Shanghai Pride 6 - Det bästa ännu!

Shanghai Pride 6 - Det bästa ännu!

Shanghai PRIDE har framgångsrikt avslutat sitt sjätte årliga firande.

En kombination av fester och kulturevenemang lockade mer än 5000 anhängare, firade mångfald och tolerans och skickade ut det kraftfulla budskapet om att vara ”bättre tillsammans”.

Shanghai Pride öppningsfestEtt pre-Pride-evenemang på 390 Shanghai-klubben var en kväll för att dela de verkliga berättelserna. Den 12 och 13 juni invigdes Pride Foto- och konstutställningen "Kärlek & hälsa".

Lördagen den 14 juni sågs en 6 km lång Pride Run, som startade från Langham, Xintiandi till The Bund och tillbaka följt av en Pink BBQ på The Langham, med stöd av American Apparel och Helan. Dagen kulminerade med den officiella öppningsfesten med en föreställning av Peter Le på M2. Trots svårigheter med platsen var det en fantastisk natt som lockade 2000 supportrar.

Söndagen den 15 juni hölls en paneldiskussion om transpersoners hälsa, rättigheter och samhällsbyggande som hölls av USA:s generalkonsulat. HBT-gruppernas öppna dag den 21 juni, samarrangerad av Shanghai Community Center, ägnades åt att nätverka och underlätta framtida lokala HBT-relaterade projekt. Den kompletterades med hiv/aids-paneldiskussion "Love & Beyond" och PFLAG-konferensen "Embrace Your Children" på Andaz Hotel, med stöd av Helan Online. Mer än 600 personer deltog i evenemangen som stöddes av det brittiska generalkonsulatet.

Pride6 Film Festival öppnade den 15 juni på The British Centre, följt av visningar som hölls på de tyska, brittiska, kanadensiska, luxemburgska och danska generalkonsulaten under hela veckan som lyfte fram universell kamp för liv och kärlek bortom styva gränser för heterosexualitet.

The Identity Theatre Series samlade en fantastisk publik, både på scen och i publiken. Pride6 presenterade två originalpjäser - "Izzie and Irving" skriven av Sanyi och "Rendezvous", en tragikomedi skriven av Jason och Svetlana Lasky. Tillägnad transpersoner, följdes pjäsen (stödd av det holländska generalkonsulatet) av interaktiva sessioner mellan regissören, skådespelarna, publiken och Prides utsökta gäster - Sisters of Perpetual Indulgence.

Syster Roma of the Sisters värd LGBT Trivia Night den 18 juni vid 390 Shanghai.

Shanghai Pride avslutningsfestDet avslutande partiet, även om det tvingades byta plats i sista minuten, var en enorm framgång. Arrangörerna arbetade outtröttligt för att avleda publiken till den nya platsen. Uppskattningsvis 800 deltagare hade en fantastisk tid underhållen av Pride Beats, DJ Kuma Ray, mångsidiga jazzsångerska Denise, dansarna Vboiz, Benson och KK från Taiwan, Drag Queen Foxxy Femm och NoFactCreative Group.

Försäljningen från konstutställningen donerades till Beijing Zuoyou, en organisation som fokuserar på HIV / AIDS-medvetenhet och förebyggande och vård av smittade. Intäkterna från Pride Run gick till Chengdu Tongle, en HBT-organisation i Sichuan-provinsen. Försäljning av lotterier hjälper till att stödja LesTalk, en lokal lesbisk media- och evenemangsorganisation.

bildkredit - Shanghai Pride-webbplats

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Shanghai

Bläddra bland ett urval av turer i Shanghai från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Shanghai för din resaFå din guide