Ibiza

De bästa homosexuella stränderna på Ibiza

Ibiza handlar om stranden

Ibiza är känt över hela världen som en plats att festa och varva ner i solen. Varje år kommer uppåt sju miljoner turister till den lilla ön och de fantastiska stränderna är en stor anledning till detta. Med över 80 stränder är Ibiza en av Europas mest populära stranddestinationer.

Stränderna på Ibiza är enhälligt natursköna och underbara, det varma Medelhavsvattnet och den intensiva spanska solen gör stränderna här till de bästa i världen. Varje strand längs kusten är annorlunda, och oavsett om du letar efter obegränsade kryssnings- och helårsfester eller lugna vikar av avkoppling, kommer du garanterat att hitta det perfekta läget på denna solfyllda ö.

gay strand

Bästa gaystranden på Ibiza

Playa Es Cavallet: Ett epicentrum för gayscenen på Ibiza, Playa Es Cavellet tas bort från det livliga Ibiza stad och erbjuder garanterad avkoppling. Stranden är hem för Chiringay - en heldagsrestaurang som nästan uteslutande är gay i sitt kundkrets och utan tvekan den mest populära tillhållsplatsen för både öns homosexuella lokalbefolkning och besökare. Es Cavallet är enormt, och det omgivande området har en robust kvalitet som bidrar till charmen.

Under högsommarmånaderna är stranden full av främst homosexuella solbadare och solsökande. Playa Es Cavallet ligger utanför misshandlad spår och promenad från parkeringen är ungefär 20 minuter, men promenaden är värt det när du ser den sträckande vita sanden och den böljande regnbågsflaggan. Sanddynerna bakom stranden är också ett populärt resmål.

Bästa strandkläder på Ibiza

Sa Caleta: Med en slående och dramatisk kustlinje och kristallklart vatten är Sa Caleta Beach lätt en av Ibizas vackraste och mest unika platser. Den karga stranden är en favorit bland lokalbefolkningen och erbjuder en fridfull tillflyktsort från öns livligare platser. Det är dock inte den avkopplande atmosfären som lockar de flesta homosexuella resenärer hit - stranden är helt valfritt kläder.

Du kommer omedelbart att märka de nakna kropparna prickade längs de små klipporna på Sa Caleta-stranden och klädseln är valfri politik strandens mest populära funktion. De hästskoformade vikarna som utgör denna kuststräcka ger gott om avskildhet och avskildhet att skämma sig utan skam och vattnet är lättillgängligt. De lokala restaurangerna är kända över Ibiza för sina läckra fisk- och skaldjursrätter.

Mest natursköna stranden på Ibiza

Cala D'Hort: För en hisnande utsikt över den välvda bukten och den 400 meter höga klippön El Vedra, ta en resa till stranden Cala D'Hort. Denna lilla strand är ett av de mest orörda och naturligt vackra områdena på Ibizas kust. Vattnet är lugnt och klart och försiktigt varvar den varma sanden. Cala D'Hort är inte en stor strand, men den är väldigt populär, så se till att anlända tidigt för att säkerställa att du får en fantastisk plats med den bästa utsikten.

Det klara vattnet här innebär att snorkling är en populär aktivitet och utrustning kan antingen hyras eller köpas från ett antal butiker längs strandpromenaden. Strax bakom stranden finns ett kluster av små barer som serverar drinkar och tapas, atmosfären här är otrolig och på natten förvandlas några av de små platserna långsamt till livliga och livfulla platser.

gay strand

Bästa kryssningsstranden på Ibiza

Es Cavallet sanddyner: Precis bakom Playa Es Cavalett Es Cavallet Dunes är känd över hela Ibizas gayplats och är öns mest populära resmål och erbjuder en vidsträckt vildmark att utforska. Sanddynerna är särskilt levande på kvällen när den rullande sanden invaderas av lokala och besökande homosexuella killar.

Sanddynerna ligger nära Chiringay och är en del av området Es Cavallet som är ett populärt tillhåll för öns HBT + -gemenskap. Sanddynerna slutar nära vattenkanten på platser och är en fascinerande och vacker miljö i sig.

Mest populära stranden på Ibiza

saltslätterna: Beläggningen för Ibizan-glamour, Las Salinas-stranden, ligger på södra spetsen av ön och är förankrad i ett skyddat naturreservat. Det kristallklara blå vattnet som försiktigt hoppar på sanden här har gjort Las Salinas till en av de mest eftertraktade stränderna på Ibiza i årtionden. Stranden har länge associerats med öns coola och trendiga folkmassa och de livliga husslag som flyter ut ur de många klubbarna som upptar dess längd.

Las Salinas natur i söderläge gör att du kan njuta av allt som stranden har att erbjuda från soluppgång till solnedgång. Du kan vandra i den närliggande skogen, trampa runt bukten eller bara sitta och smutta på och cocktail på denna orörda och livliga häftklammer för varje Ibiza-resa.

gay strand

Kändisarnas favoritstrand på Ibiza

Cala Jondal: Den orörda vita sanden i Cala Jondal är full av exklusiva solstolar och eleganta parasoller och det finns en strandpromenad som sträcker sig längs en stor del av stranden. Det är dessa extra detaljer som gör stranden så populär bland internationella kändisar, som ofta kan ses smuttar på en cocktail eller läser en bok på den vackra stranden Cala Jondal. Viken inom vilken Cala Jondal ligger skyddar strandbesökare från hårda vindar och detta innebär att området under lugna tider är en plats för absolut lugn och ro, bort från folkmassorna i Ibiza stad.

Den avancerade naturen i Cala Jondal innebär att det nu finns ett imponerande utbud av restauranger och barer som sträcker sig längs stranden. Den ikoniska Blue Marlin ligger också på Cala Jondal, en av världens mest exklusiva strandklubbar och erbjuder den högsta lyxen på Ibiza. För att undvika besvikelse, om du vill besöka någon av de stora klubbarna och loungerna under ditt besök, boka några veckor i förväg.

gay strand

Bästa stranden i Formentera

Playa Illetes: Fastän inte på Ibiza, är Formentera Ibizas mer glamorösa syster och bara en kort färjetur bort. De flesta kommer att åka till Formentera i några dagar för att koppla av efter Ibizas liv. Formentera är sin egen unika närliggande ö med otroliga vita sandstränder och turkosblått vatten. Du kan enkelt ta dig runt på skoter eller cykel.

Playa Illetes är den största stranden i Formentera - cirka 5 km från färjeterminalen. Det är inte en gaystrand men har rankats bland världens tio bästa stränder så väl värt ett besök. Ju längre längs stranden du vandrar, desto mindre trångt blir det och du kommer också att snubbla över ett nudistområde som är fritt från solstolar och lite mer igenvuxet.

Det finns några restauranger på stranden, även om de kan vara dyra, så det är bättre att hämta något på en stormarknad i närliggande La Savina, där Ibiza-färjan går.

Läs mer: Saker att göra i Ibiza.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna på Ibiza

Bläddra bland ett urval av turer på Ibiza från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Ibiza för din resaFå din guide