ibiza-strand-travelgayeuropa

Gay Ibiza Island Guide

Planerar du en resa till Ibiza? Då kan vår guidesida för gay Ibiza Island hjälpa dig att få ut det mesta av ditt besök

Ibiza

Inom den spanska Baleariska ögruppen i Medelhavet finns en frodig, grön liten pärla med ett stort rykte för en klubb- och festscen som ingen annan. Välkommen till Ibiza.

Ibiza har lockat homosexuella och heterosexuella sommarsemesterfirare i decennier. Det lockar också en helt annan skara av både homosexuella och heterobesökare som njuter av öns vackra gömda vikar, gamla byar och några av Europas mest fantastiska semestervillor som sprider landskapet över hela norra delen av ön.

ibiza-travelgayeuropaDalt Villa

Gay scen

Gayfestdjur behöver helt enkelt orientera sig mellan två viktiga platser. Under dagen kan du bege dig till Playa Es Cavallet, Ibizas gaystrand. På natten kan du prova nattlivet i Ibiza stad (där de allra flesta homosexuella besökare bor).

Den enda avvikelsen är att uppleva en av gayfesterna som arrangeras av öns legendariska superklubbar, som finns på olika platser runt södra delen av ön.

Att komma till Ibiza

Med flyg

Ibiza betjänas av många charterflyg från sådana som Thomas Cook och First Choice och de flesta av Europas lågprisflygbolag inklusive EasyJet, Monarch och RyanAir. Regelbundna flygningar finns tillgängliga från British Airways, Air Berlin och Iberia.

Om du reser utanför Europa måste du ansluta till en europeisk hub-flygplats som Madrid, Barcelona, ​​London eller Berlin.

En taxi från flygplatsen till Ibiza stad kostar cirka 20 euro. Rutt 10-bussen avgår var 30: e minut eller så och kostar € 3.50.

Med båt

Det går färjetrafik från det spanska fastlandet. Barcelona och Valencia har seglingar året runt med högre frekvensalternativ under den stora semestersäsongen.

Att ta sig runt på Ibiza

För många homosexuella besökare på Ibiza är det lite mer att ta sig runt än den dagliga vandringen från Ibiza stad till Es Cavallet-stranden. Du behöver bara bestämma dig för ditt transportsätt eftersom det är för långt att gå. Dina bästa alternativ är att ta lokalbussen eller hyra en skoter eller bil (läs mer om detta nedan).

För bussen behöver du massor av tålamod eftersom köerna är mycket långa vid rusningstid och det är en tjugo minuters promenad till Es Cavallet Beach från busshållplatsen (en enkel busspris är 2.90 €). Scooterförare måste vara medvetna om farorna, särskilt från de många andra roliga, oerfarna skoterförare som fyller den livliga vägen från strand till stad. Olyckor, stötar och repor är alldeles för vanliga.

När du är frestad att prova en av Ibizas superklubbar är en lokal taxi det bästa alternativet för att komma dit och tillbaka säkert.

Att utforska ön och ta in den vackra och mindre utvecklade norr, dess fiskebyar, lokala hantverks- och produktionsmarknader och vackra avskilda små sandiga vikar, är det bästa alternativet att hyra en bil.

Vägnätet är bra och trafiken försvinner snabbt när du lämnar Ibiza stad.

Var man kan bo på Ibiza

För vår lista över rekommenderade hotell i Ibiza Town nära homosexuella nattliv, besök vår Ibiza hotell för gay.

cala-dhort-stranden-i-solnedgångenCala d'Hort Beach vid solnedgången

Saker att se och göra

Ibiza Town kommer att fånga din uppmärksamhet som centrum för öns nattliga gay-scen, med många barer och små klubbar utspridda runt dess pittoreska kullerstensgator och gränder.

Det är också en UNESCO-listad befäst gammal stad som är väl värd att utforska, hela vägen upp till slottet (Dalt Villa) på toppen av en klipphäll, med fin utsikt ner över staden och ut över Medelhavet.

Ibiza har hundra miles kust och femtio stränder, så om du kan riva dig bort från Es Cavallet, även bara för en dag, kommer dina ansträngningar att belönas väl.

Undvik San Antonio helt (mitten av publiken för rak fest) och åk nordost för att upptäcka en helt annan, lugn och vacker sida av ön. Stanna av vid de charmiga byarna i Sankt Miguel och Sant Joan de Labritja innan du går tillbaka till Ibiza stad.

En annan fantastisk dagsutflykt är att besöka Ibizas systerö, formentera, en timmes båtresa bort, och lätt att nå med färja från Ibiza stad. Väl där kan du hyra en cykel eller skoter för att utforska och verkligen uppskatta skönheten och det fridfulla lugnet som denna ö är känd för.

Det finns också ett bra utbud av semesterboende på ön om en dag av lugn och ro gör att du vill ha mer.

När ska Besök

Ibizas sommarsäsong sträcker sig från slutet av maj till slutet av september. Du kan ha tur med varmt och soligt väder genom att chansa på en resa i april, även om många av gayställen bara är öppna under högsäsong.

Augusti är särskilt hektisk och ett populärt "tillägg" stranddestination för dem som besöker Barcelona för Circuit Festival.

Maj, juni och september är fantastiska tider att besöka. Chansen är stor att du kommer att ha dag efter dag med vackert solsken och hela scenen, från stranden till barerna, har en mer avslappnad och avslappnad atmosfär. Du kommer fortfarande att träffa många andra homosexuella resenärer, men i allmänhet är boende, flyg och biluthyrning billigare.

Visa

Ibiza är en del av Spanien och inom det europeiska Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa, kontrollera om du behöver Schengenvisum.

Pengar

Spanien är medlem i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Du kan bli ombedd att uppvisa fotolegitimation om du betalar med kredit- eller bankkort i en butik.

Ska du hyra en bil?

Gaystranden Playa Es Cavallet ligger 5 km från Ibiza stad. Du kan ta en (ofta fullsatt) buss och gå den sista kilometern, hyra bil eller moped eller boka en (dyr) taxi.

Vårt föredragna alternativ är att hyra en bil. Parkering vid stranden kan dock vara besvärligt under högsäsong, så det är bäst att anlända före kl. 1.

Många hotell erbjuder parkeringsmöjligheter. Det finns ett antal relativt billiga offentliga parkeringar i Ibiza stad och en del obegränsad gatuparkering. Blå linjerade zoner är tidsbegränsade betal- och visningsområden. Gulkantade zoner innebär ingen parkering. En kompakt modell är definitivt det bästa alternativet.

Kör på Ibiza

Det finns en modern dubbel körbana från flygplatsen till Ibiza stad. De flesta andra vägar är väl underhållna, även om vissa kan vara ganska smala. Det finns några utmärkta natursköna vägar runt ön och några fantastiska stränder som bara kan utforskas med bil.

Bilar körs på höger sida av vägen. Säkerhetsbälten är obligatoriska för både främre och bakre passagerare.

Att använda en mobil eller handhållen GPS-enhet under körning är olagligt i Spanien. Kör inte över eller korsa en enda vit linje mitt på vägen. Håll ditt körkort på dig medan du kör.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.