Shanghai

Saker att göra i Shanghai

Våra höjdpunkter i Kinas mest turistvänliga stad

Shanghai är Kinas största och rikaste stad. Det är känt som det "orientaliska Paris" och det är lika avancerat som den franska huvudstaden. Shanghai är ungefär tre gånger större än New York. Du kan spendera mycket tid här och knappt skrapa på ytan.

Många invånare kommer att tala engelska i Shanghai. Detsamma kan inte sägas om många andra kinesiska städer. Shanghai är ett bra ställe att börja om du vill upptäcka Kina - ett land som är så stort att det mer liknar en civilisation än bara ett land.

Shanghai har också en av Kinas bästa gayscener. Även om homosexuella människor åtnjuter lagligt skydd i Kina är den kinesiska kulturen socialt konservativ. Du kommer inte se många par gå hand i hand, oavsett om de är homosexuella eller raka. Du kommer inte heller att se regnbågsflaggor draperade utanför gaybarer. Scenen är där men den är diskret. Du kan se vår fullständiga guide till Shanghais gaybarer här.

Shanghai är stort men det är platt så att du enkelt kan gå runt. Det finns så många platser att utforska. Men var börjar man ens i en så stor metropol? Detta är fem av våra favoritställen att besöka i Shanghai. Markera minst tre av dessa från din lista för att maximera din upplevelse av staden.

Shanghai

 

Bunden

 

Bund är den viktigaste vattnet i Shanghai. Det är ett måste för turister. Det är här du kommer att se Shanghais berömda skyline. Det sträcker sig en mil längs Huangpu-floden. Bunden är prickad med kolonial arkitektur. Det är känt som ett "museum för arkitektur."

Du kan promenera i Bund om några timmar. Det finns gott om platser att utforska på vägen, inklusive Lovers 'Wall och Astor Hotel. Du kommer att se lokalbefolkningen träna i denna del av staden tidigt på morgonen. Om du vill få den ikoniska stadsbilden i Shanghai är Pudong Binjiang Avenue en fantastisk utsiktspunkt.

Shanghai

 

Lujiazui

 

Lujiazui är den bit du ser över vattnet vid The Bund. Det är finansdistriktet och det är ganska glittrande. Detta är en av de stora finansiella centra i Kina och världen, som Wall Street och City of London. Naturligtvis är det hem för många fina restauranger, hotell och barer.

Ett av de mest ikoniska landmärkena i Shanghai är Oriental Pearl Tower. Det var den största byggnaden i Kina tills Shanghai World Financial Center växte till allt mer falliska proportioner och överträffade det. Du kan gå upp till Space Hotel och njuta av panoramautsikten över staden.

Ta en promenad ner Binjiang Avenue. Det kan vara en lång promenad! Det är fantastiskt för sightseeing när du går längs floden Huangpu.

Shanghai

 

Tianzifang och den franska koncessionen

 

Tianzifang är ett charmigt område med trädkantade gator och knäppa små butiker. Det är lite mindre högt oktan än Lujiazui. Tianzifang blev populär bland artister och designers på 1980-talet. Det är ett av Shanghais mer bohemiska distrikt.

Utforska Tianzifangs labyrintiska gator. Du hittar oändliga butiker och gatuförsäljare. Detta är ett bra ställe att köpa souvenirer. Det finns många restauranger att prova. Du hittar några mer inriktade på turister. Du hittar också mycket lokala matställen undangömda längs sidogatorna. Tianzifang är ett utmärkt ställe att utforska äkta Shanghai-rätter.

De franska koncessionerna var en fransk utpost i ungefär ett sekel. Den har fortfarande många franska influenser, främst när det gäller arkitekturen. Du kan också se det på Fuxing Park där franska designelement smälter samman med kinesisk landskapsarkitektur.

Zhujiajiao

 

Besök en vattenstad

 

Det finns ett antal vattenstäder att utforska runt Shanghai. Zhujiajiao är en favorit. Du kan ta tunnelbanelinje 17. Liksom Venedig består den av slingrande gator och kanaler. Det grundades för cirka 1,700 år sedan. Du kommer att se många gamla byggnader i Zhujiajiao.

Ta en promenad runt Bei Dajie. Du hittar traditionella kinesiska byggnader som går tillbaka till Qing-dynastin. Det finns gott om barer och butiker. I gamla stan hittar du Xijing Street. Gå till den traditionella paviljongen vid vattnet.

Du kan ta en kryssning längs kanalerna i Zhujiajiao. Du seglar på en gondol. Det är verkligen som att vara i ett kinesiskt Venedig.

Yu Yuan trädgård

 

Yu Yuan trädgård

 

Turistiskt men ett måste när du är i Shanghai. Yu Garden ligger i den gamla staden vid Temple of God City. Den här trädgården tros gå tillbaka till tiden för Ming-dynastin. Det är en av de mest estetiskt tilltalande delarna av Shanghai. Det är också en av de mest typiska kineserna. Trädgårdarna utformades i linje med kinesiska traditioner, som den nöjesfamiljens nummer nio och traditionella arkitektoniska metoder.

Alldeles vid trädgårdarna hittar du Yuyuan Bazaar. Detta är ett bra ställe att få fler souvenirer. Du kan också besöka ett tehus och prova några Yangchun-nudlar.

När du är tillbaka i centrala Shanghai och är redo att utforska lite nattliv, gå tillbaka till Bund eller det tidigare franska koncessionsområdet. Förbered dig på mycket karaoke allt eftersom natten fortskrider.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Shanghai

Bläddra bland ett urval av turer i Shanghai från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Shanghai för din resaFå din guide