Handla 'Till You Drop In Bangkok

Handla 'Till You Drop In Bangkok

Besöker Bangkok? Ta sedan med en reservdräkt. Du kommer att behöva det eftersom Bangkok är hem för några av Asiens största köpcentra.

Thailand har två konkurrerande galleriaoperatörer - Central och Mall Group. Ingenstans är konkurrensen hårdare än i centrala Bangkok, där båda flaggskeppsgalleriorna ligger - endast separerade, och kanske mest passande, av ett thailändskt tempel. En remsa av lugn och tyst reflektion mellan de konkurrerande jättarna.  

Mall-gruppens Siam Paragon är glänsaren av de två, med fokus på avancerade europeiska märken (Louis Vuitton, Prada etc), möbler och superbil-showrooms, med Rolls Royce som det senaste tillskottet.

Över en utomhusplaza komplett med bländande jätte reklamskärmar är den nyrenoverade och nu uber coola Siam Center, som är hem för hip internationella gatumärken (som Superdry), globala flaggskeppsbutiker för sportkläder, tillsammans med lokala thailändska modemärken.

Länkad av en skywalk är den centrala gruppens stora Central - komplett med två varuhus och alla tänkbara high street-återförsäljare, sin egen utomhusplaza och jätte reklamskärmar.

Mat, mat & mer mat.

Mat är ett viktigt inslag i alla köpcentra och är en nästan konstant dragning för massor av konsumenter från 10:10 till 7:XNUMX, XNUMX dagar i veckan. Valet är oändligt, från avancerade internationella stormarknader, till livsmedelsbanor och alla tänkbara typer av restauranger - från McDonalds och Starbucks, genom en rad thailändska, kinesiska, koreanska och japanska restauranger, från billiga och glada till dyra och elit.

Gallerior är inte bara för shopping.

Båda stora galleriorna har biografer med flera skärmar, gym och evenemangsutrymmen. De stora intilliggande torgen blir ofta platser för mer detaljerade produktlanseringar och speciella evenemang som modevisningar. De är också scenen för några av de största festivalevenemangen i staden - inget mer överdådigt, för att inte säga något garish, än de årliga juluppvisningarna som visas i mitten av november och stannar till åtminstone slutet av januari.

Royal Paragon Hall värd allt från pop till Royal hyllningskonserter, och till och med spelat värd för en Fatboy Slim-spelning för några år sedan. För att aldrig stå på scenen har CentralWorld en stor hotellkonferensplats och har varit värd för den största (och några av de bästa) gKrets gaydansfester som hålls under Songkran, det thailändska nyåret.

Allt är långt ifrån en stad som london där du instinktivt går till olika delar av distrikten för olika typer av underhållning. Jag kommer inget sätt att göra en bedömning av vilken som är bäst. Om du kommer till Bangkok, Singapore eller andra stora asiatiska städer från Europa, lämna bara ditt intryck av vad ett köpcentrum är hemma, tillsammans med dina ulltröjor, och utforska och njut av den asiatiska köpcentret.

Klicka här för fullständig information inklusive kartor för alla de viktigaste köpcentren i Bangkok.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Bangkok

Bläddra bland ett urval av turer i Bangkok från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Bangkok för din resaFå din guide