Mykonos vs Ibiza vs Sitges - vilket är Europas bästa gaydestination?

Mykonos vs Ibiza vs Sitges - vilket är Europas bästa gaydestination?

Vilket är bättre? Vi jämför Sitges, Ibiza eller Mykonos, tre av Europas mest populära homosexuella strandhotspots.

Travel Gays team har varit på Ibiza, Sitges och Mykonos vid många tillfällen. Här är vår jämförelse av dessa destinationer och vår ranking för gaystrandscenen, gaynattliv, hotell, restauranger och övergripande valuta för pengarna i Europas bästa gaystranddestinationer.

Mykonos, Grekland

  • Vacker, rymlig gaystrand cirka 30 minuter med bil från Mykonos stad.
  • Helt chic gay (och rak) nattliv med gaybarer som öppnar hela natten.
  • Premiumpriser för nästan allt.

Den grekiska ön Mykonos är en mycket stor sten mitt i Egeiska havet. Allt, från flaskvatten till champagne och män importeras.

Utöver den oemotståndligt eleganta vitkalkade staden och vackra stränder har ön några andra attraktioner. Men att oroa sig för det är att missa poängen. Du kommer till Mykonos för att träffa stranden, njuta av restaurangerna och för att se och ses i barerna. Dess popularitet växer varje år.

Mykonos Gay Stränder 5 stjärnor

De två främsta homosexuella stränderna är Elia och Super Paradise.

Den mest populära är Elia Beach. Det är en blandning av fin och grov vit sand som försiktigt varvas av kristallklart vatten. Under juli och augusti lockar stranden tusen eller fler killar varje dag. Gaystrandområdet är också anmärkningsvärt lugnt (inga högtalarsystem som pumpar ut musik).

Elia-Beach-gay-area-2015-ledare

Solstolar och solskydd finns att hyra och en mat- och dryckeservice “at seat” finns tillgänglig. Restaurangen Elia Beach erbjuder en omfattande meny med utmärkt färsk fisk. Längst bort på Elia-stranden finns det ett kryssningsområde som blir intressant tidigt på kvällen.

Superparadis, som en gay-populär strand, har haft en renässans de senaste åren med öppnandet av den mycket homosexuella Jackie O's Beach Club. När dagen fortskrider kommer Super Paradise till liv med musik och en festatmosfär tar över.

Mykonos Gay nattliv 5 stjärnor

Mykonos lockar så många homosexuella resenärer att det ibland kan kännas att hela staden är en del av scenen.

Medan de stora dansklubbarna som Ibiza erbjuder saknas, Mykonos gay nattliv scen är en magisk upplevelse hela natten som lockar de vackra och rika från hela världen. Klä dig för att imponera och var beredd att börja sent - de flesta barer kommer inte igång förrän efter midnatt. Den världsberömda Jackie O's i Mykonos stad är där du hittar killar av en kväll såväl som Elysium Sunset Bar vilket är perfekt för en cocktail och utsikt när solen går ner.

Hotell i Mykonos 5 stjärnor

Många nya hotell har öppnats på Mykonos de senaste åren, särskilt inom boutique- och lyxsektorn. Boende är dock fortfarande dyrt jämfört med Ibiza eller Sitges.

Restauranger i Mykonos 5 stjärnor

Mykonos Town har ett häpnadsväckande utbud av restauranger från traditionella grekiska krogar till ett växande antal sofistikerade, budgetförstörande fina middagsupplevelser som inte skulle vara felaktiga i London, Paris eller New York. Den kulinariska mångfalden i denna lilla stad är verkligen anmärkningsvärd.

Mykonos - Valuta för pengarna 4-stjärnor

Utan tvekan kan en semester på den magiska ön Mykonos aldrig kallas billig. Förvänta dig att betala premiumpriser för nästan allt. Flyg, hotell, restauranger och barer är i allmänhet dyrare än Ibiza eller Sitges.

När ska jag åka till Mykonos

Mykonos är mycket säsongsbetonat med de allra flesta turister som besöker mellan början av juni och slutet av september. Augusti och början av september är säsongens topp.

Som ett riktmärke baserade vi våra bedömningar på en total planerad utgift på 2,500 USD per person för en veckas semester under högsäsong (exklusive flyg).

Läs mer: Saker att göra Mykonos, Hur man tar en taxi i Mykonos.

Ibiza, Spanien

  • Populär och vacker gaystrand, en stad utanför.
  • Utmärkt gay bar och clubbing scen.
  • Hotell, restauranger och flyg är relativt dyra.

Ibiza är känt för sitt legendariska nattliv och solnedgångsstrandfester. De flesta homosexuella resenärer vågar inte mycket bortom den (historiska) staden Ibiza och Playa Es Cavallet. Men Ibiza är ett utmärkt ställe att utforska, med massor av sevärdheter att se.

Ibiza Gay Stränder 5 stjärnor

Den mjuka vita sandstranden Es Cavallet är en riktig njutning. I juli och augusti kan du förvänta dig att hitta tusen eller fler killar som njuter av solen. Även i juni och september kommer det vanligtvis att finnas hundratals killar som fyller på sin solbränna. Det buskiga området bakom stranden är ett populärt kryssningsområde.

Stranden ligger cirka 5 kilometer från Ibiza stad, så du måste hyra en bil, motorcykel eller ta en (trång) buss till strandparkeringen och gå sedan längs en sandstig i 10 minuter för att nå gayområdet.

Ibiza Gay strandplats

Solstolar och parasoller finns att hyra. Det snygga Chiringay restaurang och bar erbjuder ett bredare utbud av mat (inklusive några utmärkta färska skaldjur) och drycker, men förvänta dig att betala premiumpriser.  Läs mer om Es Cavallet häreller titta videon!

Ibiza Gay nattliv 5 stjärnor

Saker kanske inte är så vilda som de var för ett decennium sedan, men det homosexuella nattlivet gör inte besviken.

Det är ett utmärkt urval av gay barer i historiska Ibiza stad. Men det är de stora gaydanspartierna, som hålls tre eller fyra gånger i veckan med internationella DJ-uppställningar som är huvudattraktionen.

Hotell i Ibiza 3-stjärnor

De flesta homosexuella resenärer ligger inom gångavstånd från Ibizas centrum. Det finns ett relativt begränsat urval av hotell av god kvalitet i detta område och priserna är inte billiga, särskilt under högsäsong. Läs mer: Ibiza Gay-rankade hotell.

Ibiza restauranger 3-stjärnor

Ibiza stad har många turistiska restauranger, men inte mycket variation mellan dem. Ön har sina kulinariska pärlor - du måste bara se lite svårare ut för att hitta dem.

Valuta för pengarna 4-stjärnor

Ibiza är inte lika dyrt som Mykonos, men inte lika billigt som Sitges. Hotell och flyg kostar raket under augusti.

När ska jag åka till Ibiza

Ibiza säsong löper från maj till oktober. Juli och augusti är högsäsong, men juni och september är det bra att besöka eftersom stranden är mindre trångt och hotellen ger bättre valuta för pengarna. De flesta homosexuella nattliv, restauranger och butiker i Ibiza stad stänger från slutet av oktober till maj.

Sitges, Spanien

  • Mycket populär, ibland för trångt, men väldigt lätt att nå gaystranden.
  • Vänlig gay bar scen och många vilda kryssning klubbar och mörka rum.
  • Betydligt billigare än antingen Ibiza eller Mykonos.

Denna vackra spanska kuststad har varit en homosexuell destination i årtionden. Den rosa euron är faktiskt en viktig del av den lokala ekonomin. Förutom gaystranden och homosexuella nattliv har Sitges en stor fördel. Staden ligger 30 minuter med tåg från Barcelona, en stad med ett oändligt antal sevärdheter att utforska och en mycket omfattande gay nattlivsscen att uppleva.

Sitges Gaystränder 4-stjärnor

Platja de la Bassa Rodona ligger tvärs över strandpromenaden från stadens centrum, och så bara en kort promenad från de flesta hotell. Även om det inte är lika naturligt vackert som stränderna på Ibiza eller Mykonos, lockar den mjuka ljusbruna sanden många killar i alla åldrar.

Playa-de-la-Bassa-Rodona-Sitges-gay-beach-2015-1

Sitges är särskilt populärt bland den roliga "past-clubbing" generationen, björnar och grupper av killar i alla åldrar som letar efter ett prisvärt strandresa (& shagging).

Solstolar och parasoller finns att hyra, även om de kan vara bristfälliga under högsäsong. Två strandbarer serverar drinkar och ger ett chill-out musikaliskt ackompanjemang till solnedgången. Det finns ett stort utbud av restauranger och kaféer längs strandpromenaden och i staden.

Det finns också två nudiststrandalternativ i Sitges, om det är viktigt att få en helbrun solbränna.

Sitges Gay nattliv 4-stjärnor

Sitges har en blomstrande gay bar scen. Scenen är avslappnad, vänlig och mycket mindre snygg än den som finns i Ibiza på Mykonos. Drycker är i allmänhet också billigare.

Sitges är särskilt känt för sina utestängda kryssningsklubbar där, efter midnatt, nästan allt och allt händer i de mörka rummen.

Hotell i Sitges 4-stjärnor

Sitges har ett bra urval av relativt små hotell i eller nära stadens centrum, plus ett par större lyxalternativ lite längre bort. Priserna är billigare än på Ibiza eller Mykonos men boka tidigt eftersom många hotell blir fullbokade för Gay Pride-veckan i juni, hela juli och augusti. Se våra rekommendationer här.

Restauranger i Sitges 4-stjärnor

Sitges har gott om restauranger med något för allas smak och budget. Det finns ett större utbud av fina matupplevelser i närliggande Barcelona.

Sitges - Valuta för pengarna 5 stjärnor

Flyg till den närliggande flygplatsen El Prat, hotell, restauranger och till och med drinkar i barerna är billigare i Sitges än på Ibiza eller Mykonos.

När ska man gå till Sitges

Juli och augusti är de varmaste månaderna och stranden och barerna är fullsatta. April till juni, september och oktober är utmärkta tider att besöka - vädret är vanligtvis bra och nattlivet något mer avslappnat. Mycket av det homosexuella nattlivet är öppet året runt.

Läs mer: Saker att göra i Sitges.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna på Ibiza

Bläddra bland ett urval av turer på Ibiza från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Ibiza för din resaFå din guide