phuket

Thailands bästa post-party stränder

Vill du koppla av vid stranden efter en stor festhelg?

Varje sommar kommer tusentals homosexuella festbesökare från hela världen, särskilt från Asien, till Thailand att ansluta sig till gCircuit Songkran dansfestival som äger rum i Bangkok i mitten av april. Medan vissa besökare måste flyga hem nästa dag, har andra råd att ta en längre semester.

Om du inte är helt bortkastad och knappt kan röra dig, kanske du vill överväga en förändring av landskapet. Snarare än att stanna kvar i din Bangkok hotell rum, varför inte gå till en strand någonstans, lyssna på ljudet från havet, smutta på kokosnötsaft och njut av solnedgången?

Om det låter som ett bra sätt att återhämta sig från en fest-baksmälla, här är några av de bästa stranddestinationerna i Thailand:

Pattaya för ledare 2Snabbkorrigeringen

pattaya och dess stränder kanske inte har den mest lugnande effekten, men det är den närmaste gaystranddestinationen till Bangkok - bara cirka en timmes bilresa. Det finns flera gay barerdansklubbarbastu, massage spa i Pattaya (om du fortfarande är på humör för någon form av mänsklig interaktion eller homoaktivitet). Bo på en av de trevliga lyxhotells i Pattaya om du vill ha mer integritet.

Samed för ledare 2Gay-favoriten

Den tropiska ön Koh Samet är ett perfekt alternativ om du inte har något emot en 4-timmars pendling från Bangkok. Stränderna har mjuk sand, vacker utsikt och en avslappnad atmosfär. Orterna på Samet är väldigt homosexuella. Ett utmärkt ställe att åka på egen hand eller med dina vänner.

Hua Hin för Editorial 3Påfyllaren

De som festade för mycket och åt för lite kan uppleva hunger efter festen. Strandorten i Hua Hin, också cirka 4 timmars bilresa från Bangkok, är ett bra ställe att tillfredsställa din aptit och tanka din energi med utsökt mat av alla slag. Stranden här är inte lika vacker som Samet, men det finns många fler fantastiska hotell och villor att välja mellan - resorterna i villastil med privata pooler rekommenderas starkt.

Samui för ledare 1No-Brainer

Eftersom du hade "flög" i timmar på klubbarna borde en annan flygning inte skada. En timmes flygning från Bangkok tar dig till antingen Samui or phuket. Det finns fantastiska stränder på båda öarna. Om du har bott på en viss strand kan du prova en annan (eller hålla fast vid det du gillar).

Samui har några väldigt coola hotell inklusive W Reträtt. Gay scenen är mer avslappnad här och mycket mindre än på Phuket. Om du åker till Phuket och vill kolla in sitt nattliv för homosexuella, stanna på ett hotell i Patong är inte en dålig idé.

Koh Kood för ledareFjärran och borta

Om det finns något serotonin kvar i din hjärna kan du vara på humör för något annat. Tänk på mindre populära strandöar som Koh chang, Koh Tao, Koh Lipe or Koh Kood. Restiden är längre (upp till 6 eller 8 timmar) beroende på dina transporttider. Vissa väntar och promenader kommer att vara nödvändiga; och ju längre du går desto mindre bekvämt och bekvämt blir det. Så se till att du är redo för den typen av äventyr.

Glöm inte att ta med dina solglasögon och applicera solkräm. Lycklig återhämtning!

Senast uppdaterad: Mars 25, 2017

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Bangkok

Bläddra bland ett urval av turer i Bangkok från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Bangkok för din resaFå din guide