlägsen framtid. Bangkok är känt som ett gaymecka. Gayresenärer har dragits till Bangkok i många år.

Verkligheten på marken är lite mer komplex för lokala par av samma kön. Thailand är ett socialt konservativt land och homosexuella kan utsättas för diskriminering, särskilt inom familjer och på arbetsplatsen. Med detta sagt är Thailand ett mycket välkomnande land för HBT + -utlänningar.

Thailand är känt för sina ladyboys (kathoey). Det finns en utbredd uppfattning i Thailand att kathoeyerna förkroppsligar det tredje könet. Kathoeys accepteras som en del av thailändsk kultur.

Att komma till Bangkok

Bangkok betjänas av två flygplatser: Suvarnabhumi Airport (IATA: BKK) och Don Muang Airport (IATA: DMK). Suvarnabhumi Airport används av alla flygbolag i Thailand förutom Nok Air, Orient Thai och AirAsia som använder Don Muang Airport.

Båda flygplatserna ligger cirka 30 km från stadens centrum, så var beredd på en lång resa för att ta dig in till staden - särskilt under rusningstid. Tillåt minst 3 timmar att ansluta mellan flygplatser, eftersom de ligger långt ifrån varandra och det är tung trafik.

Från flygplatsen

Smakämnen Airport Rail Link är ett skytrain som ansluter mellan Suvarnabhumi flygplats och stadens centrum vid Phayathai Station, och stannar vid 6 stationer på vägen (06:00 - 00:00). Restiden är cirka 35 minuter. Om du har stort eller tungt bagage är detta inte det bästa alternativet eftersom det kommer att kräva en del promenader.

De flesta besökare tar en regelbunden taxi. Fortsätt till taxibåset (strax utanför ankomsthallen) på flygplatsen och du kommer att få ett nummer för din tilldelade taxi. Taxibilar mäts. Det finns en flygplatsavgift på 50 baht på det uppmätta priset och du måste betala vägtullar.  

Flygplats Limousiner finns också på flygplatsen Suvarnabhumi. En flygplatslimo är en lyxig taxitjänst som kostar cirka 1,200 baht enkel väg till de flesta hotell (inklusive vägtullar). Du kan boka en flygplatslimo vid ankomst till en av båsarna i ankomsthallen.

Vanliga frågor om Bangkok

Att ta sig runt i Bangkok

Att sprida sig runt Bangkok hanteras i andra avsnitt, men det är lika enkelt att ta sig runt i staden. Dessa är alla dina alternativ:

Med taxi

Taxi i Bangkok är billiga och tillgängliga dygnet runt. Ett rött ljus i den främre vindrutan betyder att taxin kan hyras. Mätaren börjar vid mycket billiga 24 baht, utan tillägg för nätter eller helger. Så länge din destination är ett välkänt hotell, köpcentrum eller gatunamn, förstår föraren. Om inte, hoppa bara ut och hagla en annan.

Av BTS (Skytrain)

 

 

Bangkoks utmärkta förhöjda tunnelbana är det snabbaste och bekvämaste sättet att resa runt i stadens centrum, särskilt under rusningstid. Om du stannar mer än några dagar, köp ett kaninkort. Kortet kan fyllas på eller debiteras ett fast belopp för 15 eller 25 resor – ekonomiskt och bekvämare än att stå i kö för att köpa enkelbiljetter.

BTS Skytrain-station Bangkok

Med MRT (Mass Rapid Transit)

Bangkok har bara en tunnelbanelinje som går dagligen från 6:XNUMX till midnatt. Dess rutt, från Bang Sue till Hua Lamphong, korsar BTS Skytrain vid Sukhumvit och Silom. Konstigt nog har MRT och BTS var sitt eget biljettsystem - observera lokalbefolkningen.

Av tuk-tuk

Tuk-tuks brukade vara allas favoritsätt att ta sig runt i Bangkok innan Skytrain och mättaxi kom. Passagerare utsätts för värme och föroreningar, men en tuk-tuk kan komma väl till pass ibland. Om du bestämmer dig för att ta en, kom överens om priset innan du går ombord.

Med motorcykel taxi

På varje större gata finns motorcyklar med ryttare som har numrerade orange jackor. Du kan be en att ta dig ner på gatan mot en mindre avgift (vanligtvis 10-20 baht). Dessa är praktiska för korta resor eller när du har bråttom.

Med buss

Bangkok har ett omfattande bussnätverk men förare talar vanligtvis bara thailändska. Du måste veta rutten i förväg. Inte turistvänligt.

När ska man besöka Bangkok

Bangkok är upptagen hela året, även om högsäsong är från november till februari, när vädret är behagligt, med temperaturer som varierar från 25°C till 32°C. Runt april och maj är det väldigt varmt, så var beredd. Regnperioden är från juni till oktober.

Många homosexuella resenärer kommer till Thailand för nyår och Songkran Festival (mitten av april).

 

Bangkok

 

 

Saker att se och göra i Bangkok

Förutom lokalbefolkningens varma gästfrihet, en mycket välkomnande gay-scen, har Bangkok mycket mer att erbjuda. Kolla vår Bangkok sevärdheter sida.

 

Visa

 

 

De flesta turister kan komma in Thailand i upp till 30 dagar utan visum (klicka här för en lista över länder). Vid ankomst, fortsätt till invandring. Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter ankomstdatumet och du behöver bevis på vidare resa (t.ex. en bekräftad flygbiljett).

 

 

Kontakta din lokala thailändska ambassad innan du reser om du planerar att stanna längre, arbeta eller besöka mer än tre gånger under en sexmånadersperiod. Om du överskrider din tillåtna vistelse får du böter. Enligt lag ska du alltid ha ditt pass med dig. Mycket få turister gör detta. Det är dock en bra idé att ha en kopia av ditt pass i plånboken.

 

Pengar

Thailands valuta är thailändsk baht (THB). Bankomater finns över hela Bangkok. Kredit- och betalkort accepteras allmänt på hotell, butiker och restauranger. Du kan bli ombedd att uppvisa foto-ID.

Du kan byta case på de flesta banker eller hos Super Rich som erbjuder något bättre priser. Super Rich-bås finns bekvämt på Siam, Chidlom och Asoke BTS Skytrain-stationer - ditt pass krävs.

Dricksvatten

Kranvatten rekommenderas inte för att dricka. Flaskvatten kan köpas i alla närbutiker (7Eleven, Family Mart, etc.) i hela Bangkok, 24 timmar om dygnet.

För andra tjänster som du kanske tycker är användbara, besök vår Gay Bangkok tjänster sida.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.